- Член од
- 8 октомври 2015
- Мислења
- 443
- Поени од реакции
- 1.184
- Локација
- Ul.Vladimir Polezinovski br.9
- Веб-сајт
- www.gree.com.mk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Топлотна без размислување штом имаш фасада, а за фирма распрашај се од toshiba, mitshibushi heavy, mitshibushi el.,daiking, поскапи се секако ама за подолг период користење секако ќе се исплати.Здраво другари , ми треба малку помош за куќа 2 спрата од кои 1спрат 85 квадрати е со радијатори (5радијатори) а горниот е со подно 90 квадрати . Околу изолацијата спратот со радијатори е граден сендвич со (камена волна)
So sreka ladenjeНовото грејна сезона го прогласујем за отворено.
1 Октомври 2025, 22:01 ефтина тарифа.
Сезоната ја започнуваме нежно 20° Econo ON
Климата од минатата грејна сезона беше исклучена од штекер.
Сега за второто полувреме Арсенал - Олимпијакос може да го слечам палтотои нараквиците
Уааа грци
Прегледај го приврзокот 457219
Econo го лимитира компресор на 70% максимум. Топли добро за овој период.So sreka ladenje
Pazi samo ova e bitno inače otide kompresorot:дали може да се најде R22 или R407?
850 грама
дали некој има број од грее монтерот ДАЦ со шамијата,од Трубарево мислам дека беше.
Болдираново нели е контрадикторно со делот од постот каде какво масло е ставено и кое со кое не се меша најдобро?Pazi samo ova e bitno inače otide kompresorot:
Ako klimata bila so R22 (pišuva na nalepnicata) MORA R22 da se stavi, ako bila so R407 može da biraš bilo koj ( so R22 ušte podobro će gree).

Ne ne e baš tuku voopšto ne e kompatibilen.Ако имала Р22 има минерално масло и треба да користиш Р22 зашто истиот не е баш компатибилен со синтетичко масло.
Ova ni pod razno ne sum napišal.....Ако уредот бил со Р407/410/32 истиот имал синтетичко масло во него, така што можеш да одбереш било кој од овие гасови ама не Р22
SAmo ke sporedam sto reklamiras i za koja cena, a toa so Temperaturna kompenzacija sto go reklamiras deka ima Daikin samo ima odamna e tuka objaveno deka i GREE klimite go imaat, zadades 20 a vnatre da e 24 toa neznaci deka ke trosi klimata kako za 20°C a ke nabuvta 24°C u prostorotГреење Даикин нордик значи чудо.
Наместена 20 дома 24 на еконо.
Ги вратив фабричките подесувања, а фабрички надмашува за 4 на 4.5 гаси надворешната. Може да се зголеми или намали. Најмала разлика помеѓу сетирана и моментална темп е 2 степени. Ете и слика ако го интересира некој.
Јапонецот ја програмирал за зиморливи луѓе како мене.
п.с не е точна датата на сатот
Прегледај го приврзокот 457385Прегледај го приврзокот 457386Прегледај го приврзокот 457387

Te razbravme ,samo kontradiktorno si napisal.R407 ne se podnesuva co mineralno maslo a R 22 go pdnesuva sintetickoto maslo.ubavo si mislel,prvin tocno si napisal ama na krajot si donel pogresen zaklucok,ne deka ne znajs tuku si napravil previd.Se slucuva luge sme.Štosot e što gasot i masloto se mešaat, a R22 i sintetskoto maslo ne se bendisuvaat pa kompresorot go krka stapot....
Ako majstorot tvrdi poinaku ili begaj ili tepaj.