Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Мене X-men целиот серијал ми е добар, без Wolverine. Најдобра супер херои франшиза заедно со Batman и Superman. Потоа следат Captain America и Iron man, а останатите како Hulk, Green Lantern, Fantastic Four и Guardians of the Galaxy ми се премногу cheesy за мој вкус. Сепак уживав во Galaxy и Avengers во кино.

Котел без вода не, но нема да направи повеќе штета ако наместо предвидениот број на радијатори спрема предвидената снага , да стави само еден колку да се има. Нема да дојде до брзо прегревање на водата и можни несакани последици како резултат на тоа посебно ако ги нема додадено сите оние заштити. Сепак се работи за котел на дрва каде за разлика од котелот на струја или на нафта неможе одма да ја намали температурата на горилникот. Имам лично присуствувано на настан кога поради затната гранка во системот која ги имаше исклучено повеќе од пола радијатори и покрај сите заштити и испусни вентили дојде до избивање на инсталацијата поради преголем притисок.
Според мене. Котел парно ако се користи без радијатори, значи само како печка, треба да биде полн со вода и поврзан со дебела цевка со поголем отворен експанзион сад, да може водата да зоврие
Водата врие на 100 степени и нема опасност од прегревање, само мора да е повзан со отворен експанзион сад поради ширење на водата. Всушност за домашно парно на дрва по сигурен е отворен експанзионен сад

Според мене. Котел парно ако се користи без радијатори, значи само како печка, треба да биде полн со вода и поврзан со дебела цевка со поголем отворен експанзион сад, да може водата да зоврие
Водата врие на 100 степени и нема опасност од прегревање, само мора да е повзан со отворен експанзион сад поради ширење на водата. Всушност за домашно парно на дрва по сигурен е отворен експанзионен сад
Некој велат вака некој така, да незнае човек што да речи.
Веќе ако некој се довел во ситуација да монтира котел на дрва со сите пропратни елементи за истиот , сигурен сум дека ке се снајди за уште неколку радијатори. Но најчесто од моето искуство ситуацијата била далеку од таква. Едноставно сега го земаат котелот а дома немаат ни И од инсталација. Ништо. Обично во план се оваа година котелот, па следната боже здравје да монтираат инсталација, па како утешително демек ајде ке ставиме еден радијатор така колку да не е без ич колку да поминиме оваа зима. Дали мислиш дека некој ке стави се од експанзионен сад, пумпа, вентили и што знам јас таму друго што има само за да монтира еден радијатор?
Ете тоа е реалноста. Ако грешам нека ме поправи тој што праша?

Вториот е најдобар дека имаше брилијантен негативец, но целата трилогија е со добар квалитет. Кецот немаше дефиниран негативец, барем така делуваше и тоа е единствента маана. Тројката беше супер освен фејл килот на Bane кој беше за фејспалм. Ама пак Man of Steel имаше по фејл кил на главниот негативец, Холивуд се надминаа себеси.

Мене X-men целиот серијал ми е добар, без Wolverine. Најдобра супер херои франшиза заедно со Batman и Superman. Потоа следат Captain America и Iron man, а останатите како Hulk, Green Lantern, Fantastic Four и Guardians of the Galaxy ми се премногу cheesy за мој вкус. Сепак уживав во Galaxy и Avengers во кино.

Па и во Х-мен главен е цело време Волверинот .

Не се лоши, само не се на ниво на франшизата. Двата ги гледав и не жалам за потрошеното време, само немам високо мислење за нив.

Ме интересира дали некој има инсталирано Кано систем за греење, ме интересира како е задоволен од потрошувачка на струја , одржување и сличо.
Незнам дали е поекономично од обично парно на струја, да не стигаат сметки до плафон:)

Како и да е постои (суб)студио на Марвел кое има соработка и дава дозволи на продукциски куќи како Фокс, Колумбија итн.
Marvel Studios LLC.

984229_933582476655526_5991599872801594873_n.jpg

Richard Kiel, beloved by fans as Jaws – one of Bond’s greatest ever adversaries – has sadly passed away.

10702135_909691049045807_1223901577556204699_n.jpg

Џинот од Џејмс Бонд. Еден од поинтересните ликови од, да го наречам серијалот за ЏБ.
На 74 годишна возрастм 3 дена пред неговиот 75-ти роденден, во болница во Фресно Калифорниа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom