Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Не се отвараат линковите.... не се разбирам многу, но ми изгледа фантастично добра идеја...
На подстаницата на која е поврзана зградата во која живемам поврзани се околу 80 стана. И јас почнав да барам дизел агрегат од 50 KW со котел утилизатор. Идејата ми беше, да инвестираме во таква опрема, струјата да ја продаваме на дистрибуција и со тоа да го платиме горивото, а греењето на ни дојде без пари. Така налетав на ова.
Погледни на Wikipedia
http://en.wikipedia.org/wiki/Micro_combined_heat_and_power
Погледни што има на US Department of energy
http://www.gulfcoastcleanenergy.org/CleanEnergy/CombinedHeatandPower/tabid/1698/Default.aspx
или само на пребарувачот стави combined heat and power, има многу работи
само ние „ по идиотски модел “ имаме Топлификација

Дај да им пишеме на продуцентите на GoT да снимат некоја сцена со Дотраките во Мариово... само Калиси може да го врати балансот во нашево општество... :)
Калиси во Македонија.......who the fuck is Casandra? :)

Дај да им пишеме на продуцентите на GoT да снимат некоја сцена со Дотраките во Мариово... само Калиси може да го врати балансот во нашево општество... :)
Во нашето општество има таков дисбаланс што не не' перат ни Калиси, Волтер Бишоп, Џек Шепард и Хорацио заедно. Туку, остај турски Клуни, едвај чекам да ја донесат индиската Мила Кунис т.е. Сантос од Бандини. :)

И таква ли има...? :) VLJ , гаси тоа телевизорот бе! :)
Телевизорот мене ми е нон-стоп изгаснат, ама на баба ми не и' е кога и' одам на гости. За жал, она што сум го видел, не можам да го одвидам.

Io Sono Interista, не му враќај стари спомени на Џимеј, од ова што го читам летале искри.:ROFLMAO:
Ај поарно да заќутам да не врати случајно, штом уште трола страв ме фаќа, шшшшшшш :cenzura:

Ирејзерот од Men in Black ни треба, што викаше Шелдон во Биг Бенг: „да го избришам Дердевил со Афлек“ :)
Како би го избришал крајот на Lost... :)

Daredevil ми се допадна од почетокот, мислев дека ке биде нешто посебно, но кога дојде сцената со борба на игралиштето меѓу Бен и Џенифер во главата ми дојде звук како чаши да се испокршиле.
--- надополнето: 26 април 2012 во 11:14 ---
едвај чекам да ја донесат индиската Мила Кунис т.е. Сантос од Бандини. :)

Не знаеш колку ме прави среќен ова што најдов човек што ја разбира генијалноста на Индиските серии.

Тој со Квејд да не е оној кога е заробен на планета со вонземјанин од непријателите и заедно соработуваат за преживување?

И St.Elmo не е лош, ne e Breakfast Club ама сепак. Туку, кога почнавме со тоа, се сетив дека имаме тема:
Стари, добри, и заборавени...

Oдма на прва страна си ги ставил Eddie and the Cruisers и Streets of Fire и одма лицето ми се оцери. :) Се прашувам зашто Мајкл Паре никогаш не стана голема звезда иако заслужуваше. А Дајан Лејн во Streets of Fire e :love::X3::love::LOL:

Еве мал уред кој грее и произведува струја:
80 Стана сте дали сите се заинтересирани да го купат тоа чудо???вас ви треба многу моќност
во просек стави по 5кW oд стан.веќе сте на 400кW и повеќе.Постојат дизел мотори со оваа моќност што греат и произведуваат само што коштаат малку мрсно.Ако ве субвенционираат распрашај се можам да пробам да ви пратам нешто интересно за вас.Ама само ако има субвенции за Обновливи енергии.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom