Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Нуклеарка да пукне на 50 километри од државава на темава ништо нема да се смени, ќе остане со исто темпо и иста дискусија.

Струја да снема, само ќе се сменат калкулацииве која клима на генератор помалце троши и нови 4000 страни ко ништо ќе се испишат.

Нема по фасцинантна тема на форумов.

И сезоната за дефрост го прогласуем за отворено :)
Auuu na tolku pari i defrost li treba da prave mojava Inventor Nemesis Pro 7.5 kw ( Amber ) defros iako e magla eve od 6 sum stanal ne e napravila a nadvor saketo e onaka malku pobelena ne zamrznata grejam okolu 80 kvadrata vo dnevna trapezarija i kujna e 25 stepena toa e okolu 45 kvadrata pa hodnik pa spalna pa detska tamo e okolu 22 stepena i eev sega si trosi 1150w
So sreka da si e koristis ama na tolku davanje pari si mozel da si stavis toplinska pompa vnatre so fenkoljeri vonsekoja prostorija ako prethodno ne ti e bilo vgradeno podno mislaam na creva za greenje. Ama vaka si imas ukrasi od nadvor tri daikin klimi .

Auuu na tolku pari i defrost li treba da prave mojava Inventor Nemesis Pro 7.5 kw ( Amber ) defros iako e magla eve od 6 sum stanal ne e napravila a nadvor saketo e onaka malku pobelena ne zamrznata grejam okolu 80 kvadrata vo dnevna trapezarija i kujna e 25 stepena toa e okolu 45 kvadrata pa hodnik pa spalna pa detska tamo e okolu 22 stepena i eev sega si trosi 1150w
So sreka da si e koristis ama na tolku davanje pari si mozel da si stavis toplinska pompa vnatre so fenkoljeri vonsekoja prostorija ako prethodno ne ti e bilo vgradeno podno mislaam na creva za greenje. Ama vaka si imas ukrasi od nadvor tri daikin klimi .
Slabo Nemsiso,jas so toshibata 3 sprata eden nadrug gi toplam,he he:)

Нешо не ќе е на арно на вакво време ако не праи дефрости (дан ти работи само на внатрешниот греач тоа Немсисо :D)
Овие моите често белеат а и течат саглам на временцево....
Па и струјата ни ја скинаа утрово цел Прилеп спиеше под ќебе до 11 :D

Screenshot 2025-12-21 at 5.32.03 PM.pngIMG_8738.JPG

covek da vide i da neveruva mozebi imas toploten izvor pod kukata a klimata samo taka za ukras hahahha ama mislam deka ne e taka ova samo falba za Tesibata
Автоматски споено мислење:

covek da vide i da neveruva mozebi imas toploten izvor pod kukata a klimata samo taka za ukras hahahha
Jss sum eden od tie sto ima vo 40 kvadrati otvoren prostor staveno klima toshiba Shorai od 24btu i odlicno si ja brka rabotata veke treta godina,go gram celiot sprat.
Za gorniot sprat zedov uste edna Toshiba Shorai premium 24btu i ke bide montirana vo 50m2 otvoren prostor i ke gree celiot sprat.Zosto da ne e mozno samo zavisi od konfiguracijata na prostorot i do moznosta za niska modulacija na klimata.
Toshibta odlicno si si ja brka rabotava snaga ima duri i ja grejam celata kuka.
E sega kako ke se snajdi Midejata toa zavisi od konfiguracijata na ptosyorot i od klimata!!!.
Treba ped klimata dovolem otvoren prostor,za da ne se gusi da ima kade da izduvuva i niska modulacija.Za midejata od 24btu ne sum bas siguren deka ke ti ja brka taa rabota zosto gi nema sposobnostite na Toshubata od 24 btu.
eve dve imas tosibi a sprat po edna

Дај некоја слика од надворешната да видиме

Дај некоја слика од надворешната да видиме
Eve be drugar sega slikani sliki od nadvoresnata cel den sum doma ne e napravila defros kolku wati trosi momentalbo e 1144 a od prvi do denes e potrosila 3145 denari i eve kolku e vo dnevna trpezarija kujna so otvoreni tri vrati hodnik i detska se gree a splanata pred legnuvanje e otvarame vratata drugata spalna i kupatiloto ne se grejat

Eve oste edna slika da vides kako e namesteno dalinskoto

Attachments

• IMG_20251221_180823.jpg
    IMG_20251221_180823.jpg
    797 KB · Прегледи: 18
  • IMG_20251221_180851.jpg
    IMG_20251221_180851.jpg
    480,1 KB · Прегледи: 17
  • IMG_20251221_180921.jpg
    IMG_20251221_180921.jpg
    972,2 KB · Прегледи: 16
  • IMG_20251221_181815.jpg
    IMG_20251221_181815.jpg
    1 MB · Прегледи: 16
Последно уредено:
Eve be drugar sega slikani sliki od nadvoresnata cel den sum doma ne e napravila defros kolku wati trosi momentalbo e 1144 a od prvi do denes e potrosila 3145 denari i eve kolku e vo dnevna trpezarija kujna so otvoreni tri vrati hodnik i detska se gree a splanata pred legnuvanje e otvarame vratata drugata spalna i kupatiloto ne se grejat

Eve oste edna slika da vides kako e namesteno dalinskoto
Стан?
Лево-десно, горе-долу грееат комшиите.

Колку чиста слика глеј се гледа спротивната зграда.
Во Битола не се гледа прст пред око.
Па уште вака со блиц да направам слика ќе мислиш снег паѓа, толку што е густо.
Не се идентични условите за работа.

Стан?
Лево-десно, горе-долу грееат комшиите.

Колку чиста слика глеј се гледа спротивната зграда.
Во Битола не се гледа прст пред око.
Па уште вака со блиц да направам слика ќе мислиш снег паѓа, толку што е густо.
Не се идентични условите за работа.
vo kuka zivejam vo Stip a i ovde ima magla e zgradata se gleda matno no na slikava e ispadnala kako da nema magla isto i ovde cel den e so magla no nekako sto vikas prst pred oko ne s egleda sepak magla ima

eve dve imas tosibi a sprat po edna
Imamam 3 toshibi,dve 24 i edna 16 btu .Ako trite gi vklucam i komsijata preku ulica ke se topli.
Momentalno samo edna e vklucena 24 btu na prizemjeto a ja grejam cela kyka ,prizemje,sprat i potkrovje.
Jas co eden kursum tri zajaci tepa,a ne ko tebe eden zajak.
Slab lovdjija si,samo eden sprat grees so Amberot Nemsis pro:tapp:,ne ja biva.a cica struja 3500w zverka.
Sovet,meni ja za japanka.N.1

Imamam 3 toshibi,dve 24 i edna 16 btu .Ako trite gi vklucam i komsijata preku ulica ke se topli.
Momentalno samo edna e vklucena 24 btu na prizemjeto a ja grejam cela kyka ,prizemje,sprat i potkrovje.
Jas co eden kursum tri zajaci tepa,a ne ko tebe eden zajak.
Slab lovdjija si,samo eden sprat grees so Amberot Nemsis pro:tapp:,ne ja biva.a cica struja 3500w zverka.
Sovet,meni ja za japanka.N.1
deka vide deka cica struja 3500W
momentalno e so 1144w a od prvi mesecot do sega potrosila 3145 denari spratot e 120 kvadrata kuka na tri sprata
ajde slikaj da videme nadvoresna dali ima nafakano mraz slikaj da videme da videme kolku ti e potrosuvackata kolku ti e temperaturata na sekoj sprat pa da ne uveris a ne samo prikaski ovde kazuvas :popce: pa ako kukata ti kako sto kaza 40 kvadrata sprt toa e soba vrz soba hahahahah to ne e kuka toa e bungalov na spratove

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom