Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
LA Confidential, никој не го спомиња на форумов![]()
земи си прозирен силикон и по краевите кај што мислиш дека дува стави колку што треба и нема да имаш проблемЕ сега какосакам да прашам нешто во врска со изолацијата на вратите, имам стари дрвени врати кои не диктуваат добро и од нив ми лади дома најмногу, зедов пред 2 години од тие сунѓерите кои се поставуваат демек за изолација, али неможев со нив да ги затворам и отворам нормално. Добредојден ми е совет, доколку знаете за некој друг начин со кој може да ги изолирам прозорците и вратите да не ми влегува дома ладен воздух, бидејќи за пвц слабо кеш во моментов.
Сите уреди што директно ја претвораат електричната во термална енергија (панелки, термо печки...) имаат COP 1. Тоа значи дека за секој потрошен киловат електрична енегија, добиваш топлина во вредност од 1 киловат. Со други зборови, не е теоретски возможно било која панелка да е поекономична од друга панелка, термо печка, греалка...Според некои мислења слушам дека биле економични,
Не е возможно уредот за греење да го суши воздухот. Има дискусија на таа тема неколку страни поназад. tzlatko има убаво објаснување зошто мерачот за влажност покажува пониски вредности кога ќе уклучиш греење.но тоа не е толку битно колку што ме интересираа колку го сушат воздухот.
Како термо печката кога работи топло е само доколку се доближиш до неа а кога ќе се одалечиш е поладно а кај панелките има рамномерна температура и топло е и блиску и далеку?Сите уреди што директно ја претвораат електричната во термална енергија (панелки, термо печки...) имаат COP 1. Тоа значи дека за секој потрошен киловат електрична енегија, добиваш топлина во вредност од 1 киловат. Со други зборови, не е теоретски возможно било која панелка да е поекономична од друга панелка, термо печка, греалка...
Не е возможно уредот за греење да го суши воздухот. Има дискусија на таа тема неколку страни поназад. tzlatko има убаво објаснување зошто мерачот за влажност покажува пониски вредности кога ќе уклучиш греење.