- Член од
- 9 јануари 2006
- Мислења
- 5.683
- Поени од реакции
- 7.561
SAmo ke sporedam sto reklamiras i za koja cena, a toa so Temperaturna kompenzacija sto go reklamiras deka ima Daikin samo ima odamna e tuka objaveno deka i GREE klimite go imaat, zadades 20 a vnatre da e 24 toa neznaci deka ke trosi klimata kako za 20°C a ke nabuvta 24°C u prostorotГреење Даикин нордик значи чудо.
Наместена 20 дома 24 на еконо.
Ги вратив фабричките подесувања, а фабрички надмашува за 4 на 4.5 гаси надворешната. Може да се зголеми или намали. Најмала разлика помеѓу сетирана и моментална темп е 2 степени. Ете и слика ако го интересира некој.
Јапонецот ја програмирал за зиморливи луѓе како мене.
п.с не е точна датата на сатот
Прегледај го приврзокот 457385Прегледај го приврзокот 457386Прегледај го приврзокот 457387

Gledam deka ja reklamiras Perfera konzolna 3.5kw (pojaka i nema za izbor) na Daikin, i ke ja sporedam i cenovno i so Eurovent
Gree konzolna 3.5kw cena 37.999

Daikin konzolna 3.5kw cena 161.000den...ova A+++ e isto lazna inforacija A++ e pravata klasa

Baska i nemaat na lager, ova samo ako nekoj se zaleta nepismen pa da mu poracaat da ja ceka +30dena

Aj da gi sporedime dali cenata e opravdana 4pati poskapa u Daikin varijata:
Eve sto vika Eurovent:
Eurovent Daikin Perfera na -10 za 3Kw isporacani, COP 2.45 ili trosi 1224wati na -10,i ispoacuva 3.0 ne 3.2kw

Eurovent GREE Console 3.5kw na -10 za 3.2kw isporacani (ili 200w poveke), COP 2.21, znaci za 3.2kw trosi 1477 (ama isporacuva i 200wati poveke, za 3kw verovatno ista potrosnja so Perferata)

Sto se odnesuva do tvoite manipulacii so Temperaturna kompenzacija se vika toa kaj GREE vaka se resava toa, samo ne stavile kopce posebno za da se siri reklama deka eve zadadena 20 a vnatre mi e 24......potrosuvasckata prikazi ja kolku trosi na 20zadadena a Temperaturna kompenzacija +4C

Within 30 second when you power on IDU,
To set 3C temp. compensation: in heating mode, set temp at 17°C, then within 5 second ,press button"+,-,+,-,+,-" , there will display 3 on IDU, heating light shining 3 times
To set 2C temp. compensation: in heating mode, set temp at 18°C, then within 5 second ,press button"+,-,+,-,+,-" , there will display 2 on IDU, heating light shining 2 times
To set 1C temp. compensation: in heating mode, set temp at 19°C, then within 5 second ,press button"+,-,+,-,+,-" , there will display 1 on IDU, heating light shining 1 times
To set 0C temp. compensation: in heating mode, set temp at 20°C, then within 5 second ,press button"+,-,+,-,+,-" , there will display 0 on IDU, heating light shining 4 times
Attachments
Последно уредено: