G
grande-juve
Гостин
Ма кој го Шиа.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Сите овие aко од тебе добиле 7-ца ќе ги гледам.Погледни ги тие што на васил му ги препорачав во првиот пост.
Од кога ќе ги изгледаш, ако ниту еден не ти се допадне, е тогаш брату мој иди и гледај сила или карадај
[DOUBLEPOST=1420746416][/DOUBLEPOST]ајде уште еднаш....Би сакал совет околу избор на котел за парно на дрва(значи внатрешна единица во стилот на шпорет на дрва со котел)?
Просторот што треба да се загрева е околу 150м2,кои се наоѓаат на три етажи .Куќата е со соодветна изолација и пвц прозори.
Прашањето ми е дали е можно да се загрее просторот со ALFA шпорет со вграден котел за парно?
Дали на првиот кат каде што ќе биде шпоретот ќе биде бања, на вториот кат топло а на третиот мраз?
Однапред благодарам.
Јес!П.С. Бојхуд![]()
И кога Фурлонг беше отиден со дрогите за да учествува во нов проект.
Најевтино ти е да го избалансираш системот за да на секој спрат добиеш приближно ист проток на водата, со притегање на вентилите на испусната страна од радијаторот.[DOUBLEPOST=1420746416][/DOUBLEPOST]
ајде уште еднаш....
ako trgneme od toa deka za sedum metri kvadratni e potreben 1 kw togash tebe ti treba okulu 25kw kotel. No toj bi bil 25kw ako go koristish na maximum. tzlatko mozebi poveke znae, toj pravel presmetki vo sredno ako se sekava, no kaj tebe ke treba 30kw kotel da stavish a za radijatorite ke ti treba dobro strucno lice da ti kaze/presmeta oti tuka ako ja utnesh, kako i vo izvedbata na samata instalacija, se ke e gjabe. Moj sovet: koga veke davash pari i vlozuvash, odberi strucni lica koi ke gi platish i da se napravi kako shto treba. Na takov sistem ima milion raboti koi mozat da trgnat na losho poradi NESTRUCNOST. ZATOA NE REZIKUVAJ[DOUBLEPOST=1420746416][/DOUBLEPOST]
ајде уште еднаш....