Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Потполно истиот. За печење се чистело има некое плехче со две штравчиња испод рерната.
Алфа плам огништето им е со тули праено кои што од температура ќе испукаат а кај овој е гусено затоа ме бендиса.
Ај ќе размислам. Цената стварно дупло покачена
Тоа се чисти така да.. и на уште едно место(над фиоката, под фурната) кај мене има плехче и специјално маша ми правеа за тие :ROFLMAO:
Ама тоа оти природно он си се полни со пепел сегде, и ќе почне да чури ако не е исчистен.
А дека нешто на печењето ќе смени, мало сутра! Кај мене над 200ц оди фурната, ама пак не пече како електричен, што е и нормално! Тој има греачи и оздола и озгора!
На шпорет на дрва или ќе го препечеш озгора, а доле може живо да биде тестото! или странично! Не е за такви ствари. За крчкање да.

Perfera е мојата парапетна само не е стандардна серија туку нордик серија наменета за Скандинавија.
Таа нордик серија се вика уште "Optimized Heating 4".
127000 денари беше со вклучена монтажа.

Perfera нордик зидна е 140000 денари за време на попуст иначе редовна цена и е преку 160000 денари со вклучена монтажа.
Сега има нова нордик серија која се вика "Nepura" уште подобри перформанси има...

Туку остај клими, ти се грееш комбинирано клими и дрва. Јас набавив 6 кубици дрва и планирам следната недела да порачам шпорет.
Сакам да имам алтернативно греење да не сум зависен само од струја.
Еве ова некако го бендисав и наредната недела планирам да го порачам.
Се вика Plamen 850 glass 50000 денари е во Сетек.
Што велиш ти, дали е камин можда подобро?

Прегледај го приврзокот 435167
Све имаш од игла до локомотива што би се рекло....ќумбе и перфера која комбинација свака ти част, уште банер да си платиш на форумов ептен ке ти тргне....само да додадам дека ако само еден закон од ЕУ се прифати во МК тие ќумбиња ке завршат на буниште

Све имаш од игла до локомотива што би се рекло....ќумбе и перфера која комбинација свака ти част, уште банер да си платиш нс форумов ептен ке ти тргне....
Се посмеав...
Ама ако стави шпорет и гајба дрва у иста соба со перферата.. :cuc:
Ја преврте игрицата со два жетона!
Цар
Автоматски споено мислење:

Шпоретов ми е Калорекс плус Пламен-Пожега!

Тоа што е јапанска уруру сарара за климите, овоа е за шпоретите! :ROFLMAO:

Последно уредено:
Се посмеав...
Ама ако стави шпорет и гајба дрва у иста соба со перферата.. :cuc:
Ја преврте игрицата со два жетона!
Цар
Автоматски споено мислење:

Шпоретов ми е Калорекс плус Пламен-Пожега!

Тоа што е јапанска уруру сарара за климите, овоа е за шпоретите! :ROFLMAO:
"Zakon Merkelice" побарај на Нет, ова е од 2015та мислам закон кој важи у ЕУ за пропишано загадување и чумбиња/котли кој може да се користат во ЕУ било на пелети или дрва....список има кој се тие...е сеа твојов Колорекс ако го нема оде у историја....а тие ефтините у Сетек провери ама гарант ги нема у списокот затоа стигнале кај нас "за ефтино" пошто не сме у ЕУ ама ако како што X правила закони прифаќаме од ЕУ ...

Последно уредено:
Не ми дава ништо, освен "закон за меници".

А ти ја знаеш оваа?
Link
Na Hrvatskiot Forum prebaraj
Koga Hrvatite trebaa da vlezat vo EU trebaa site tie pecki kjumbinja da gi prisposobat da ne trujat narod, imaa i mobilni merni stanici ti vlaga u naselba meri i naogja koj ogjak dimi belo i ti go zimaat kjumbeto pa idi zali se. Ovde uste se vadat ne se znae koj zagaduva a za toa vreme nekoj prodava kjumbinja sto se neefikasni i ne prifateni vo EU ;)

Последно уредено:
Od seljacanava nema spas, Skopje se prepolni so drva na balkoni i kumbinja, mandzi gotvat na terasi, kesi so gubre frlat od balkoni……uste Perfera koristat za aspirator….hahaaaa.

