Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Спомнував на темава нешто за греење на гас во Струмица.
Конечно добив опипливо нешто.
Претходните пресметки се покажа дека не ми вредеа.
Пријател загрева куќа отприлика како мојата, малце постара од мојата, но со иста столарија и изолација, се грее на гас, настрана инвестицијата во котел за парното на гас и самиот приклучок, месечна сметка доаѓа од околу 20-22000 денари (декември и јануари).
Неисплатливо!
Во мојот случај и за наредната сезона останувам на дрва. Цела сезона ми е околу 50000 денари (20 кубика дрва)
За гасот за затоплување знаев дека вака ќе се заврши ( не се сеќавам дали те предупредив но знаев ) На гас практично никој не се затоплува ниту во Италија, и во други земји. Гас, за дома, се исплати единствено за готвење. А тоа што зборат политичариве - гомнојадци се глупости. Да знаеа не ќе беа политичари
Но твојава потрошувачка од 20 кубици дрво ми се чини преголема
Проанализирај го начинот на ложење.
Те молам простудирај колку пати го ложиш котелот во едно деноќие.
Простудирај, како согорува дрвото - треба да согорува со свеетол пламен - чадот треба да е бел
Вложи малку труд и заинтрерсирај се, консултирај се со некој од Струмица кој има исто систем. Ќе ти се исплати трудот

Колкава куќа? Извини ама ме мрзи да барам уназад
околу 220 квадрати[DOUBLEPOST=1393016492][/DOUBLEPOST]
За гасот за затоплување знаев дека вака ќе се заврши ( не се сеќавам дали те предупредив но знаев ) На гас практично никој не се затоплува ниту во Италија, и во други земји. Гас, за дома, се исплати единствено за готвење. А тоа што зборат политичариве - гомнојадци се глупости. Да знаеа не ќе беа политичари
Простудирај, како согорува дрвото - треба да согорува со свеетол пламен - чадот треба да е бел
Вложи малку труд и заинтрерсирај се, консултирај се со некој од Струмица кој има исто систем. Ќе ти се исплати трудот
Толку е...
Лани поминав со 17, 17 ипол кубици, годинава докупив 18 за да си имам 20...
И кога монтираа мајсторите рекоа дека толку ќе троши.
Што е до мене - задоволен сум. Чадот е бел :)

Love Object е уствари Her за сиромашни. Буквално.

П.С. Има некои шпекулации за продолжение на Space Jam со ЛеБрон Џејмс демек. Се надевам дека и ќе остане на тоа.

П.П.С. American Hustle > 12 Years a Slave. Хејтери и педери стоп.[DOUBLEPOST=1393029793][/DOUBLEPOST]
Апдејтов на Кајганава не е доволно подмачкан.

Вториот deadline е за евалуација на четирите есеи на некои други студенти. Не се дозволени late submissions,ако не се лажам.
Упс, и сега чаре? Ако немам еден есеј ќе можам ли да го завршам курсот како и сите други :D

..политичар??? штом зине лаже, а кога лаже секогаш лаже за пари.., па памет у глава.
Инаку никогаш не ми била јасна логиката на компримирање на 300 бара, транспорт со камиони, декомпресија и терцијален развод до бренер да е ефтина, секојдневна аллтернатива на енергија. Дефинитивно......погрешниот пристап кон глобализацијата сватена како поле на културен (сиц) натпревар помеѓу силните предатори и нејаките, но во принцип самодоволни домородци ќе го растури светот и векот , што станува веќе и од ниска орбита видливо.... :)

^ Штета а јас го чекав 101 далматинец :icon_lol:

Последно уредено:
Mathilda: I don't wanna lose you, Leon.

Léon: You're not going to lose me. You've given me a taste for life. I wanna be happy. Sleep in a bed, have roots. And you'll never be alone again, Mathilda. Please, go now, baby, go. Calm down, go now, go.

:place:
the-professional.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom