Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Препорачајте романтична комедија или само комедија, сместа, одма!!! :angel:

Ако си во стан и те греат од 5 страни.

Еве што ми пратија по маил од ГРЕЕМАК:

Pocituvani,

Blagodaram na Vasiot interes za klimatizerite GREE.

Vo momentot mozeme da Vi ponudime dva modela na Inverter klimatizeri, kapacitet 12000Btu :
1. Viola .....37'990,00 den
2. Hansol.....49'990,00 den

Bi sakale voedno da Ve izvestime deka vo pocetok na mesec Juni dobivame uste dva novi modela za 2015 godina:
1. Economic Cozy .....23'990,00
2. Lomo ..............29'990,00

Ќе биде доволно 12000 btu за 36 кв. ?
Lele, Hansolot go napravile 50 iljadarki. Do lani bese 40, ili dodeka ja imase konkurencijata od Vivax.
Pobarav na google za daikin-ot, ne go vadi na eurovent, no go najdov ovoj service manual vo koj ima odlicni podatoci za greenje na site temperaturi (i za ladenje ima, no koj go interesira toa)
http://airabela.si/sites/default/files/datoteke/technical_data_rxn-l.pdf

земете си златен мицубиши за 35К, јас ви зборев уште пред еден месец дека хансолот е 50К.Сега за сега за тие пари не наоѓаш ништо подобро верувај,а што е најважно земаш чистокрвен јапонец што на -10 ќе ти дава околу 3KW, не е ова вивакс или грее да не знаеш што имаш внатре во климата

земете си златен мицубиши за 35К, јас ви зборев уште пред еден месец дека хансолот е 50К.Сега за сега за тие пари не наоѓаш ништо подобро верувај,а што е најважно земаш чистокрвен јапонец што на -10 ќе ти дава околу 3KW, не е ова вивакс или грее да не знаеш што имаш внатре во климата
Кај има мицубиши за 35к? Јас што гледав кај Уни24 мислам...таа моќност што ми треба беа 700 евра и нагоре.[DOUBLEPOST=1432448607][/DOUBLEPOST]
Ако си во стан и те греат од 5 страни.
DSCN3563.JPG

Последно уредено:
Како тоа Ex Machina излегол пред месец дена, а веќе го има на HD снимка? :O

ex machina posteno si rasturi 8-10 i ne kur probuvajte da go butate u isti agol so under the skin solidna komparacija e ''her''

lokacijata neverojatna,crvenata boja,dijalozite odlicno (y)

Ова Ломо-во, ем не е инвертер, ем грее на -20. Ај сега.
А башка лади и на -15 :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom