Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Konecno mu sednav na Gravity kako sto si lici.
8-ka! Samo oti ne traese podolgo.![]()
Еве после една цела недела мерење (24*7=168часа) да постирам потрошувачка за Gree change 18ka. Просечно 514W/час за измерените 171 саати работа 88KW. Да напоменам дека цело време климата е подесена на 22 или 23 степени освен навечер после 1часот а често и покасно од 1 на 20Ц.Вчера земав од Анхоч мерач на потрошувачка па еве и од мене прво мерење.
Мерено е денес недела сабајле од 9:15 до вечерва 00:15 или тотал 15саата, климата е Gree Change 18000btu 5,5KW.
Потрошено за 15 саати вкупно 9,3KW или просечно 620W/саат, искрено мислев дека повеќе троши бидејки дневно имам некаде 55-60KW вкупна потрошувачка но греам плус спална и купатило со 2 радијатори(со елек.котле) и повремено уште една клима се пушта во едната спална по потреба. Климата подесена на 22Ц цело време освен во првиот саат пуштена едно 45мин на турбо и 24Ц, на 22 подесена температурата на просторот е 22,5 или 23. Површина што загревам на неа е 60-70м2.
Денешни температури минимална 3Ц, максимална 8Ц, средна 6Ц.
Потрошеното за 15:01 часа 9,3KW.
Прегледај го приврзокот 85730
Во моментот на сликањето влече 505W. Колку што приметив најчесто покажуваше 500~600W,
а максимално што видов да повлече беше 1400W па постепено се намалува на 550~600.
Прегледај го приврзокот 85731
Еве после една цела недела мерење (24*7=168часа) да постирам потрошувачка за Gree change 18ka. Просечно 514W/час за измерените 171 саати работа 88KW. Да напоменам дека цело време климата е подесена на 22 или 23 степени освен навечер после 1часот а често и покасно од 1 на 20Ц.
Што е проблемот со гаранцијата на Сузумито, или мислеше на гаранцијата за Гри?Mnogu bev zagrean za suzumuto ama sega ova so garancijata me predomisluva plus tvojot post potkrepen so meracot.
Pozdrav
18ката јас ја платив 43000 точниот модел е GWH18KG-K3DNA5A, ја монтирав некаде октомври месец а произведена е мај 2013 или ептен тазеCenata na gree (Najverojatno istiot model) beshe 42500 (18ka). Kolku e vo skopje tvojot model?
Popat kazano: jas mislam deka toj model kaj mene, bidejki ke zatopluvam nekade 40-50% pomala povrshina ke troshi 20% pomalce (na gorespomenatite temperaturi kaj tebe). Mnogu bev zagrean za suzumuto ama sega ova so garancijata me predomisluva plus tvojot post potkrepen so meracot. I ushte neshto, mozebi marketing mozebi ne, tamu kade se proizveduvalo gree, vo toj del na kina, navodno imale dozivotna garancija so navremen servis. Ovaj muabet mi e malce preteran ali ajde da go prenesam.
Pozdrav
Sedum godishna garancija so vklucen godishen servis (konkretno za cistenje ne prashav), no potencira deka se raboti za godishen servis, od nivniot tim. Jas konkretno Prasav dali toa znaci proverka na freon I maslo a na toa dobiv potvrden odgovor. 800 mkd godishno. A za Toshiba mi rece deka ima tri godini bezuslovna garancija. Firmata e seriozna I so tradicija. Primer: koga prasav za gree na -10ºc nadvoreshna temp kolku kw toplina ke dava a kolku kw struja ke troshi, gazdata na firmata mi rece: ti ubavo prasuvash ama jas ne znam. Toj veruva deka COP pod 2 ne paga. No ne tvrdi, ne ubeduva, ne lazi. Toa mi ostavi dobar vpecatok.Што е проблемот со гаранцијата на Сузумито, или мислеше на гаранцијата за Гри?
100евра за гаранција не е мала пара (пошто 3год или барем 2год, секако добијаш), ама ако со доплатата ти прават и редовен сервис (и детално чистење на внатрешна и надворешна единица)... тогаш ова е добра понуда!
Дај појасни да бидеме на чисто, има вклучено годишно сервисирање или нема?
предложете нешто поново да погледнеме, многу е досадно деновиве..