AceCaleb
Деспот на Адот
- Член од
- 31 декември 2007
- Мислења
- 5.975
- Поени од реакции
- 11.406
Главниот не си го гледалPS: Освен Born on the Fourth of July, сите други ми се гледани. Важно се залета со претпоставки.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Главниот не си го гледалPS: Освен Born on the Fourth of July, сите други ми се гледани. Важно се залета со претпоставки.
А бе ако веќе гледам сите ќе ги гледам. По ред хронолошки.![]()
Абе нормално, него сакав да кажам успатно обавезно и тој серијал. Да не случајно го ставиш на страна. Почна со prequel-серијалот? Најновиот?
матриксите ги неам пошто едноставно тие сцени со милион двојници како кијану им ебе матер у слоу моушн ми се тапа.
Да не треба со кафе и локум да ти дојдеме на врата лично да те поканиме.[DOUBLEPOST=1420164465][/DOUBLEPOST]P.S.
Ако ти се допаднал V for Vendetta има да го обожаваш Матриксот. За првиот дел зборам. Другите ќе ги изгледаш ради ред.
I mene mi izgleda deka stanicata vo Petrovec pokazuva dosta poniski temperaturi od onie vo gradov.На десктоп имам widget од Weather Underground и моментално покажува -15 за Skopje-Petrovec, измерив на тераса колку е бидејки не ми изгледаше за толку студено и ми покажа -8 и еднаш -9 па пак се врати на -8....кај гледате температура ?
Има и некоја приватна мерна станица од Sopishte и таму е -8 и сеа по неа се ориентирам, можно ли е толкава разлика од 7 степени да има од аеродромот до градов ? Кај гледате температури ? И acuweather покажува -15 а нема врска и тие од аеродромот зимаат податоци.
оваа ти е најточна друже ретко да погрешат степен-дваИма и некоја приватна мерна станица од Sopishte и таму е -8 и сеа по неа се ориентирам, можно ли е толкава разлика од 7 степени да има од аеродромот до градов ? Кај гледате температури ? И acuweather покажува -15 а нема врска и тие од аеродромот зимаат податоци.
Мерната станица во Петровец зимно време редовно покажува неколку степени помалку од температурата во Скопје. Исто и таа на Зајчев рид. Нормално со оглед дека се на отворени и едната на бришан простор, другата на високо. Е сега Скопје е широк поим. Бутел, Радишани, Црниче редовно имаат два-три степени пониска температура од Центар, Карпош или Капиштец.На десктоп имам widget од Weather Underground и моментално покажува -15 за Skopje-Petrovec, измерив на тераса колку е бидејки не ми изгледаше за толку студено и ми покажа -8 и еднаш -9 па пак се врати на -8....кај гледате температура ?
Има и некоја приватна мерна станица од Sopishte и таму е -8 и сеа по неа се ориентирам, можно ли е толкава разлика од 7 степени да има од аеродромот до градов ? Кај гледате температури ? И acuweather покажува -15 а нема врска и тие од аеродромот зимаат податоци.
Jas imam problem so mojata FONKO obicna on/off klima, sega na T OD -5 DO -10 C ima COP mislam nekade okolu 0.5-0.6. I tvoite ne se podaleku od ova, moj sovet ne gi pustaj od -2 pa nadole COP-ot im e 1000 % POMAL OD 1.....COP 3, toa im e max. go postigaat na +12 C, na +7 C tesko da imaat COP 2, se ispod + 5 tie isto dali grealka ili klima. Za tie sto nemaat saglam klimi sega na ovie T najdobro e TA pecka so COP 2 . Sega i mnogu inverteri nemaat COP 2, taka da TA e izmislena rabota.....Моите три обични клими работат непречено на оваа температура
Дали некој има проблеми си климите поради нискава температура?
Никаде не најдов потврда дека на температури од - 10 СОР е толку намален а тоа нема ниту логичко или техничко објаснувањеJas imam problem so mojata FONKO obicna on/off klima, sega na T OD -5 DO -10 C ima COP mislam nekade okolu 0.5-0.6.
Има некој едноставен начин да се измери COP?Jas imam problem so mojata FONKO obicna on/off klima, sega na T OD -5 DO -10 C ima COP mislam nekade okolu 0.5-0.6. I tvoite ne se podaleku od ova, moj sovet ne gi pustaj od -2 pa nadole COP-ot im e 1000 % POMAL OD 1.....COP 3, toa im e max. go postigaat na +12 C, na +7 C tesko da imaat COP 2, se ispod + 5 tie isto dali grealka ili klima. Za tie sto nemaat saglam klimi sega na ovie T najdobro e TA pecka so COP 2 . Sega i mnogu inverteri nemaat COP 2, taka da TA e izmislena rabota.....