- Член од
- 9 јануари 2006
- Мислења
- 5.671
- Поени од реакции
- 7.544
А така, Е4 е грешка за висока Т во компресор а не H1. Људи смо, грешимо.@Strelec
hmmm, starost me jade polaku,tocno sum gi pobrkal stvarite bidejci na predhodnata klima sto ja zedoja nazad pod garancija imase greska "compressor exhaust high temperature protection" ama ne bese H1 tuku E4 sega mi tekna.
Neznam dali napisav nanazad deka skoro se cuv so Baze Zorba gi prasav nesto drugo a i pokraj toa sto i bilo problem na taa sto pravese problemi kaj mene, mi rekoja deka ima zapusena cevka vo vnatresnata edinica i deka imaat poracano nova
Незнам за запушената цевка, ја колку што памтам од Зоки знам дека прво цела надворешна ти имаат сменето со нова, ама искочи дека не било проблемот до надворешната туку до електромоторот во внатрешната кој давал слаб издув, после и таа ти е заменета. @tzlatko многу детално ги опиша твојот и неговиот дуќан во смисол колку се слабо изолирани и тешки за греење, тука и заврши мислам муабетот дали Change ја бива или не за греење. Еве ја кај моите Change 5,5KWtna, на -6 надвор зададена и е 23, сензорот покажува 22, внатре 21.5C. Без ниеден дифрост е денес...за 65m2 и тие пари за климата повеќе и не очекувам. По совет од мајстор Зоки овие 2-3 дена навечер ке ја местам во Sleep мод (22C-20C) и мислам дека наовој начин ке издржи да го држи просторот на температура 20-22C без догревање и на -15 надвор.