Link
Na Hrvatskiot Forum prebaraj
Не работи линкот, или сафарито нешто не ми отвара..
Не битно, го знам муабетов!
Плашат мали деца само.
Они не можат бугарине и румунине да ги средат што се веќе внатре, а не па ние ако и некогаш влеземе (што не верувам)
Плус од глава им се мава таа Зелена агенда сега! Пратиш и политика, знаеш и сам. Да не отварам за Русија сега гео-политика...

Кај нас прво треба нашиве стари закони да почнат да се применуваат, и конечно да лежи некој за палење на гуми и кабли, за фрлање смет, за диви депонии, за испуштање кучиња на улица! А најпрво од големциве за еколошки геноцид врз нас!
Да не си правиме бајрам со умот дека ќумбиња ќе забранувале..

Последно уредено:
ве читам и искрено ме ставивте во мисла, некој овде не е како што треба (или вие или јас),
де ваква де таква да била климата, да коштала волку или толку, па греела со волку или толку, трошела повеќе помалку...

абе иди купи го тоа што можеш-сакаш глеј колку можеш да добиеш подолга и поширока гаранција за парите монтирај пушти таму нека грее-лади и заборави дека постои дома додека брка работа.
Ова некa го состават во еден флаер од Грее.... a не слики од проѕирни унутрашни :D

Od seljacanava nema spas, Skopje se prepolni so drva na balkoni i kumbinja, mandzi gotvat na terasi, kesi so gubre frlat od balkoni……uste Perfera koristat za aspirator….hahaaaa.
Тоа генот ни е таков! И не дека "скупјаните" се поарни..

@Strelec @Sv B без гајле бидете си вие двајцата. Не сум во Скопје јас па нема ништо да ви загадувам.
Нема да биди шпоретот на истиот спрат кај што ми се климите.

Што банер нешто да сум плател, као демек вие плаќате? И сега јас реклама напрајв така? Иди слободно жали се кај вашите другарчиња админчина нека ме банираат пак.

Што се однесува до ЕУ регулатива шпоретот го има на Eprel а и подобра енергетска има од Грее климите :)

Screenshot_20241113_142304_Adobe Acrobat.jpg

Screenshot_20241113_150145_Adobe Acrobat.jpg

Последно уредено:
Дечки ве молам да не го спуштаме нивото на дебатата за најекономично греење
Воедно ако може @Gree info да пуштат една реклама додека се смират тензиите

И јас го поддржувам другарот @Zensen
Плус почнувам да се загрижувам :(
Цели два саата, и цели две страни грее инфо го нема да стави реклама..

@Gree info јави се!
Ако си во неволја, само пушти ја рекламата за проѕирната Кливија!
Тајна шифра ќе ни биде тоа ;)

Тоа генот ни е таков! И не дека "скупјаните" се поарни..

Ehee koga bese ova koga gi citav ovie postovi, Hrvatite uste 2012 sto imaat diskutirano i kako se podgotvuvaa za ona sto doagja, a doagjase 2015ta koga vlegoa vo EU i Subvencii dobija samo tie so kotlite na fosilni goriva sto bea visoko efikasni nad 90% mislam se barase da bide efikasnosta t.e nema prigusuvanj na vratickata :)
Ke prebaram tocno da najdam toa sto go kazav, i za merenje lokalno so mobilni merni stanici za zagaduvanje i za odzemannjeto pecki/kotli koj ne go ispolnuvaat Bundestag 2015 regulativata na Merkel....za tie sto gi ispolnuvaa sledea golemi Grantovi....itn itn
ForumHR.jpg

ForumHR2.jpg

Последно уредено:
Ehee koga bese ova koga gi citav ovie postovi, Hrvatite uste 2012 sto imaat diskutirano i kako se podgotvuvaa za ona sto doagja, a doagjase 2015ta koga vlegoa vo EU i Subvencii dobija samo tie so kotlite na fosilni goriva sto bea visoko efikasni nad 90% mislam se barase da bide efikasnosta t.e nema prigusuvanj na vratickata :)
Ke prebaram tocno da najdam toa sto go kazav, i za merenje lokalno so mobilni merni stanici za zagaduvanje i za odzemannjeto pecki/kotli koj ne go ispolnuvaat Bundestag 2015 regulativata na Merkel....
Прегледај го приврзокот 435194

Прегледај го приврзокот 435193
Ова беше времето кога беше заљубен во Fujitsu Nocria и Mitsubishi FH ?
Ех какви реферати имаш пишувано по српски форуми. Како ти беше никот Skopjance?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom