Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување

Не е за секого коментарот.

Види вака, не ти Ике, за некој да игра на вкус карта треба прво да прикаже барем фрагмент од својот, уосталом за мене си овца. Поголеми глупости последните страни немав прочитано на темава.. а колку пати има Сантос пишано само.. Како прво, те молам просветли ме како тоа да гледам јас ЕДЕН добар место 5, 10, 20 лоши.. има некои специјални торетнти? Втората глупост беше набројување на познати режисери да докажеш твој вкус. Што лично по стилот на пишување сум сигурен дека само еден имаш изгледано од Линч и си заспал.. Тарковски беше уште подолга грешка. Тарковски е фраза и секој ја минува, еве јас ја имам цела филмографија изгледано кога барав квалитет и еве, и пред некој ден ја спуштив за колекција, доволно добро за тебе? Третата глупост кога збореше за следење нови и не толку познати режисери, но по никоја цена не го избегнуваш Камерон да те трогне.. моментот е што Камерон вади филм на 10 години. :facepalm:

Толку си клише дете што е смешно да се коментира.. американ булшит изи мизи глупости ми е доволно да не те читам.

Пс Хичкок не го спомна.

Не бе, чудно ми е, а што е со тие што ич не пишуваат на подфорумов, а вистински го сакаат филмот? :D
>implying i might be one of them

Не бе, чудно ми е, а што е со тие што ич не пишуваат на подфорумов, а вистински го сакаат филмот? :D
>implying i might be one of them

Вака упростено, јас немам пост у серии и ти идам у Mocumentaries и ти серам колку си глуп, се ограничуваш со американци и ти набројам 2-3 класици кој си ги гледал уште кога не си разбирал англиски. И ти се откажуваш од животот и се посветуваш кон истражување како да удриш некого преку интернет.

Не е за секого коментарот.

Види вака, не ти Ике, за некој да игра на вкус карта треба прво да прикаже барем фрагмент од својот, уосталом за мене си овца. Поголеми глупости последните страни немав прочитано на темава.. а колку пати има Сантос пишано само.. Како прво, те молам просветли ме како тоа да гледам јас ЕДЕН добар место 5, 10, 20 лоши.. има некои специјални торетнти? Втората глупост беше набројување на познати режисери да докажеш твој вкус. Што лично по стилот на пишување сум сигурен дека само еден имаш изгледано од Линч и си заспал.. Тарковски беше уште подолга грешка. Тарковски е фраза и секој ја минува, еве јас ја имам цела филмографија изгледано кога барав квалитет и еве, и пред некој ден ја спуштив за колекција, доволно добро за тебе? Третата глупост кога збореше за следење нови и не толку познати режисери, но по никоја цена не го избегнуваш Камерон да те трогне.. моментот е што Камерон вади филм на 10 години. :facepalm:

Толку си клише дете што е смешно да се коментира.. американ булшит изи мизи глупости ми е доволно да не те читам.

Пс Хичкок не го спомна.
:pos:
- како прво, не се ни осудувам да ти одговорам на толку..не знам какво прашање, смешно ајде да речеме, што прави таа навреда да ти прилега поприкладно тебе(y)
- втора глупост која придонесува да си ја заработиш навредата - Тарковски. што ако си ја спуштил се од него кога тој за тебе е само ФРАЗА НИЗ КОЈА СЕКОЈ МИНУВА? што ако? или можеби беше во обид да кажеш а без да се навредиш уште еднаш дека си само колекционер и ништо повеќе?
- трет битен момент - Камерон и неговиот филм на 10 години наспроти Х-американец секоја година. фрапиран сум!! тогаш гледај си глупости што некој чудак ги произведува редовно секоја година, што повеќе да ти кажам..искрено не зн што повеќе да додадам на ова освен дека е очигледно дека инсистираш на квантитет дечко, можеби и затоа си филмоман а не вљубеник во филмската уметност, за што дополнителен доказ се и некои од рецензиите и уште еден куп коментари што си ги оставил на овој дел од форумот и нема ни да се обидам да ти возвратам коментар по коментар на секој од нив, искрено, не ја ни гледам поентата, знам дека ќе продолжиш да си се придржуваш до твоето гледиште
патем, не ми се допаѓа и начинот на кој ги пишуваш рецензиите(не зн кој спиел на Линч „стилисту“..), можеби поради тоа што си бил успан додека си ги пишувал, како што и самиот си барал изговор, не зн, не ме интересира..но би било подобро јас да си ќутам со оглед на тоа дека не сум истакнал ни една рецензија(не досега)..сепак тоа не го менува фактот дека твоите рецензии се незадоволителни за мојот критериум, што не е ни битно, нели?
и немам и сум немал никаква намера да те просветлам. ако сакам да закачам некоја моја рецензија, ќе го сторам тоа кога јас ќе посакам и ќе сметам дека треба..едноставно од кеиф, не за да се докажам не зн кому, за да сум си ја оправдал мојата логичка констатација за некои филмомани и невкусот:) на крајот на краиштата, можеби и мојот вкус не е за урамување, но добро е што со текот на годините не оди скалила подолу и не би го заменил Тарковски, Полански, Годар, Херцог, Вендерс..со уште една „досадна фраза на поминување“ што се продава како алва секоја година, со уште еден ефтин секс..и ако ништо повеќе барем јас сум задоволен:)

Абе гледајте ракомет бе деца, остајте филмовите сега.

а да не констатирам(можеби несвесно) дека најактивните форумџии на тема ФИЛМ уствари не се доволни познавачи на вкусот

Ec506.gif

Поради муабетите од горе се чувствувам како да одам оф топик, ама оваа вест ме израдува. Монти Пајтон повторно заедно на филмското платно. Ова е нивен прв филм од 1983 год. Станува збор за научно-фантастичната анимирана комедија Absolutely Anything. Гласовите ги позајмуваат монтипајтонци, а режисер е Тери Џонс (Life of Brian). Снимањето започнува напролет.
Повеќе.

Никогаш нема да биде монти пајтон филм без грахам чапман!

Пред неколку дена дознав дека Кралот Лав всушност е една срамно украдена приказна која Дизни си ја присвоиле и ја направиле оригинална :(.
http://www.kimbawlion.com/rant2.htm

Мојот живот е базиран врз... лага.

The Artist - изгледан!
Ќе си земе Оскарче најзаслужено.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom