Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Греење Даикин нордик значи чудо.
Наместена 20 дома 24 на еконо.
Ги вратив фабричките подесувања, а фабрички надмашува за 4 на 4.5 гаси надворешната. Може да се зголеми или намали. Најмала разлика помеѓу сетирана и моментална темп е 2 степени. Ете и слика ако го интересира некој.

Јапонецот ја програмирал за зиморливи луѓе како мене.

п.с не е точна датата на сатот

Прегледај го приврзокот 457385Прегледај го приврзокот 457386Прегледај го приврзокот 457387
SAmo ke sporedam sto reklamiras i za koja cena, a toa so Temperaturna kompenzacija sto go reklamiras deka ima Daikin samo ima odamna e tuka objaveno deka i GREE klimite go imaat, zadades 20 a vnatre da e 24 toa neznaci deka ke trosi klimata kako za 20°C a ke nabuvta 24°C u prostorot :pos:
Gledam deka ja reklamiras Perfera konzolna 3.5kw (pojaka i nema za izbor) na Daikin, i ke ja sporedam i cenovno i so Eurovent
Gree konzolna 3.5kw cena 37.999
Cena konzolna GREE.jpg
Daikin konzolna 3.5kw cena 161.000den...ova A+++ e isto lazna inforacija A++ e pravata klasa
Cena konzolna Daikin.jpg
Baska i nemaat na lager, ova samo ako nekoj se zaleta nepismen pa da mu poracaat da ja ceka +30dena :)
nema lager.jpg
Aj da gi sporedime dali cenata e opravdana 4pati poskapa u Daikin varijata:

Eve sto vika Eurovent:

Eurovent Daikin Perfera na -10 za 3Kw isporacani, COP 2.45 ili trosi 1224wati na -10,i ispoacuva 3.0 ne 3.2kw
Daikin EV konzola 3.5.jpg

Eurovent GREE Console 3.5kw na -10 za 3.2kw isporacani (ili 200w poveke), COP 2.21, znaci za 3.2kw trosi 1477 (ama isporacuva i 200wati poveke, za 3kw verovatno ista potrosnja so Perferata)

GREE EV konzola 3.5.jpg

Sto se odnesuva do tvoite manipulacii so Temperaturna kompenzacija se vika toa kaj GREE vaka se resava toa, samo ne stavile kopce posebno za da se siri reklama deka eve zadadena 20 a vnatre mi e 24......potrosuvasckata prikazi ja kolku trosi na 20zadadena a Temperaturna kompenzacija +4C ;)

Within 30 second when you power on IDU,
To set 3C temp. compensation: in heating mode, set temp at 17°C, then within 5 second ,press button"+,-,+,-,+,-" , there will display 3 on IDU, heating light shining 3 times
To set 2C temp. compensation: in heating mode, set temp at 18°C, then within 5 second ,press button"+,-,+,-,+,-" , there will display 2 on IDU, heating light shining 2 times
To set 1C temp. compensation: in heating mode, set temp at 19°C, then within 5 second ,press button"+,-,+,-,+,-" , there will display 1 on IDU, heating light shining 1 times
To set 0C temp. compensation: in heating mode, set temp at 20°C, then within 5 second ,press button"+,-,+,-,+,-" , there will display 0 on IDU, heating light shining 4 times

Attachments

• Cena konzolna Daikin.jpg
    Cena konzolna Daikin.jpg
    29,2 KB · Прегледи: 1
  • Daikin EV konzola 3.5.jpg
    Daikin EV konzola 3.5.jpg
    28,4 KB · Прегледи: 2
  • GREE EV konzola 3.5.jpg
    GREE EV konzola 3.5.jpg
    30 KB · Прегледи: 2
  • Model konzolna Nordik Daikin.jpg
    Model konzolna Nordik Daikin.jpg
    73,6 KB · Прегледи: 2
  • nema lager.jpg
    nema lager.jpg
    50,5 KB · Прегледи: 2
Последно уредено:
Зошто побогу некој би чепкал компензација на температура, освен ако нема проблем со поставеноста на уредот..!?
А и тогаш, е дискутабилно што би променило тоа...

За една работа Грее е ви право.. што го закопале тоа во сетинзите, да полесно специјалка направиш со Sub Zero на флипер, отколку да измрдаш нешто што не треба..

Štosot e što gasot i masloto se mešaat, a R22 i sintetskoto maslo ne se bendisuvaat pa kompresorot go krka stapot....

Ako majstorot tvrdi poinaku ili begaj ili tepaj.
Te razbravme ,samo kontradiktorno si napisal.R407 ne se podnesuva co mineralno maslo a R 22 go pdnesuva sintetickoto maslo.ubavo si mislel,prvin tocno si napisal ama na krajot si donel pogresen zaklucok,ne deka ne znajs tuku si napravil previd.Se slucuva luge sme.
Preprocitaj se!!!!!

SAmo ke sporedam sto reklamiras i za koja cena, a toa so Temperaturna kompenzacija sto go reklamiras deka ima Daikin samo ima odamna e tuka objaveno deka i GREE klimite go imaat, zadades 20 a vnatre da e 24 toa neznaci deka ke trosi klimata kako za 20°C a ke nabuvta 24°C u prostorot :pos:
Gledam deka ja reklamiras Perfera konzolna 3.5kw (pojaka i nema za izbor) na Daikin, i ke ja sporedam i cenovno i so Eurovent
Gree konzolna 3.5kw cena 37.999
Прегледај го приврзокот 457399
Daikin konzolna 3.5kw cena 161.000den...ova A+++ e isto lazna inforacija A++ e pravata klasa
Прегледај го приврзокот 457400
Baska i nemaat na lager, ova samo ako nekoj se zaleta nepismen pa da mu poracaat da ja ceka +30dena :)
Прегледај го приврзокот 457406
Aj da gi sporedime dali cenata e opravdana 4pati poskapa u Daikin varijata:

Eve sto vika Eurovent:

Eurovent Daikin Perfera na -10 za 3Kw isporacani, COP 2.45 ili trosi 1224wati na -10,i ispoacuva 3.0 ne 3.2kw
Прегледај го приврзокот 457401

Eurovent GREE Console 3.5kw na -10 za 3.2kw isporacani (ili 200w poveke), COP 2.21, znaci za 3.2kw trosi 1477 (ama isporacuva i 200wati poveke, za 3kw verovatno ista potrosnja so Perferata)

Прегледај го приврзокот 457402

Sto se odnesuva do tvoite manipulacii so Temperaturna kompenzacija se vika toa kaj GREE vaka se resava toa, samo ne stavile kopce posebno za da se siri reklama deka eve zadadena 20 a vnatre mi e 24......potrosuvasckata prikazi ja kolku trosi na 20zadadena a Temperaturna kompenzacija +4C ;)

Within 30 second when you power on IDU,
To set 3C temp. compensation: in heating mode, set temp at 17°C, then within 5 second ,press button"+,-,+,-,+,-" , there will display 3 on IDU, heating light shining 3 times
To set 2C temp. compensation: in heating mode, set temp at 18°C, then within 5 second ,press button"+,-,+,-,+,-" , there will display 2 on IDU, heating light shining 2 times
To set 1C temp. compensation: in heating mode, set temp at 19°C, then within 5 second ,press button"+,-,+,-,+,-" , there will display 1 on IDU, heating light shining 1 times
To set 0C temp. compensation: in heating mode, set temp at 20°C, then within 5 second ,press button"+,-,+,-,+,-" , there will display 0 on IDU, heating light shining 4 times
Само за цената си во право за друго ништо. Не да е напумпана, препумпана е. Тоа го направија летото и така остана. Ете понуди му на твојот газда нека биде и тој увозник на Даикин нека прај конкуренција

За климата не знаеш што зборуваш. Најновата нордик серија Nepura е тоа.
Ја споредуваш со клима до -10?!?!
Абе човек таа клима има Тбив-15 и капацитет од 3.58kW
Истиот капацитет го има на -22 и -30
Дали си свесен ти што споредуваш???

Друго тој нордик е 3kW не е 3.5kW

Иначе јас не рекламирам бе брат. Како да ти кажам... се фалам бе и што?

Она за степените е скриено мени. Нема врска со Weather compensation.
Го има и Даикин тоа. Значи како надворешната станува се поладно така климата зголемува на капацитет. Во превод компензира. Ова е тоа еве ти ептен ги измеша брзините.

Screenshot_20251003_145538_Chrome.jpg

И глеам еуровент од мојот модел вадиш а цена од новиот модел. Значи не е исто, различни се.
Ептен каша попара напрај.

Последно уредено:
И глеам еуровент од мојот модел вадиш а цена од новиот модел. Значи не е исто, различни се.
Ептен каша попара напрај.
A koj e tvojot model???
Lepi napisi model vnatresna/nadvoresna, ja gi gledam ovie dva modela se nudat kaj nas od Dajkun kako konzolni, eden do -25°C i cena 161.000den i drugiot do -15°C 123ooo den 3.5kw se reklamirani.
I za ovie 2 modela e nejasno u opisot koja klima sifra ja kupuvas i sto TOCNO pisuva na nadvoresna/vnatresna edinica, a ti prosvetli ne slikni gi tvoite edinici da vidime sto ti imas i da znaeme za sto Ti se falis se falis, OK ?
Автоматски споено мислење:

Абе човек таа клима има Тбив-15 и капацитет од 3.58kW
Истиот капацитет го има на -22 и -30
Дали си свесен ти што споредуваш???
Toa e tvoj zaklucok oti bajagi nerazbiras nekoi raboti, Energetskite klasi se vrzani za Climate zones so krajni najniski temperaturi +2°C -10°C i -22°C....Eurovent potvrduva Energetska klasa SAMO do -10°C (Sredna klimatska zona koja e do -10) taka da Tbiv -15 na Eurovent nepostoi, ako ima takva klima na Eurovent pokazi ja koja e?
Niedna klima takva nema na Eurovent so Tbiv -15!!! A ti najdi ja da te vidam
TOL nema vrska so Tbiv, uste treba da ucis
Mozda i gresam jer nedavs osnovnen podatok sifri na vnatresna /nadvoresna, no sakam da vidam potvrda od tebe i link ili do Eurovent(ova go nema 100%) ili do LOT10 na Daikin za Energetska klasa AMA za ladna zona (jer tvrdis Tbiv -15)....ako razbiras sto te prasuvam....da nema klimata X-ovi za ladna zona, bez Pdesign za Ladna, SCOP za Ladna i Klasa Energetska za ladna, jer tvrdis Tbiv e -15

Последно уредено:
A koj e tvojot model???
Lepi napisi model vnatresna/nadvoresna, ja gi gledam ovie dva modela se nudat kaj nas od Dajkun kako konzolni, eden do -25°C i cena 161.000den i drugiot do -15°C 123ooo den 3.5kw se reklamirani.
I za ovie 2 modela e nejasno u opisot koja klima sifra ja kupuvas i sto TOCNO pisuva na nadvoresna/vnatresna edinica, a ti prosvetli ne slikni gi tvoite edinici da vidime sto ti imas i da znaeme za sto Ti se falis se falis, OK ?
Автоматски споено мислење:

Toa e tvoj zaklucok oti bajagi nerazbiras nekoi raboti, Energetskite klasi se vrzani za Climate zones....Eurovent potvrduva Energetska klasa SAMO do -10 (Srena klimatska zona koja e do -10) Tbiv -15 na Eurovent nepostoi

Ајде да ти објаснам набрзина зошто имам работа.
Серија, модел, верзија
Треба да правиш разлика.

Серија.
Мојата е нордик Optimised heating 4.

Модел (внатрешна)
Перфера FVXM
Верзија А
FVXM-A
Јачина 3.5кW
FVXM35A

Оваа е комбинирана со надворешна
RXTP35R
FVXM35A / RXTP35R

Новата е Серија Nepura
Внатрешна FVXM30B 3kW
Надворешна RXTМ30A

Јас сум со план за купување на зидна со истата надворешна.
FTXTM30A / RXTM30A
Оваа е звер. Ако најдиш подобра од оваа те молам кажи ми

Ајде да ти објаснам набрзина зошто имам работа.
Серија, модел, верзија
Треба да правиш разлика.

Серија.
Мојата е нордик Optimised heating 4.

Модел (внатрешна)
Перфера FVXM
Верзија А
FVXM-A
Јачина 3.5кW
FVXM35A

Оваа е комбинирана со надворешна
RXTP35R
FVXM35A / RXTP35R

Новата е Серија Nepura
Внатрешна FVXM30B 3kW
Надворешна RXTМ30A

Јас сум со план за купување на зидна со истата надворешна.
FTXTM30A / RXTM30A
Оваа е звер. Ако најдиш подобра од оваа те молам кажи ми
Epa ako e Perfera Konzolna vazi toa sto go kazav
Daikin Konzolna 3.5kw 161.000 vs GREE Konzolna 3.5kw za 38.000den.....4 takvi da kupis za 1 Daikin :facepalm: Zatoa i gi nama na lager
Usput Gree Konzolna so 4.8kw na -10 i Eurovent potvrdena e 49.999.....3 GREE Kozolni od 4.8 se vkupno 14.4kw? 3 takvi se zimaat za 1 Daikin od 3.5kw od 161.000
A ti sea reklamiraj deka imale kopce za stedenje 20/24 i filtri u boja :D

Последно уредено:
Epa ako e Perfera Konzolna vazi toa sto go kazav
Daikin Konzolna 3.5kw 161.000 vs GREE Konzolna 3.5kw za 38.000den.....4 takvi da kupis za 1 Daikin :facepalm: Zatoa i gi nama na lager
Usput Gree Konzolna so 4.8kw na -10 i Eurovent potvrdena e 49.999.....3 GREE Kozolni od 4.8 se vkupno 14.4kw? 3 takvi se zimaat za 1 Daikin od 3.5kw od 161.000
A ti sea reklamiraj deka imale kopce za stedenje :D
Не така
Споредба модел со модел.
Остави цена настрана.
Не ми требаат мене три туку една ми треба.

FTXTM30A / RXTM30A

Најдими друг модел за споредба со оваа. Ако речиш дека е подобра јас ќе ја купам. Ама со доказ

Не така
Споредба модел со модел.
Остави цена настрана.

Најдими друг модел за споредба со оваа. Ако речиш дека е подобра јас ќе ја купам. Ама со доказ
FTXTM30A tie vnatresna a RXTM30A ti pisuva na navoresnata ?
Aj slikikni gi na tvojata, da ti dokazam deka si prodavac AMA i neznaes sto prodavas ,ALO nepisuva taka na edinicite eve pisi ja ovde nadoresnata da te vidam koja e
1759529613214.png

FTXTM30A tie vnatrena a RXTM30A ti pisuva na navoresnata ?
Aj slikikni gi na tvojata, da ti dokazam deka si prodavac,nepisuva taka na edinicite
Ти кажав мојата е
Внатрешна FVXM35A
Надворешна RXTP35R

Ова што те прашувам е клима која сум со план за купување.
Значи друга.
Не сум продавач.

Не така
Споредба модел со модел.
Остави цена настрана.

FTXTM30A / RXTM30A

Sea resi se i kazi ni sto e so cena 161.000
RXTM30A e nadvoresnata ili RXTP35R ?

Ти кажав мојата е
Внатрешна FVXM35A
Надворешна RXTP35R

Ова што те прашувам е клима која сум со план за купување.
Значи друга.
Не сум продавач.

Последно уредено:
Sea resi se i kazi ni sto e so cena 161.000
RXTM30A e nadvoresnata ili RXTP35R ?
Прегледај го приврзокот 457415
RXTM30A ти е новата надворешна од новиот модел Перфера нордик. Истата е и за парапетна и зидна. Јас ќе ја купував. Беше цена 140000 летото. И си викам ајде ќе има попуст за 120000 би ја зел 2000 евра давам одма.
Арно ама идиотите ја кренаа цената на 160000

Не сум продавач ти кажувам

RXTM30A ти е новата надворешна од новиот модел Перфера нордик. Истата е и за парапетна и зидна. Јас ќе ја купував. Беше цена 140000 летото. И си викам ајде ќе има попуст за 120000 би ја зел 2000 евра давам одма.
Арно ама идиотите ја кренаа цената на 160000

Не сум продавач ти кажувам
Aj vaka
Kazi mi sto e tocna oznaka na nadvoresna i na vnatresna edinica ovde.

Ovde pisuva

Клима уред в.е. 3.0KW - FVXTM30B​

1759531227987.png

Па подоле има Техницки податоци :​

1759531176917.png
Koja sifra ima nadvoresna/vnatresna sto e 161.000 se prasuvam ?

FVX"T"M30B ili FVX"M" ?​

...i taa sto ja prodavas da mi ja najdes ovde....
I da mi izvadis Energetska bas za toj model/kombinacija vantresna nadvoresna od 161.000, da znaat lugevo sto kupuvaat neli.
Ako ne razbiras sto sakam da kazam tvoj problem, malce manipulirate so oznaki sto na kraj ke gi imaat edinicite...koristite kratenki....i Reklamni iminja lupate a toa na kraj ne go pisuva na nadvorena/vnatresna, a neli edna bukva brojka razlicna bes drug model ;)

Последно уредено:
Оваа ја имам јас.
До буква се точни ознаките
Screenshot_20251003_165217_Chrome.jpg

Оваа е новата парапетна
Screenshot_20251003_165251_Chrome.jpg

Оваа е зидна таа што ќе ја купувам
Screenshot_20251003_165813_Chrome.jpg

Не сум продавач ти кажав. Ок сум згрешил новата парапетна има уште едно Т во ознаката.
Ете да бев продавач ќе знаев.

Брат нејќам да те навредам ама ме омаловажуваш со тоа "продавач на клими"
Глупости.

Еве ти енергетска. Дека ти побара не за друго хехе. Ај најди друга клима со повисок SCOP.
Screenshot_20251003_171934_Chrome.jpg

Последно уредено:
Taka e moja greška
Stoi:
---Štosot e što gasot i masloto se mešaat, a R22 i sintetskoto maslo ne se bendisuvaat pa kompresorot go krka stapot...----
Treba da stoi:
Štosot e što gasot i masloto se mešaat, a R407 i mineralnoto maslo ne se bendisuvaat pa kompresorot go krka stapot...
Ti blagodaram .....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom