Zemav Gree Hansol, vcera mi go montiraa.
E sega, mislam deka ne raboti kako treba. Mislam deka ne ja odrzuva zadadenata temperatura.
Rabotava e sledna, sinokja go pustiv da go probam okolu 18:00, prvo mu staviv temperatura od 24 stepeni i se ukluci, rabotese. Posto stana toplo, posle 10-15min go namaliv na 20 stepeni i se iskluci. Nasokata na duvanje ja namestiv na najdolnata pozicija za da duva vo pod, koga iskluci se ispravi na sredina-horizontalno zastana perkata. I ok vikam, go ostaviv taka.
Pominaa saati, nakaj 22:00, se oseti deka zaladi vo dnevnata ama ne uklucuva. Otvoriv vrata od balkon da se izladi sobata i da ukluci klimata vikam aj za sekoj slucaj posto nemam termometar, no nisto. Sveti na 20 stepeni ama ne uklucuva. Koga ja zgolemiv temperaturata na 22-23 ukluci, no siguren sum deka bese pod 20 stepeni vo sobata. Ja vrakam na 20 odma posle 10tina sekundi i prodolzuva da raboti za da ja dostigne temperaturata i toa na pogolema brzina na ventilatorot a mi bese namesten na auto (zatoa sum siguren deka bese poladno vo sobata). Koga zatopli pak se iskluci i ja ostaviv taka na 20 stepeni cela nok da sedi.
Sabajle stanuvam i se oseka deka e posvezo, otoram prozor i nadvoresna vrata za da se napravi promaja i da izladi sobata, a nadvor bese 7 stepeni sabajlevo. Po 15tina minuti sigurno padna temperaturata vo dnevnata barem na 15 stepeni, ne uklucuva klimata.
Zgolemiv na 21 stepen, ukluci i povtorno na pogolemite brzini na ventilatorot.
Sum nemal do sega inverter pa neznam tocno kako funkcioniraat, no ova sum siguren deka e nekoj defekt, neli inverterite se za da im zadades temperatura i da si ja odrzuva.
Mu javiv na monterot sega, vika moze e sonda problem, no i da ja probam uste dva-tri dena kako ke raboti. Da bese se ok, nemase ni da mu javuvam ni da pisuvam ovde sega.