Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Не се вади со монти пајтон ти, џабе ти се они кога уште ФЦ го немаш гледано :D
:D Се убив од барање гифови со Бред Пит како вика НОУУУУУ, ама овој ми е коњак, у букмарк ми седи....

Не се научивте и не се научивте да не отварате пораки од Плух. Иначе уште напнува со мокјументарците? :icon_lol:

Не се научивте и не се научивте да не отварате пораки од Плух. Иначе уште напнува со мокјументарците? :icon_lol:
Не ги напнувам сите веќе...не се за сите

Sass
OK, филтрирањето на воздухот не го земав во предвид. Ај кажи нешто на таа тема.

Грубо и набрзина нешто за разликите помеѓу видовите на филтри?
Колку е ефикасно филтрирањето? Филтрите се менуваат или се чистат? Колку коштаат замените, ако се менуваат?

Da ti kazam pravo ne gi razbiram filtrite.
Vidi negde po sajtovite ili vo katalogot na toshiba na srpskohrvatski jazik se objasneti.
Mislam deka mnogu pari od vrednosta na cinjene na klimata otpadnuva na filtrite.
Na primer Daikin ururu sarara raboti taka sto vnesuva i del od nadvoresnata sredina.

Na primer Daikin ururu sarara raboti taka sto vnesuva i del od nadvoresnata sredina.

Тука гледам проблем, надводешната средина во Скопје (како за пример) смрди...Баш ме интересира колку може да биде успешен концептот на внатрешно филтрирање на воздухот.
Иначе само за вентилација од надвор се решава релативно лесно (и многу поевтино од цената на прва класа инвертер).

Да пофалите некои инвертори од средна кон ниска класа?

За сега LG CS12AF ми е фаворит. Размислувам и за Фуџитсу ASYG 12 кој некако е прескап (Хидросет изгледа имаат најскапа монтажа) и многу сличен (по цена) со AvAnt RAS-137SKV-E5 од Тошиба.

Samo edna rabota ne mi e jasno.
Inaku i jas sum so suzumi 16.

Tolku pari ke im dades i ke ti stavat 3x1.5mm2 kabel koj ne e soodveten za okolu max. 2KW.
Vo red e e toa deka e inverter i deka nema konstantno 2kw, ali za 10-20den, ti stavaat da te jade janza, za da ne se sluci najlosoto.

procitav pogore 7 god. garancija od energija.
aj neka objasni nekoj bidejki mene mi dadoa 3god.
Dali ima prodolzuvanje so godisen servis itn...
Znaci pogore e pisano deka 7 god. Ima garancija vo Aircon - predstavnik za Toshiba, lani cenata ako ne se lazam bese 68000 + montaza.

Ururu saraar vnesuva vozduh od nadvor mislam za regulacija na vlaznost

Sredna poeftina klasa klima Carrier gold, podobar od avant toshiba

Ovaa LG S12AF HERO ima li moznost vozduhot da se nasoci vertikalno da struji? Mislam deka vakvo nesto imam videno na Beko ili mozebi gresam. Bidejci klimata ce bide karsi mene pa da ne me siba

Klimava LG ke ti bide za greenje (dogrevanje ili zagrevanje) ili ladenje???

Чим прашува за инвертор ваљда и греење го интересира... :)
Нешто читам на српски форум дека инверторите имале „попријатно„ ладење, што сакаат да кажат со тоа -не знам... Ваљда нешто од аспект на тоа дека обичните сплит системи се со фиксна јачина/брзина на дување воздух на внатрешната единица?

Сас, знаеш бе нешто за тие „плазма филтри„ што често ги спомнуваат... ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom