Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Grejac kabli ima vo Graniterm i vo Baneair, inaku so se montaza komplet vo Kontakt2000 pred 1-2 god. prasuvav (po upat od Energija) cinese okolu 2500-3000den. Inaku mislam kaj mene na Vivaxot e 20-30w i uklucuva na -2, a isklucuva na 0 ili taka nesto bese. Benefit ti e sto nema da mrzne tacnata, jas taa razlika ja uvidov pomegu Suzumi+ 16 i Vivax Gexi pred 3god. u ladnoto koga bese. Toshiba Nordic i Toshiba Daiseikai6 samo se razlikuvaat po toa[DOUBLEPOST=1417624264][/DOUBLEPOST]Onoj nordic koi se prodavase vo hrvatska i koj e deklariran do -15, bidejki ima i toshiba Polar itn

Слики или не се случило :)
Претходно беше прашано за мултисплит ама никој не одговори... Да прашам пак: Има ли некој искуство со 18-ка надворешна и две деветки или деветка и седумка внатрешни?
Sto konkretno te interesira ? Imam 18ka so 12+9

Се. Годинава не стигнав да поставам во спалните соби, па планирам догодина тоа да го направам. Каков уред зема? Од каде го купи? Колку го плати? Да ли си задоволен досега? Во кој град живееш? На која страна е монтирана надворешната единица? На каде гледаат собите каде што се монтирани внатрешните единици?
Значи се на што ќе ти текне :)
Може и во приватна порака.

Koga sme kaj klimite, ako teoretski bi se montiral nadvoresniot del od klimata da receme vo podrum,supa,garaza ili slicno se razbira ako ne bi bila golema oddalecenost, bi imalo li nekoj efekt, poso neli vo zatvorena prostorija e potoplo nego nadvor?

Koga sme kaj klimite, ako teoretski bi se montiral nadvoresniot del od klimata da receme vo podrum,supa,garaza ili slicno se razbira ako ne bi bila golema oddalecenost, bi imalo li nekoj efekt, poso neli vo zatvorena prostorija e potoplo nego nadvor?
Доколку шупата, гаражата, визбата итн. ти се доволно вкопани во земја и со неколкукратно поголем волумен од просторот кој сакаш да го загреваш со клима уредот, постојат теоретски шанси. Во спротивно, џабе везеш.

Не знам зошто ама очекувам дека многу ќе му легне улогава.

На Метју највише би му стоела улогата ја има фацата за Џокер ( онаа од стриповите ) и ќе одглуми на ниво.

Manwholaughs.jpg

На Метју највише би му стоела улогата ја има фацата за Џокер ( онаа од стриповите ) и ќе одглуми на ниво.

Manwholaughs.jpg
Да, ама искрено не би сакал Метју да го гледам како Џокер. Лето ми е баш убав избор, со кратка коса и нашминкан веруј ми дека ќе се изненадиш колку ќе го личи. Напротив што Лето е еден од оние глумци што знаат страшно да глумат фрикови.

Да, ама искрено не би сакал Метју да го гледам како Џокер. Лето ми е баш убав избор, со кратка коса и нашминкан веруј ми дека ќе се изненадиш колку ќе го личи. Напротив што Лето е еден од оние глумци што знаат страшно да глумат фрикови.

Не дека неможе да глуми али некако ми е многу бебешка фаца . Добро и Леџер беше таков али со шминка доста сериозно делуваше :icon_lol:

Лето мислам ќе се снајде во улогава добро. Додуше сметам дека е недоволно искористен потенцијал, не знам дали ради бендот или нешто друго...

Добро, можно е машина за перење од еден циклус да троши 0.1 кв од циклус? Прееска го уклучив ватметарот на машината за перење, програмата беше ставена на 1 саат 20 мин на 60 степени. Ватметарот беше ресетиран на 0. Кога заврши машината Ватметарот покажуваше 0.1 кв или 0.3 денари. Дали е можно ова ? Се работи за машина за перење ELECTROLUX EWF12483W.

Можно е само ако не грее воопшто а не па на 60 :)
Ovde пише 1,19KW јаде на 60

Можно е само ако не грее воопшто а не па на 60 :)
Ovde пише 1,19KW јаде на 60
Па затоа ми е мистерија. Еве го ВАТМЕТАРОТ на второ перење е моментално 0.2 кв потрошувачка, сега е ставено на 90 степени и подолга програма, Ништо не разбирам. Ако сакате ќе снимам видео од целиот циклус, ова мене ми е невероватно.

Па затоа ми е мистерија. Еве го ВАТМЕТАРОТ на второ перење е моментално 0.2 кв потрошувачка, сега е ставено на 90 степени и подолга програма, Ништо не разбирам. Ако сакате ќе снимам видео од целиот циклус, ова мене ми е невероватно.
Мислев да провериш дали е топла водата/машината да не пере со ладна вода што толку малку ти мери.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom