Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Цигара немам запалено таму, климата е монтирана после реновирање на станот. Може да подига уште прашина ке земам и прочистувач на воздух.
Sto prasina imas doma be drugar? So dve kucinja sum postojano trcaat niz doma pa nemam vakvi fleki od "prasina"

Sto prasina imas doma be drugar? So dve kucinja sum postojano trcaat niz doma pa nemam vakvi fleki od "prasina"
[/QUOTE
Надворешната единица кај што е поставена е многу проодна улица и има доста прљавштина, може и до тоа да е проблемот незнам што да кажам.

Baki zlaten ne ti zborim napamet, kaj mene koga raboti jonizatorot dva tri dena se nafaća nešto slično, nekoja mnogu fina crna prašina, vo mnogu pomala mera, ama slična takva, negativnite joni sobiraat pozitivni joni i gi lepat za sebe, ako nema takov filter na klimata a gleam deka nema si dobivaš prašina so golemina od 1 mikron .... poradi toa jas toa ni pod razno ne go koristam.
Gleam deka jas ti zboram ama kako kanti da tropaat, što e teško da probaš ete ne razbiram....

Baki zlaten ne ti zborim napamet, kaj mene koga raboti jonizatorot dva tri dena se nafaća nešto slično, nekoja mnogu fina crna prašina, vo mnogu pomala mera, ama slična takva, negativnite joni sobiraat pozitivni joni i gi lepat za sebe, ako nema takov filter na klimata a gleam deka nema si dobivaš prašina so golemina od 1 mikron .... poradi toa jas toa ni pod razno ne go koristam.
Gleam deka jas ti zboram ama kako kanti da tropaat, što e teško da probaš ete ne razbiram....
Другар климата уште вчера е целосно исчистена, и јонизаторот е исклучен па сеа ке видам како ке биде сепак благодарам на совет.

Dune: Part two нек си ебе мамата колку е само добар :cuc:
Вчера го пуштив првиот дел, (да бидем у тек и спремна за вториот денеска) и може комотно да се каже дека вториов издоминира.
Музиката ми одѕвонуе у ушиве уште. Напнато до крај.

Јавање пустински црви is a thing now, ok!

Колку и да е добар Dune, џабе му е, кога глумат унутра онаа Зендаја и оној Тимоти Шаламејн (или како и да се викаат). Најодвратни од новиве глумци.

Последно уредено:
Не дека некому му е гајле, ама сепак да си пишам - вечер Оскари, ladies and gents.

Ej steta, bas vcera vidov koj se nominirani i si rekov moze sve ili skoro sve da izgledam ovojpat posle mnogu godini…

Za sega favorit ostanuva Past Lives
Oppenheimer bi sakal da zeme isto
Poor Things odlicno legna no ne znam za oskar…
Barbie ocaj, malina mesto oskar
Ne stignav drugite no slednite ke mi bea dali zone of interest, dali anatomy of a fall… mislam deka konecno godina kade oskarovskite me privlekuvaat. Ke gi izgledam definitivno denovive a oskarite itself ne planiram da gi gledam, amo nesto ostarelo loso toa se oskarite.

Ima nekoj infoo gledam novi modeli Gree s nordic..?
btw za 7/8 dena kese montira kaj moj blizok gree Airy pro 12 okolu 25/6 kvadrati ke spodelime sto/kako

Ima nekoj infoo gledam novi modeli Gree s nordic..?
btw za 7/8 dena kese montira kaj moj blizok gree Airy pro 12 okolu 25/6 kvadrati ke spodelime sto/kako
Отворив и јас на нивната веб страна баш да видам што модел е.
Она што ми е чудно на енергетската е тоа како може PdesignH да биде повисок за топла зона а понизок за средна зона?
Gree S 3.5kw моделот има Pdesign за топла зона 3.5kw што е невозможно многу. Значи прајме муабет за надворешна тенпература од +2°
Треба да е клима од 7kw предвидена за просторија од голема квадратура па тогаш можеби ќе има толку висок Pdesign.
И потоа на истиот модел Pdesign опаѓа за средна зона на 3.0kw.
Па како е можно?
Нели топлинските загуби се зголемуваат како надворешната температура опаѓа а не обратно.
Ај можеби тимот Грее
@Strelec и @Sv B ќе објасни

20240310_205758.jpg

Она што ми е чудно на енергетската е тоа како може PdesignH да биде повисок за топла зона а понизок за средна зона?
Gree S 3.5kw моделот има Pdesign за топла зона 3.5kw што е невозможно многу. Значи прајме муабет за надворешна тенпература од +2°
Треба да е клима од 7kw предвидена за просторија од голема квадратура па тогаш можеби ќе има толку висок Pdesign.
Па како е можно?
Нели топлинските загуби се зголемуваат како надворешната температура опаѓа а не обратно.
Ај можеби тимот Грее

Прегледај го приврзокот 409367
Jas pak zaprimetiv deka vnatresnata e kompletno dr,izvedba i deka e 77sm,(najmala do sega)sto sum videl od Gree vaka na sliki mi lici mm, na od daikin...

Па како е можно?
Ај можеби тимот Грее

Прегледај го приврзокот 409367
Vikash ke kazat ....?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom