Па најверојатно и една и друга ,така пише на имдбКоја верзија?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Па најверојатно и една и друга ,така пише на имдбКоја верзија?
За гасот за затоплување знаев дека вака ќе се заврши ( не се сеќавам дали те предупредив но знаев ) На гас практично никој не се затоплува ниту во Италија, и во други земји. Гас, за дома, се исплати единствено за готвење. А тоа што зборат политичариве - гомнојадци се глупости. Да знаеа не ќе беа политичариСпомнував на темава нешто за греење на гас во Струмица.
Конечно добив опипливо нешто.
Претходните пресметки се покажа дека не ми вредеа.
Пријател загрева куќа отприлика како мојата, малце постара од мојата, но со иста столарија и изолација, се грее на гас, настрана инвестицијата во котел за парното на гас и самиот приклучок, месечна сметка доаѓа од околу 20-22000 денари (декември и јануари).
Неисплатливо!
Во мојот случај и за наредната сезона останувам на дрва. Цела сезона ми е околу 50000 денари (20 кубика дрва)
околу 220 квадрати[DOUBLEPOST=1393016492][/DOUBLEPOST]Колкава куќа? Извини ама ме мрзи да барам уназад
Толку е...За гасот за затоплување знаев дека вака ќе се заврши ( не се сеќавам дали те предупредив но знаев ) На гас практично никој не се затоплува ниту во Италија, и во други земји. Гас, за дома, се исплати единствено за готвење. А тоа што зборат политичариве - гомнојадци се глупости. Да знаеа не ќе беа политичари
Но твојава потрошувачка од 20 кубици дрво ми се чини преголема
Проанализирај го начинот на ложење.
Те молам простудирај колку пати го ложиш котелот во едно деноќие.
Простудирај, како согорува дрвото - треба да согорува со свеетол пламен - чадот треба да е бел
Вложи малку труд и заинтрерсирај се, консултирај се со некој од Струмица кој има исто систем. Ќе ти се исплати трудот
Упс, и сега чаре? Ако немам еден есеј ќе можам ли да го завршам курсот како и сите другиВториот deadline е за евалуација на четирите есеи на некои други студенти. Не се дозволени late submissions,ако не се лажам.
..политичар??? штом зине лаже, а кога лаже секогаш лаже за пари.., па памет у глава.За гасот за затоплување знаев дека вака ќе се заврши ( не се сеќавам дали те предупредив но знаев ) На гас практично никој не се затоплува ниту во Италија, и во други земји. Гас, за дома, се исплати единствено за готвење. А тоа што зборат политичариве - гомнојадци се глупости. Да знаеа не ќе беа политичари
Но твојава потрошувачка од 20 кубици дрво ми се чини преголема
Проанализирај го начинот на ложење.
Те молам простудирај колку пати го ложиш котелот во едно деноќие.
Простудирај, како согорува дрвото - треба да согорува со свеетол пламен - чадот треба да е бел
Вложи малку труд и заинтрерсирај се, консултирај се со некој од Струмица кој има исто систем. Ќе ти се исплати трудот
^ Штета а јас го чекав 101 далматинец![]()