wot
aloof
- Член од
- 20 мај 2008
- Мислења
- 19.856
- Поени од реакции
- 34.644
Што е ова?![]()
2ta filmovi zaedno, gi gledas ko eden
unique experience

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Што е ова?![]()

Значи не му биле доволни 2та дела па морал да се изглупира уште еднаш.2ta filmovi zaedno, gi gledas ko eden
unique experience![]()
Не сакам да пишувам овде, си ги чувам коментарите за во 5X темата. Преубав! Мојот прв од Долан, но дефинитивно ќе го следам режисеров.@Zlatikevichius добар Mommy a?![]()
Не бе озбилно, ич не ми се свиѓаат Кил Бил-овците. Безпотребно трошење на време и пари. Зашто снимил таков филм?Џонтра заебаваш а? Само пази, на "ти" сме со Хатори Ханзо, еден вибер му праќам и одма почиња меч да ми прави

Филмот си е одличен, напнат и на моменти смешен. Како тоа си трчкаат наоколу жити се? Јас разбирам да не ти се допаѓа некој филм, ама оценка 1 е малку претерано.многу интересен филм, си играат детективи во една куќа, си трчкаат наоколу
правен е според board game со исто име, ама мене филмот ми делуваше ептен несериозно и многу лигаво
а и постојано се повторува

добро можеби 1 е преостро, но филмот добро почна за во втора половина да се претвори во безвезална детска играФилмот си е одличен, напнат и на моменти смешен. Како тоа си трчкаат наоколу жити се? Јас разбирам да не ти се допаѓа некој филм, ама оценка 1 е малку претерано.![]()
Србите го предложиле овој за Оскар:Хрватскиот филм Ustav Republike Hrvatske, кој е и во македонска ко-продукција, ја доби главната награда во Монтреал! Небојша Глоговац во улога на транвестит, а нашата Јелена Јованова глуми во споредна улога. Делува навистина одлично, премиерата ќе ја има кај нас на Синедејс најверојатно.
Исто уште еден потенцијален хрватски, S one strane, добитникот во Пула, воедно и хрватски кандидат за Оскар годинава.
Кога веќе почнав, ќе продолжам. Друг хрватски чија премиера имаше деновиве во Венеција е филмот Ne gledaj mi u pijat, доста позитивни критики пристигнаа од филмофилите.
Од српските потенцијали го издвојувам Dobra žena, кој беше премиерно прикажан во јануари на Санденс. Веројатно и овој како и претходните би требало да ги видиме или на Синедејс или на КиноНова.
Веројатно, Лазар, Три дена во септември или Џган. Според мене Три дена во септември е најидеален кандидат.Нашиве појма немам до кај се со изборот. Кажаа само дека имало 3 кандидати од кои ќе бирале, ама кои се пријавените филмови, Бог знае.
И јас мислам дека може да е Три дена во септември или Џган. За Лазар не сум сигурен дали е eligible. Нели имаше премиера лани на Манаки? Или се лажам? Ако е така, тогаш мислам дека не може да е во конкуренција (филмовите треба да имаат премиера од 01.10.2015 до 30.09.2016 во земјата од која се предложени, а Манаки филмскиот фестивал се одржа во септември 2015).Веројатно, Лазар, Три дена во септември или Џган. Според мене Три дена во септември е најидеален кандидат.
Лазар беше првен прикажан во јули или август во Пула, ама ако викаш дека македонската премиера е битна, да, тогаш можеби не е валиден за Оскар. Ослободување на Скопје премиера исто ќе има премиера во сабота, и тој не би бил валиден.И јас мислам дека може да е Три дена во септември или Џган. За Лазар не сум сигурен дали е eligible. Нели имаше премиера лани на Манаки? Или се лажам? Ако е така, тогаш мислам дека не може да е во конкуренција (филмовите треба да имаат премиера од 01.10.2015 до 30.09.2016 во земјата од која се предложени, а Манаки филмскиот фестивал се одржа во септември 2015).
Не, тој и Златна петорка може, зашто имаат премиери пред 30.09. Ама само 3 се кандидати.[DOUBLEPOST=1473247155][/DOUBLEPOST]Можеби и затоа сѐ уште нема никакво соопштение од ДФПМ - сигурно ги чекаат премиерите на овие два или на еден од нив. Крајниот рок за поднесување предлог филм до АМПАС е 03.10.2016.Лазар беше првен прикажан во јули или август во Пула, ама ако викаш дека македонската премиера е битна, да, тогаш можеби не е валиден за Оскар. Ослободување на Скопје премиера исто ќе има премиера во сабота, и тој не би бил валиден.