- Член од
- 11 мај 2014
- Мислења
- 1.020
- Поени од реакции
- 575
Во куќата затоплувам со дрва, а во станот со струја. Е сега проблематиката е што станот ми е многу помал, па минувам со макс 3800денари струја месечно, за разлика од куќата каде трошам по 10-12 кубици дрва т.н прва класа. Немам некое посебна печка, обичен шпорет од 15 000 денари, али брка работа, со оглед на тоа што назима готват постојано моите на него.
Е сега како
сакам да прашам нешто во врска со изолацијата на вратите, имам стари дрвени врати кои не диктуваат добро и од нив ми лади дома најмногу, зедов пред 2 години од тие сунѓерите кои се поставуваат демек за изолација, али неможев со нив да ги затворам и отворам нормално. Добредојден ми е совет, доколку знаете за некој друг начин со кој може да ги изолирам прозорците и вратите да не ми влегува дома ладен воздух, бидејќи за пвц слабо кеш во моментов.
Е сега како
сакам да прашам нешто во врска со изолацијата на вратите, имам стари дрвени врати кои не диктуваат добро и од нив ми лади дома најмногу, зедов пред 2 години од тие сунѓерите кои се поставуваат демек за изолација, али неможев со нив да ги затворам и отворам нормално. Добредојден ми е совет, доколку знаете за некој друг начин со кој може да ги изолирам прозорците и вратите да не ми влегува дома ладен воздух, бидејќи за пвц слабо кеш во моментов.

ма не ме јеби бре