Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Sandra ako ja nominiraat voopsto ja ke se secam na edno mesto.
Јас така си велев за Џенифер Лоренс ама не само што ја номинираа туки и си освои, не се заречувај пред време ;)

Исто и Дензел доби номинација за Флајт !

а за некое чудо ниту како жена не ми е нешто убава.

Не ти е нешто убава? Ти да не си еден од моиве? Сумњив си ми :cautious:.

Гледам се зборува за спецификации на VIVAX климите во неколку наврати. Па, доколу некој го интересираат сервисните книги на некој од моделите на VIVAX и доколку не ја знаете оваа локација тогаш повелете

ftp://ftp.mrservis.hr/Servisne_upute/Vivax/Klime/

Дечки здраво. Да се вклучам во разговор, бидејќи гледам дека има упатени луѓе тука :).

Имам инвертер LG S18AT. Задоволен од климата (на почетокот), незадоволен од пазарлукот но тоа веќе помина. Ја користам климата веќе 2-ра година и забележав дека роторот на внатрешната единица е во дебаланс и прави вибрации на целата единица и се слуша дури и мало тропкање на капакот од филтрите. Се слушнав со сервисерите што ја монтираа, со уште неколку сервиси и кога им спомнав балансирање сите ме гледаа на криво :cautious:. Секој од нив (бидејќи не можеше да ми помогне) ми вели : „не се замарај климата си работи“.
Е сега ме интересира дали некој од вас знае сервис кој ќе може да ми помогне или на крајот на краевите сам ќе се обидам да ја балансирам со лимчиња-тегови кои се ставаат на лопатките од вентилаторот само што ќе треба да се зафркавам подолго додека го најдам дебалансот и никогаш нема да биде перфектно како што би била кога би се балансирала на машина.

da ne ima prasina zapecena so vlaga pa da deluva debalansirano?

Хммм, приметив денес дека има прашина мали наслаги. Ќе пробам да ги исчистам само не знам како :confused: . Може со некое четче мало и дел по дел да чистам или пак да го растурам предниот дел од насочувачот за воздух.

Можно е да е тоа проблем затоа што на почетокот тоа не го правеше.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom