Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
@Ron Burgundy , ако Волкот е ремек дело тогаш не знам, сум изгледал барем 1000 ремек дела до сега. Волкот е застарен не затоа што дејствието е во минатото туку затоа што начинот на кој е реализирана приказната е дел од минатото, онаму каде што Скорсезе своевремено заглавил и не се помрднал. Негов единствен успех во поново време беше Departed кој е украден филм. Назад на темата, во 80-те имаше еден куп Б-филмови и сапуници за јунаци кои прават пари а публиката доживуваше оргазам на луѓе - модели, кои заработиле милиони и живееле раскошен живот. Денес постои поинаков поглед на Вол Стрит а публиката сака подлабоки теми. Волкот е предвидлив, нема ништо оригинално во него ни од аспект на режија, сценарио, кинематографија... ништо иновативно. Има проста биографска приказна и веќе видена. Ако веќе зборуваме за приказни од сличен тип Catch me of you can и Pursuit of Happyness се светлосни години пред Волкот. И двата се по вистинита приказна, првиот е забавен и возбудлив во секој поглед а вториот покренува разни прашања и емоции.

Извини што вака ти реагирам ама да го наречеш Волкот на Скорсезе ремек-дело е грев кон вистинските ремек-дела. Тој може да биде единствено добар филм за мал дел од филмската публика која преферира такви теми. За другите е само еден обичен предолг филм, ништо посебно во ниеден поглед.

Една недела Драгонски нема да издржи. Толку многу спојлери во филмот, толку многу искушенија... :)

Да имаше кино у валандово сите спојлери ќе ви ги раскажав и пред сите ќе го изгледав филмот

Една недела Драгонски нема да издржи. Толку многу спојлери во филмот, толку многу искушенија... :)
Волкот ќе ја изеде бабата во црвенкапа !

Принцот ќе ја бакне пепелашка !

Брус Вилис е мртов цело време во Умри Машки !

А ниеден спојлер немам пишано у темава, само анти-драгонски кампања да се ширело..(n)

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Надоврзување само мало не се глупирајте искрено да чекате до Март 2015 идете си у кино вреди за секој денар

nope.jpg, гледање филм сам, без ништо да ти го одзема вниманието > all.

дома си е најубаво, можда ке ти се плаче на некоја сцена а у биоскоп ке ти биде срам. :)

nope.jpg, гледање филм сам, без ништо да ти го одзема вниманието > all.
Грешка си, а згора на тоа и ќе настрадаш од спољери и ќе се чудиш :)

Туку осеќам дека ќе има Тим А : Тим Б меч. Првиот тим од нехајпнати изненадени гледачи и вториот од оверхајпнати спољерисани изнервирани и разочарани гледачи.

Ќе прајме муабет во темана без спојлери.

Туку осеќам дека ќе има Тим А : Тим Б меч. Првиот тим од нехајпнати изненадени гледачи и вториот од оверхајпнати спољерисани изнервирани и разочарани гледачи.

Јок никад не начекувам спојлери, т.е. ептен ретко...

За другото, не сум грешка, смеење, и зборење за време на филм ме полудува, дома си правам ритуали :D

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

изглеа ја у тим Б ќе сум

@Шкорпион, ќе се изненадиш ама и јас сум sci-fi фанатик а Одисејата ми е досаден. Мислам разбирам се тоа, пред своето време, врвна режија, мастерпис... ама пак ми е досаден.

@Шкорпион, ќе се изненадиш ама и јас сум sci-fi фанатик а Одисејата ми е досаден. Мислам разбирам се тоа, пред своето време, врвна режија, мастерпис... ама пак ми е досаден.

Koga go gleda? Posle mal milion filmovi li?

Back
На врв Bottom