Erich Zann
Модератор
- Член од
- 13 мај 2012
- Мислења
- 14.657
- Поени од реакции
- 31.886
Уште со Оскари се занимавате бе....?

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Proizvoditelot e toj sto ja izbira vrednosta za Pdesignh i moze da izbere sto saka....megutoa ako izbere pregolema vrednost za Pdesigh ke se namali SCOPot.... isto vazi i obatnoto....ako izbere niska vrednost za Pdesignh togss SCOPot ke bide pogolem.Отворив и јас на нивната веб страна баш да видам што модел е.
Она што ми е чудно на енергетската е тоа како може PdesignH да биде повисок за топла зона а понизок за средна зона?
Gree S 3.5kw моделот има Pdesign за топла зона 3.5kw што е невозможно многу. Значи прајме муабет за надворешна тенпература од +2°
Треба да е клима од 7kw предвидена за просторија од голема квадратура па тогаш можеби ќе има толку висок Pdesign.
И потоа на истиот модел Pdesign опаѓа за средна зона на 3.0kw.
Па како е можно?
Нели топлинските загуби се зголемуваат како надворешната температура опаѓа а не обратно.
Ај можеби тимот Грее
@Strelec и @Sv B ќе објасни
Прегледај го приврзокот 409367
и плус па ги напраиле све црнци кај шо не требеКолку и да е добар Dune, џабе му е, кога глумат унутра онаа Зендаја и оној Тимоти Шаламејн (или како и да се викаат). Најодвратни од новиве глумци.
Мене ми гледаа 3.5kw за топла зона како многу за 3.5ка клима пошто толку нема ни 7ца Perfera односно има 3.34kwProizvoditelot e toj sto ja izbira vrednosta za Pdesignh i moze da izbere sto saka....megutoa ako izbere pregolema vrednost za Pdesigh ke se namali SCOPot.... isto vazi i obatnoto....ako izbere niska vrednost za Pdesignh togss SCOPot ke bide pogolem.
Ja za drugi pravila neznam, nepratam dali nesto e smeneto so regulativite.
Eve eden Daikin, Sensira model so isto taka izbran povisok Pdesignh vo Topla zona 4.46 od Pdesignh za Sredna zona 3.90.
Прегледај го приврзокот 409408
Прво гледаме сите дека манипулираш(означео со болд и црвено...обратно е од тоа што го кажуваш,....повисок Pdesignh има моделов што си го посочил во Средна 6.20kw а помал во Топла 3.34kw)Ама ете видиш клима од ниско ниво на Daikin како Sensira има многу висок Pdesign за топла зона и потоа се намалува за средна зона слично како Gree-то. Не сум го видел тоа. Чудна работа.
И велиш производителот ќе гледа да избере што помала вредност за да добие што повеќе плусчина?
Ни јас не сум го видел тоа, ниту го гледам од етикетиве…како Sensira има многу висок Pdesign за топла зона и потоа се намалува за средна зона слично како Gree-то. Не сум го видел тоа. Чудна работа.
На детево му дале задача да праша, ама и тие што му дојавиле не разбираат и нормално ги измешал лончињатаНи јас не сум го видел тоа, ниту го гледам од етикетиве…
Што не е јасно…?![]()
Прашањето овде е зашто за топла зона кај Даикинов од 111.000 е даден PdesignH(W) 3.34, прво тоа да го расчистиме, без паушални упади податокот е точен до 3та децимала, ама дали некој знае да го објасни ?
A sto e COP ? COP e nebiten od Adam vremeto e ova...ili potocno od Fonko vremeto koga OnOff bea klimiteJaka rabota ,bile 1400h za greennje vo Atina,i so ke gi tolime so 7kw/h toplinaska energija.
Gluposti.
Camo COP e vazan.