Da ti kazam iskreno, ako sakas da ja koristis kako klima so manuelni setinzi togas ne se voopsto losi. Vo druga soba od 18m2 imam pular eco. Racno setiran, brzina 3 i 4, gree odlicno. Za dekemvri okolu 100 kw. Potrosi. Uklucen e cel den ama pola den na 20, navecer na 17 bidejki kerka mi tamu spie a ne saka na mn toplo da spie, pa koga e doma na 23, 24 go stava i za 15 do 20 minuti dostigniva. Aj za toj ke razberam a i nema od so da bidam nezadovolen si gree za prilicno malku pari i pak 10 god garancija. Ama za amberot takvi resenija na vrvot od ponudata e ziva zaebancija i nepocituvanje na kupuvacot. Da se razbereme, mok na greenje ima kako ovie od 1500 evra toa garantiram. So pogolema potrosuvacka od niv ama sepak nema da te ostavi i vo najladniot period. Pomalata efikasnost mozam da ja opravdam so razlikata vo cena. Apsolutno prifatlivo. Ama ostanative raboti.... auto fan katastrofa. Kazav zosto. Ifeel.. prikazna za sebe. Stavam na 22, do daljinskoto termometar. Zagreva vo prostorijata do stepen od koza da posakas da si izlezes ili 27 pa isklucuva. Modulira do dusa vo megjuvreme ama nad 500w. Potoa cekam da padne T na nekade na 20 okolu daljinskoto pa pak da pocne da duva.
Quiet funkcijata ima dve podfunkcii. Ednata e quiet kako so ja znaeme a drugata e nekoj avtomatski quiet kade duva so 3 brzina dodeka brka T pa potoa usporuva na quiet i taka vo krug. Ista prikazna kako za auto fan. Ne e dobro. Tuka pagja modulacijata na 350w ama za kaj mene toa e beskorisno.
E sega za dobrite strani. Racni setinzi pak ke recam za kaj mene. 3 brzina 21 nokje, 22 preku den. Vo sobata kako da gori kjumbe na drva. Dzidovite se topli na dopir. Potrosuvacka za Dekemvri 250kw. Znam, topol mesec ama zadovolen sum. Prethodno potrosuvackata bese ista ama toplinata ni od daleku. Pauzite se taman takvi kako so treba. Ne se dolgi i se uklucuva na vreme. Ponekogas ima potreba da stavam na 23 i vtora brzina, obicno koga nadvor naglo pagja T, bidejki ako ostavam togas ma 22 i 3 brzina vo prostorijata ne se sedi. So 23 i vtora, odrzuva toplina i ima pokratki intervali koga duva. Znaci gree za medalja. Modulra odlicno od 500do 1300w. Zavisno od uslovite i vo dvata pravci. Inaku koga sum go testiral, ima maksimum povleceno 2670w. I togas bukvalno ogan frla.
Od moe licno iskustvo, ako imate dobro izoliran prostor ne go kupuvajte ni pod tocka razno. A za 66000 kolku sto e sega pa ne go ni zemajte predvid. Ako imate neizoliran ili loso izoliran prostor, nekoja vikendica na planina, deloven prostor ili nekoj salon od pedestina kvadrati i loso izoliran ili pak voopsto neizoliran, bidete sigurni deka ke vi zavrsi rabota.
Znaci se raboti za snagator so kratok fitil, znaci bez fina kontrola. . Ako sakate i snagator i gospodin t.e da moze fino da si raboti i na povisoki temperaturi a koga ke zatreba na ekstra ladno da dade snaga kako amberot, togas barate od ovoe japoncive od 90000. Onie drugi japonci so imaat cena kako amberot, Mozebo rabotat fino i great ama kako nego nemaat snaga.
E sega odgovorete si na prasanjeto dali vi treba taa mokj.
Автоматски споено мислење:
Service manual said it all.
Abe ne treba da me lajkne nikoj. Ne e ova od moe rezoniranje tuku od prva do posledna, taka si pisuva vo upatstvoto.
Ako pocnam jas da opnuvam......
E sega mi treba sovet i pomos. Koj ima licno iskustvo so nekoi modeli neka dava preporaka. Klima za Prostorija od 17m2, povremeno se otvora vrata kon druga od 14m2, samo povremeno. Kako za pokazatel, bez nikakvo greenje, denes T vnatre bese okoli 16. Stepeni.
E tuka mozam da vidam korist od niski modulacii. Ve molam koj ima licno iskustvo so klima koja moze da se simne nisko. Samo nemojte predlog kako vivax ili tesla ne daj boze. Do kaj 500 evra nesto ako ima mislam deka o 9ka ke bide dobra za prostorot.
Па види сега, ме изненади една другарка од Белград кога ми кажа дека во Белград имало неколку тајни кафиќи кои што не можеш да ги знаеш дека се кафиќи од надвор зашто е обична градба без натпис, без прозорци во кои се гледа дека се кафиќи и можеш да влезеш само ако го знаеш газдата или некој што бил веќе таму. Ниту на интернет имало локација или слика од внатре. Она го знаела ова зашто била другарка со газдата на еден од кафиќиве.
Така што кога на еден Балкан може да има такво нешто, да влезеш у кафиќ само ако знаеш некој редовен посетител, па какви ли работи има низ далеку позабеганите делови од светот.
Аууу, уште полошо, со оглед како пишуваш и како се изразуваш. Мислев дека имаш најмногу 15-16 години и дека најверојатно пишуваш од некое кафе и го крадеш wifi шифра од салонот Gree во Карпош и се заебаваш и со форумот и со Gree. Аууу..
[/QUOTE]A ti dilerce od Srbija na Fujisu, gledaj tamo vo Srbija kako ve rastura Gree vo prodazba i angaziraj se seriozno.[/QUOTE]
Јас не сум дилер на клими. Лекар сум
Значи од соба во соба еден уред неможе да постигне, или по нашки, со еден уред во две соби неможе да е иста температура. Освен парно или Сплит систем. Пумпи.
П.С. За таа 14 квадратни метри соба , може совет да ти даде единствено членот SvB, цел живот да го поминеш во тие 14 квадратни метри, пошто ќе те откорне провев во тие 17 , кај што ти се основни..
Ако ги грееш тие квадрати 24 часа дневно, земи си две клими според твојот буџет. Ќе бидеш згреен, што е најважно. Ако имаш проблем со Вивакс, тогаш барај јапонец. Имаш истенчен вкус, и бирај марки според твоите финеси, фуџитсу, митсибушу, Даикин, Тошиба. Панасоник и други марки нема тука, а и да купиш нема сервис.
Zdravo, baram informacii od korisnici na Toshiba uredi, po moznost klima uredi, no moze i sto i da e, so cel da soberam poveke informacii za nezadovolni korisnici na Toshiba od Makedonija, so cel da se podnesat prijavi do nasite vlasti, no i direktno do Toshiba, do site nivni vraboteni preku Linkedin i fb, kako i direktni poplaki preku email. Dokolku ste imale bilo kakov problem so uredi na Toshiba ve molam kontaktirajte me vo privatna poraka. Problem moze da bide neispraven ured, nepravilno servisiranje, neispolnuvanje na potrosuvacki prava, neizdavanje na dokumenti kako fiskalni smetki i servisni nalozi i slicno. Najekonomicno greenje ne e samo SEER i SCOP, tuku vazni se i uslugite koi gi dobivame od nivnite distributeri vo nasata korumpirana Makedonija. Blagodaram.
Значи од соба во соба еден уред неможе да постигне, или по нашки, со еден уред во две соби неможе да е иста температура. Освен парно или Сплит систем. Пумпи.
П.С. За таа 14 квадратни метри соба , може совет да ти даде единствено членот SvB, цел живот да го поминеш во тие 14 квадратни метри, пошто ќе те откорне провев во тие 17 , кај што ти се основни..
Ако ги грееш тие квадрати 24 часа дневно, земи си две клими според твојот буџет. Ќе бидеш згреен, што е најважно. Ако имаш проблем со Вивакс, тогаш барај јапонец. Имаш истенчен вкус, и бирај марки според твоите финеси, фуџитсу, митсибушу, Даикин, Тошиба. Панасоник и други марки нема тука, а и да купиш нема сервис.
Da da, jasno mi e. Vnatresnata edinica ke bide postavena taka da ke duva direktno vo vratata na taa vtora prostorija. toa povremeno greenje na taa prostorija bj znacelo deka vo tekot na denot moze ke bide otvoreno kon nea saat-dva a mozebi i ne taka so ne e vazna. Primarno mi e ovaa prvava soba. Sega se zagreva so TA od 2kw. Akumulira preku nokj i samo od toa cel den vo sobata e 20 stepeni bez voopsto da duva. Imas iskustvo so vivaks? Ne se tolku za nikade? Ovojpat Vazno mi e da modulira nisko.
Zdravo, baram informacii od korisnici na Toshiba uredi, po moznost klima uredi, no moze i sto i da e, so cel da soberam poveke informacii za nezadovolni korisnici na Toshiba od Makedonija, so cel da se podnesat prijavi do nasite vlasti, no i direktno do Toshiba, do site nivni vraboteni preku Linkedin i fb, kako i direktni poplaki preku email. Dokolku ste imale bilo kakov problem so uredi na Toshiba ve molam kontaktirajte me vo privatna poraka. Problem moze da bide neispraven ured, nepravilno servisiranje, neispolnuvanje na potrosuvacki prava, neizdavanje na dokumenti kako fiskalni smetki i servisni nalozi i slicno. Najekonomicno greenje ne e samo SEER i SCOP, tuku vazni se i uslugite koi gi dobivame od nivnite distributeri vo nasata korumpirana Makedonija. Blagodaram.
Аууу, уште полошо, со оглед како пишуваш и како се изразуваш. Мислев дека имаш најмногу 15-16 години и дека најверојатно пишуваш од некое кафе и го крадеш wifi шифра од салонот Gree во Карпош и се заебаваш и со форумот и со Gree. Аууу..
A ti dilerce od Srbija na Fujisu, gledaj tamo vo Srbija kako ve rastura Gree vo prodazba i angaziraj se seriozno.[/QUOTE]
Јас не сум дилер на клими. Лекар сум
[/QUOTE]
Moze da zamislam sto lekar si koga komentiras za klimi….svasta drzi zemlja
Прашање до лицата блиски на Грее
Да препорачате сервисер за Хансол.
Не е во дефект ама се пожали сестра ми дека не дувал топло како порано и температурата во просторијата била пониска од вообичаено
не тролам и не ми е целта препукување да почнувам ако имате да препорачате сервисер/монтер од Скопје супер ако не слободно рипни го постов
може да е и јунак да ја ѕирне другата кога е веќе таму, може лошо била вакумирана па затоа давала лоши перформанси
Vakvo nešto ednostavno ne postoi.
Zapomni, ova što se narekuva tuka usluga vakumiranje e glumenje vakumiranje. Isto e kako i da nemalo vakva gimnastika. Znači skoro pa sekoe vakumiranje e LOŠO a klimite si rabotat bidejći imaat vgradeno sušač za vlaga koj kompenzira sekoj javašluk balkanski. Inače štetata od neizvadenata voda od sistemot (so pravilnoto vakumiranje vodata isparuva na sobna T) e pogubna za kompresorot ......
Za Hansolot sum siguren deka gubi freon, mora prvo da se najde mestoto na propuštanje i da se dopolni.
Не те разбирам ?
Никогаш не ми е тешко да научам нешто ново. Колку јас разбирам сакаш да не пишуваат lekarи на форум за климатизација ? И зошто ? Имаш многу многу интересно размислување.
Не ни помислив да ти напишам што сум по професија, но ти или ги навредуваш или ги нарекуваш сите "дилер" што пишува дека уредот Gree има нека мана ... па реков да ти напишам мојата професија.
Кој, според тебе, треба и има право само да пишува во оваа тема ?
Еве чисто научно ме интересира твоето мислење, бидејќи пишувам еден рад.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.