Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Ako pitas pisaj i odg. Ovaa 32000 i mene mi odgovara za spalna. Sepak stanuva zbor za mitsu.
Да те информирам ја порачав климата од ананас, рок на испорака до 14.09 цена 32900ден. Без монтажа.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Да те информирам ја порачав климата од ананас, рок на испорака до 14.09 цена 32900ден. Без монтажа.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Spodeli fotografii od vnatresnata i nadvoresnata edinica koga ke ja montiraat

Isto kao sto tebe treba da pitamo za tvoje uvoze ? :)
Ja stvarno do sada ne videh direktora neke firme sa ovakvim ponasanjem i da ima vreme da ovoliko gluposti pise po netu

Finskiot diler na GREE
Значи овај е нешто као ти?
Само тој е фински а ти македонски дилер. Малку подобар од тебе.
Можи другарчиња сте?
И сега треба да ви веруваме вас?

Scanvarm is an importer of air source heat pumps, ground source heat pumps and air conditioners.

Информациите од вакви дилери, импортери не се веродостојни.

И викаш 3000 евра чини Еуровент тестот?
Па што се 3000 евра за Но1. Грее пари ли се?
Пратете го Амберот нека му направат тест кој ќе биде признат во Европа.
Тест на -30 да видиме дали ќе стартува и работи 30мин на таа температура и ќе даде 3.66kW.
Само тоа, не е битен SCOP за ладна зона не мора

Sekoja cest na profeso
Значи овај е нешто као ти?
Само тој е фински а ти македонски дилер. Малку подобар од тебе.
Можи другарчиња сте?
И сега треба да ви веруваме вас?

Scanvarm is an importer of air source heat pumps, ground source heat pumps and air conditioners.

Информациите од вакви дилери, импортери не се веродостојни.

И викаш 3000 евра чини Еуровент тестот?
Па што се 3000 евра за Но1. Грее пари ли се?
Пратете го Амберот нека му направат тест кој ќе биде признат во Европа.
Тест на -30 да видиме дали ќе стартува и работи 30мин на таа температура и ќе даде 3.66kW
Uci od profesorot , ne da se pravis pameten so glupi komentari.
Samsung moze TV da kupis, klima jok…..
I falat uste 2kw i plus 16’000 u veter i magla.
Pozdrav od Gree No.1

Informacijata Finecot ja dava od Proizvoditelot, Fincite neproizveduvaat klimi jer nemaat fabrika/proizvodstvo....GREE Logo ima Dokumentot odf Testot taka da ne manipuliraj
Финецот има ексклузивно право на информацијата од производителот?
Само тој никој друг?

Прашувам пошто јапонските производители имаат лот 10 јавно достапен за сите.
Автоматски споено мислење:

Sekoja cest na profeso
Uci od profesorot , ne da se pravis pameten so glupi komentari.
Samsung moze TV da kupis, klima jok…..
I falat uste 2kw i plus 16’000 u veter i magla.
Pozdrav od Gree No.1
Им плачиш сега пак на админите да ми избришат коментар?
Или ќе ме банираат овој пат?
Во право биле оние пребеганите на белиот форум :)

Последно уредено од модератор:
@Goran^^^
Kolku kosta Nordic model na Daikin sto moze da se kupi vo MK (Japan nema takov model vidno od sajtot https://www.ac.daikin.co.jp/roomaircon, zborime vo Evropa sto moze da se kupi) pod imeto Perfera reklamirana deka raboti do-25 kolku dava prosecno na -15?
Eve ke ti kazam Japanec Nordic vo MK kosta 2500 evra za 3.58kw i COP 2.0 ama nema Eurovent vakov podatok, znaci samo LOT10 e infoto za Perfera Nordic, i sea ti prifakjas vakvi dokumenti od Daikin bez Eurovent a neprifakjas ako e drug brend ...kako ti odgovara a ? :)
Na Eurovent takov podatok test prosecen za LAdna zona na -15 nema, ama Daikin si ja testiral Perferata i si izdal dokument ovde...
Sega si dvosmislen vo izjavite i ako te cita nekoj sto saka da nauci stvaras konfuzija jer ako ti kao podrzuvac na LOT10 go prifakjas dokumentot na Daikin a neprifakjs koga e od drug proizvoditel samo zabuna stvaras....moze tebe trebale da te prasaat :D
Perfera3.5 LOT10.jpg

Perfera Cena.jpg
S

Последно уредено:
@Goran^^^
Kolku kosta Nordic model na Daikin sto se moze da se kupi vo MK (Japan nema takov model vidno od sajtot https://www.ac.daikin.co.jp/roomaircon, zborime vo Evropa sto moze da se kupi) pod imeto Perfera reklamirana deka raboti do-25 kolku dava prosecno na -15?
Eve ke ti kazam Japanec Nordic vo MK kosta 2500 evra za 3.58kw i COP 2.0 ama nema Eurovent vakov podatok, znaci samo LOT10 e infoto, i sea ti prifakjas vakvi dokumenti bez Eurovent ili neprifakjas ?
Na Eurovent takov podatok test na -15 nema, ama Daikin si ja testiral i si izdal dokument...sea ti kao podrzuvac na LOT10 sto ke kazes za LOT10 dokumentot na Daikin go prifakjaat u MK ili ne go prifakjat moze tebe trebale da tew prasaat :D
Прегледај го приврзокот 428573

Прегледај го приврзокот 428572
Видиш ти како фино лепо си отворе Даикин Лот 10 и ја најде информацијата што ти беше потребна за моделот на Даикин.
И јас сакам да го направам истото за Грее ама неможам. Зошто?

Тука имаш каталози на Даикин за сите нови производи во Европа.

Колку ме кошташе мене климата те интересира?
Првата е Даикин Перфера нордик подна 3.5
Цената е со вклучена монтажа.

20240904_160745.jpg

Ќе прифатам и за Грее
Дај ми Лот 10 официјална веб страна за Грее

Dok ti on sastavlja lot10 ... za Gree :)

Ne moze Gree da ima lot 10 zato sto ima mozda 10-15 stalnih split modela za koje i ulaze za njihov razvoj .... i mozda 135 raznoraznih modela koji se sklapaju po zelji dilera samo na osnovu trazene cene. Za razna podrucja u svetu. Zato nema za veliki deo proizvoda i Eurovent. Jer sto da baca novac kada mu to diler i ne trazi, ... kada se takav model prodaje samo u 2-3 drzave, neki drugi u neke druge 2-3 drzave.....i kada je potpuno neizvesno da li ce se sledece sezone ponovo prodavati ili otici u zaborav.

Иначе @Strelec стварно си добар, комплимент имаш од мене.
Така си вешт во спинување, извртување на работите...значи ти нема рамен.
Мислам треба да се пробаш со политика.
Остај климите @Sv B нека ги продава.

Значи толку си добар што можеш да убедиш жеден човек да премине преку 10 езера, 10 реки и 10 извори и на крај жеден за вода да си умри.

@Goran^^^
На прашања со прашања ми реплицираш и ја водиш дискусијата на твоја воденица...ја не те прашувам ништо јасно ми е све, ти се наметнуваш без потреба....Ти не ги знаеш одговорите затоа само прашуваш одново и одново
Ја зборам општо за да се научи нешто и да ја тргнам онаа дискусија за колку квадрати е некоја клима.
Ама за тоа што го кажувам давам и аргументи, а ти ги немаш аргументите....ако ги имаш повели
А пошто си голем фан/дилер/рекламер на Даикин еве да ти кажам искрено...некоја Сенсира NEW имате у продажба и сеа не ми е јасно со ова за 3.5kw моделот има D во ознаката (FTXC35D/RXC35D) а поголемите капацитети немаат ниедно D во шифрата туку сите се со две C, буквата D нигде ја нема, како је то могуче :)
Sensira new model.jpg

5.0KW - FTXC50C/RXC50C (D nema)...Ja nema ni na Eurovent ama cena ima japanska 72.000....za greenje u Grcija/SPanija i ovaa li e ? :D)
Em nema Eurovent em slaba za Greeenje....a 72.000....aj gitla tamu sitkaj na slepci vakvi na Mananas

6.0KW - FTXC60C/RXC60C (D nema)

7.1KW - FTXC71C/RXC71C (D nema)

Последно уредено:
до вчера ја мразев, полека полека почнува да ми се допага типкава со глумава

@Goran^^^
На прашања со прашања ми реплицираш и ја водиш дискусијата на твоја воденица...ја не те прашувам ништо јасно ми е све, ти се наметнуваш без потреба....Ти не ги знаеш одговорите затоа само прашуваш одново и одново
Ја зборам општо за да се научи нешто и да ја тргнам онаа дискусија за колку квадрати е некоја клима.
Ама за тоа што го кажувам давам и аргументи, а ти ги немаш аргументите....ако ги имаш повели
А пошто си голем фан/дилер/рекламер на Даикин еве да ти кажам искрено...некоја Сенсира NEW имате у продажба и сеа не ми е јасно со ова за 3.5kw моделот има D во ознаката (FTXC35D/RXC35D) а поголемите капацитети немаат ниедно D во шифрата туку сите се со две C, буквата D нигде ја нема, како је то могуче :)
Прегледај го приврзокот 428584

5.0KW - FTXC50C/RXC50C (D nema)...Ja nema ni na Eurovent ama cena ima japanska 72.000....za greenje u Grcija/SPanija i ovaa li e ? :D)
Em nema Eurovent em slaba za Greeenje....a 72.000....aj gitla tamu sitkaj na slepci vakvi na Mananas

6.0KW - FTXC60C/RXC60C (D nema)

7.1KW - FTXC71C/RXC71C (D nema)
Не бе легенда си, нема збор тука.
Ти го прашуваш лот 10 за Грее, тој те шета по тавани :)

Гледам се заљубе во оваа Sensirata.
Од каталогот можиш да видиш до која верзија се стигнати.

Еве објаснување за тебе разлика помеѓу Sensira FTXF и Sensira New FTXC

А еве ти за FTXC разлика помеѓу B и C.
D им е нов модел.

На англиски се па ќе разбереш

Еве ги сите модели за Европа пошо и тоа те интересираше. Да не речеш пак на прашања одговарам со прашања ;)

https://m.youtube.com/watch?v=dpaCPs3i4UY

:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom