Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Нешо не ќе е на арно на вакво време ако не праи дефрости (дан ти работи само на внатрешниот греач тоа Немсисо :D)
Овие моите често белеат а и течат саглам на временцево....
Па и струјата ни ја скинаа утрово цел Прилеп спиеше под ќебе до 11 :D

Прегледај го приврзокот 464303Прегледај го приврзокот 464304
Ti i taka si so kapce i salce, ic ne ti puka…..hahahaa

Nemas ti gajle za struja,na akomulatori polneti od soceva energija ova vreme se toplis:pos:
Ti i samiot ne znaes so sto se toplis eve stavi sliki da videme kolku stepena imas po spratovite eve ubedi ne deka e taka da vidat site ovde. A sto pravis ti samo bos muabeti samo glupavi prefrlanja ne svrzani i samiot ne znaes sto da napises bidi osbilen a ne kako dete od pred skolska vozrast doprva ke uces sto e toa Paneli za proizvodstvo na struja kade sto e skladirat strujata vo akomulatori .
Treba ti edukacija steta sto sega gi nema univerzitetite za da prinaucis nesto.

Ajde stavi slika od tosibata tvoja od temperaturata na katovite

Ti i samiot ne znaes so sto se toplis eve stavi sliki da videme kolku stepena imas po spratovite eve ubedi ne deka e taka da vidat site ovde. A sto pravis ti samo bos muabeti samo glupavi prefrlanja ne svrzani i samiot ne znaes sto da napises bidi osbilen a ne kako dete od pred skolska vozrast doprva ke uces sto e toa Paneli za proizvodstvo na struja kade sto e skladirat strujata vo akomulatori .
Treba ti edukacija steta sto sega gi nema univerzitetite za da prinaucis nesto.

Ajde stavi slika od tosibata tvoja od temperaturata na katovite
Ne se nerviraj,vistinata boli sto ne mozis so eden kursum tri zajaci.Vo Paralija kak tebe ja skladiraat ova vreme vo litiumski baterii,sto ti gi sitna SvB.
Ostaj go ti nego,negovite soncevi kolektori na vrvot na Vodno gi stavil ili na Solunska glava.

Од Гри ја зголемиле цената за продолжување на гаранцијата и тоа од пред 2-3години можеби
Кога се рекламираа кажуваа 10години х800денари за продолжување и кобајаги чистење али ако се побуниш ке поминеш и со 800

Од Гри ја зголемиле цената за продолжување на гаранцијата и тоа од пред 2-3години можеби
Кога се рекламираа кажуваа 10години х800денари за продолжување и кобајаги чистење али ако се побуниш ке поминеш и со 800
Инфлација...
Ако можат сите за се да креваат цени, можат и они...

Бтв нафтата/бензинот денес се поефтини него ли пред 2-3години.. ама како и се во капитализмов :toe:

Isto. Duzam pivo na strelec. Ili on ke duzi pivo, ke vidime kako ke se pokaze. :p

Dali znaes za montiranje dali se dobiva nekoj dokument oti e od ovlasten prodavac namestena? Dali gubi nesto garancija ako mi ja monitra prijatel (koj ionaka montira gree klimi koga e na rabota)? :D

Прегледај го приврзокот 257316

Да се цитирам,@Strelec чекам пиво за gree gtech 12!

Течеше фреонот од надвор или што и да беше под дијагноза: се скапала. Еднаш ја поправаа.
Не е некоја реклама, не беше редовно сервисирана или што и да бараат денешниве продавници за да има гаранција.

Ќе ја вадат старите за трајно, па ме интересира предлог замена од исти калибар и цена, за пали-гаси зима.
Некој best bang for the buck, без да философираме и да треба да мерам у колку саат почнува сонце да ја пече.
Вообичаените Мидеа или Вивакс?

Честито! Па новата подолго да трае.
Вивакс е Мидеа со лепенка иначе. AUX сам си ги прави, Хајсенс, Хајер исто..
Ако се прашам јас, Хајер Тундра и мирна глава... за нешто повеќе имаш Митсу HR што е добар модел, или DM како мојата ако не си алергичен на постари модели..

Течеше фреонот од надвор или што и да беше под дијагноза: се скапала. Еднаш ја поправаа.
Не е некоја реклама, не беше редовно сервисирана или што и да бараат денешниве продавници за да има гаранција.

Ќе ја вадат старите за трајно, па ме интересира предлог замена од исти калибар и цена, за пали-гаси зима.
Некој best bang for the buck, без да философираме и да треба да мерам у колку саат почнува сонце да ја пече.
Kolku m2 otvoren prostor ili poveke prostorii stan ili kuka izolacija ?

Инфлација...
Ако можат сите за се да креваат цени, можат и они...

Бтв нафтата/бензинот денес се поефтини него ли пред 2-3години.. ама како и се во капитализмов :toe:
Така е ама затоа некој треба тоа да си го предвиди а не да излезе манипулација на крај

Clivia3.5kw ti e sega na promo cena 29.999, mozes i preku IUTE da ja zemes na 6, 10, ili 12rati bez kamata i 0% troshoci do 12 rati.
Eurovent ima Clivia12 со 2.8kw na -10C....za razlika od Vivax со 2.1 и koj nema Eurovent a za Midea neznam koj model e toj sto si go gledal i za koja cena, verovatno ke bide ko Vivaxot u kapacitet.
Ne si napisal koj ti ja montiral dali ovlasten monter ili ne.....a toa sto ne si ja prodolzuval e tvoja greska posto komplet ured, vnatresna/nadvoresna podlezi na garancija.
Inace troloanjeto za zgolemena cena voopsto ne e tocna, porano pisuvase 800+DDV sega cenata vo garancijata e dadena so vkluceno DDV
Inace ednostavno e da se sporedi i klima sto nema Eurovent ovde na EPREL:
Spored EPREL za Vivax AERI+ Proizvoditelot garatira samo 2.1kw t.e 700w pomalce egreenje od Cliviata na -10...treba da dogrees so 500W za da stignes do 2.6kw.
Ovde te nosi direkt na linkot za AERI+
A ti sam ke si odlucis sto ke zemes
P.S Na sajtot na EPREL ako nema nekoja marka (niknaa eden kup nepoznati marki kako pecurki) toa znaci deka taa marka ne e odobrena od EU sto u prevod znaci ili nepodrzuva energetska klasa minimum A+ na greenje (SCOP=4.0) ili nema celosna dokumentacija, pa ko voli neka izvoli neka probaat da se great so inverter NoName za 14.000 :)

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom