- Член од
- 9 јануари 2006
- Мислења
- 5.671
- Поени од реакции
- 7.544
Druze prvo vremeto e pretoplo za da podesis sve kako sto treba a vtoro nikogas koga sum se greel na klima temperaturata podesena na klimata ne e ista so taa vo prostorot razlikata sega denovive mi e odprilika 2 stepena, ako ja podesam klimata na 22 vo prostorijata stanuva 24, znam posto na 4-5metra od klimata imam termostat od parnoto i pokazuva vo 0.5C decimalni kolku e momentalnata....no pak ke kazam vremeto e golema pricina za toa....a koga ke dojde jak minus ke treba verovatno obratno klimata da se podesi na 25 za da vo prostorijata stane 22. Drugo sum primetil koga e na Auto i poladno nadvor poretko iskljucuva i ja odrzuva T so toa sto sama go menuva duvanjeto Min do MAx, a ako duvanjeto e manuelno primer na Min staveno togas cim postigne ke iskljuci (ova poretko ke se slucuva na jako ladno nadvor).
Tvojata ?Hansolot mislam deka ima i I FEEL funkcija za potocno podesuvanje na sakanata ambientalna temperatura, so taa funkcija daljinskoto na intervali prakja podatoci za Temp. do vnatresnata za da ja odrzuva taa temperatura sto e kaj sto ti e daljinskoito staveno....primer ako go stavis daljinskoto kaj sto sedis a klimata e na 2-3 metra od nego klimata ke ukljuci ako na toa mesto padne temperaturata nezavisno od temperaturata sto e okolu samata vnatresna koja pak ke kazam sekogas e za 2-3 stepena porazlicna.
Isto mozes da primetis deka ako ja podesis na epten visoka temperatura primer 27/28C mnogu potopol vozduh duvaat za da pobrzo ja stignat temperaturata koja u momentot e primer 22....znaj go ova za koga ke ti treba za kratko vreme da dignes T
Tvojata ?Hansolot mislam deka ima i I FEEL funkcija za potocno podesuvanje na sakanata ambientalna temperatura, so taa funkcija daljinskoto na intervali prakja podatoci za Temp. do vnatresnata za da ja odrzuva taa temperatura sto e kaj sto ti e daljinskoito staveno....primer ako go stavis daljinskoto kaj sto sedis a klimata e na 2-3 metra od nego klimata ke ukljuci ako na toa mesto padne temperaturata nezavisno od temperaturata sto e okolu samata vnatresna koja pak ke kazam sekogas e za 2-3 stepena porazlicna.
Isto mozes da primetis deka ako ja podesis na epten visoka temperatura primer 27/28C mnogu potopol vozduh duvaat za da pobrzo ja stignat temperaturata koja u momentot e primer 22....znaj go ova za koga ke ti treba za kratko vreme da dignes T