Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Никогаш досега немав видено сцена од филмов...зарем некој сериозно го сфаќа ова...нешто? The Room е далеку подобар филм од овој и што е најтажно, никој не гледа сериозно на The Room. Но за ова тин срање има опседнати лудаци што би сечеле вени? Ми требаше добар филм за гледање па прочепкав низ темата за предлог за добар филм...го забележав Twilight најмалку 10 пати. Па кој им даде пристап на форумов на овие бе, алооо?

Да одиме со епик сцената...очекував да се претвори во некој мадафакер врколак вампир чудовиште или незнам што...но тој...

А шо му фали вистина на Твајлајт што олку многу го неќат?

Барем првиот дел е горе долу добар... арен... прифатлив... гледлив и неодбивен. Ете вториот е за нигде, ама првиот си е во ред. Има малку необична содржина и тоа е малку проблематично, ама пак и Вселенска Одисеја има необична содржина па што.
Треба баш да го ставиме на анализа. Мислам технички филмот е во ред, добро темпо, добра слика, не е толку досаден ама е WTF.. еден вид туп мајндфак. Дали е некоја подлабока метафора или едноставно глупо заплеткување? Дали е филм наменет за женска публика и за манупалација на емоции карактеристични само за овој пол?

Како и да е, за мене Твајлајт 1 е сеуште во сивата зона, ни добар ни лош ни просечен.

Вториот е веќе класична сапуница со крупни кадри и долги и непотребни дијалози, а на крајот тамам иди интересно завршува да го еам. За понатаму незнам.

Па таа девојката ке стане ли вампир во некое догледно продолжение на Twillight зошто не иде вака веке... трилогија направија, а уште од првиот дел се дебатираат дали оваа гуската да станела вампир... ГЛУП тинејџерски ФИЛМ. Ке си го пуштам Underworld барем акција башка и наредна година ке излезе и следниот дел од Underworld Awakening
--- надополнето: Oct 27, 2011 1:59 AM ---
cowboys and aliens e najgolemo razocaruvanje za mene. Kako uspeale Indiana Jones da go zemaat da glumi, ne mi e jasno.
Па кој сакаше ти да го земат Клинт Иствуд???

Некој совет како алтернатива за парново греење. Се граем на Топлификација, но само да помине
оваа сезона дефинитивно ги откачуваме, само ги зголемуваат цените.
Инаку живеам во зграда, во едната соба имам клима обична БЕКО, мислам дека грее до -5 степени надворешна температура. За греење во најладните месеци што да земам, некоја електрична греалка, конвектор, електричен радијатор?
Другата соба и кујната се поврзани, би можел да ги греам со некој инвертер двете, или да земам и за нив
обична клима а во најладните месеци да догревам.
Ме интересира и за бањата, што е најдобро за таму? Нема потреба постојано да се грее, но кога е потребно брзо да биде затоплена?
Toплификација батали ја (ама во август, пошо од тогаш им почнува нова грејна сезона :tapp:).
Сличен проблем имавме и ние. Со тоа што дома беше камен ладно, а ни тврдеа од топлификација дека е се во ред со парното. Не убедуваа дека дошле во станот и поставиле мерачи за топлина и се било во ред, а замисли такво нешто немаше, освен ако не се духови. После и не убедуваа дека ги миеле радијаторите-драпај си таквото, еден вработен од топлификација не се појави, ама ние си ги плаќавме сметките како за врели радијатори, а тие беа млаки. Се догревавме со клима/греалки, што е плус трошок и за струја. Пред три години пукна филмот и го исклучивме парното, а замисли тогаш ни кажаа дека на комшиката над нас веќе подолг период и било исклучено парното и може ради тоа да ни било ладно. :tapp:
Ни кажаа и дека треба да ни намалат од сметките поради тоа шо комшиката го исклучила парното или да ни вратат пари. Арно ама еве, три години си чекаме и ништо. Лани со греалки се греевме, цел стан беше топол и највисоката сметка за струја беше 6000 денари.
Оваа година си ги сменивме и прозорите и ставивме конвектори, еве уште малку месец дена како ги користиме, ама задоволни сме...стварно топлат кога сакаш ти и колкава температура ти е доволна, а не до 21:30 h.
Само да знаеш дека и изолацијата игра голема улога во затоплувањето.
Ако имаш стари прозори, смени ги. Ќе осетиш разлика и зимно време и летно :pipi:

Првиот филм за кого уз интернет пробав да го укапирам. Ќе го дискутиравме еднаш, ама кој како го сфатил.. од 3-4ца на форумов што го имаме гледано. :)

ps буџетот на филмот е само 7.000 долари.

Да и ја глеав на нет иначе е немогуче да се сфати :)

Да и ја глеав на нет иначе е немогуче да се сфати :)
За овој филм поминав часови и часови во размислување и читање по интернет... Па го гледав пак, и пак... па гледав само некои сцени... патешествија. :D

А оти не удривте хејт на тие што не го сфатие филмот, се откажале од гледање и му дале една ѕвезда, тие „глупите“ што гледаат американска пита [и уште некој стереотип]? 6.9/10 ? Обично овие mindfuck филмови со мал буџет добиваат 9/10

А оти не удривте хејт на тие што не го сфатие филмот, се откажале од гледање и му дале една ѕвезда, тие „глупите“ што гледаат американска пита [и уште некој стереотип]? 6.9/10 ? Обично овие mindfuck филмови со мал буџет добиваат 9/10
Па и јас не сум го сфатил филмот се уште. А и таквите стереотипи не ме интересираат. Како што не ми игра никаков фактор оцената на имдб за квалитетот на филмот.
Филмот е правен од луѓе кои во реалниот живот се научници, немаат никакви допирни точки со седмата уметност, па за да разберам што сакаат да пренесат треба да размислувам како нив. Затоа ова можеби и не е од оние mindfuck вообичаени филмови за кои знаеме, јас би го сместил во некоја друга категорија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom