- Член од
- 28 април 2025
- Мислења
- 156
- Поени од реакции
- 184
Само за цената си во право за друго ништо. Не да е напумпана, препумпана е. Тоа го направија летото и така остана. Ете понуди му на твојот газда нека биде и тој увозник на Даикин нека прај конкуренцијаSAmo ke sporedam sto reklamiras i za koja cena, a toa so Temperaturna kompenzacija sto go reklamiras deka ima Daikin samo ima odamna e tuka objaveno deka i GREE klimite go imaat, zadades 20 a vnatre da e 24 toa neznaci deka ke trosi klimata kako za 20°C a ke nabuvta 24°C u prostorot
Gledam deka ja reklamiras Perfera konzolna 3.5kw (pojaka i nema za izbor) na Daikin, i ke ja sporedam i cenovno i so Eurovent
Gree konzolna 3.5kw cena 37.999
Прегледај го приврзокот 457399
Daikin konzolna 3.5kw cena 161.000den...ova A+++ e isto lazna inforacija A++ e pravata klasa
Прегледај го приврзокот 457400
Baska i nemaat na lager, ova samo ako nekoj se zaleta nepismen pa da mu poracaat da ja ceka +30dena
Прегледај го приврзокот 457406
Aj da gi sporedime dali cenata e opravdana 4pati poskapa u Daikin varijata:
Eve sto vika Eurovent:
Eurovent Daikin Perfera na -10 za 3Kw isporacani, COP 2.45 ili trosi 1224wati na -10,i ispoacuva 3.0 ne 3.2kw
Прегледај го приврзокот 457401
Eurovent GREE Console 3.5kw na -10 za 3.2kw isporacani (ili 200w poveke), COP 2.21, znaci za 3.2kw trosi 1477 (ama isporacuva i 200wati poveke, za 3kw verovatno ista potrosnja so Perferata)
Прегледај го приврзокот 457402
Sto se odnesuva do tvoite manipulacii so Temperaturna kompenzacija se vika toa kaj GREE vaka se resava toa, samo ne stavile kopce posebno za da se siri reklama deka eve zadadena 20 a vnatre mi e 24......potrosuvasckata prikazi ja kolku trosi na 20zadadena a Temperaturna kompenzacija +4C
Within 30 second when you power on IDU,
To set 3C temp. compensation: in heating mode, set temp at 17°C, then within 5 second ,press button"+,-,+,-,+,-" , there will display 3 on IDU, heating light shining 3 times
To set 2C temp. compensation: in heating mode, set temp at 18°C, then within 5 second ,press button"+,-,+,-,+,-" , there will display 2 on IDU, heating light shining 2 times
To set 1C temp. compensation: in heating mode, set temp at 19°C, then within 5 second ,press button"+,-,+,-,+,-" , there will display 1 on IDU, heating light shining 1 times
To set 0C temp. compensation: in heating mode, set temp at 20°C, then within 5 second ,press button"+,-,+,-,+,-" , there will display 0 on IDU, heating light shining 4 times
За климата не знаеш што зборуваш. Најновата нордик серија Nepura е тоа.
Ја споредуваш со клима до -10?!?!
Абе човек таа клима има Тбив-15 и капацитет од 3.58kW
Истиот капацитет го има на -22 и -30
Дали си свесен ти што споредуваш???
Друго тој нордик е 3kW не е 3.5kW
Иначе јас не рекламирам бе брат. Како да ти кажам... се фалам бе и што?
Она за степените е скриено мени. Нема врска со Weather compensation.
Го има и Даикин тоа. Значи како надворешната станува се поладно така климата зголемува на капацитет. Во превод компензира. Ова е тоа еве ти ептен ги измеша брзините.

И глеам еуровент од мојот модел вадиш а цена од новиот модел. Значи не е исто, различни се.
Ептен каша попара напрај.
Последно уредено:

Zatoa i gi nama na lager