Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Кога ќе влезеш во апликацијата и во климата за да ја командаш, горе кај името на климата има икона пенкалце(едит), влези таму и ќе видиш за апдејт.Дали покажува кај Грее Амбер,кај мене не покажува или не знам да го апдејтувам
Ok Blagodaram na informacijataКога ќе влезеш во апликацијата и во климата за да ја командаш, горе кај името на климата има икона пенкалце(едит), влези таму и ќе видиш за апдејт.
?Vi sekoj slucaj treba da imas bafer so el greac, neznam zosto ne ti e instaliran do sega.Ајде кој може да помогне со совет за да се подобри ефикасноста на системот. Топлинската пумпа е 12kW греење и 11kW ладење. Поставени се 5 фенкулери од 4kW. Проблемот се јавува во 10% од сезоната за греење кога надвор е постудено и топ.пумпа не може да постигне температура на водата повеќе од 45 степени целзиусови. Дали Бафер со ел.греач или ел.котел на струја како бекап за овој период или сосема друго решениеПрегледај го приврзокот 319994?
Isklucija od Steker 5 minuti potoa vklucija namestija na 25°C Fan 3-ta ili 5-ta brzina ( zavisi kolku Fan brzini ima ) i ke pocne da duva.Имам Hisense инвертер работеше нормално од еднаш престана да грее пуштам за греење ништо не испушта водух ни по 20 минути а надворешниот дел работи. Помош
Kako izgleda izmenuvacot na zadnata strana na nadvoresnata, da ne ti e slucajno cel bel nafaten so mraz?Имам Hisense инвертер работеше нормално од еднаш престана да грее пуштам за греење ништо не испушта водух ни по 20 минути а надворешниот дел работи. Помош
Ефикасноста на системот не можеш никако да ја подобриш! Со ел.греач и коп1 може само да ја расипеш.Ајде кој може да помогне со совет за да се подобри ефикасноста на системот. Топлинската пумпа е 12kW греење и 11kW ладење. Поставени се 5 фенкулери од 4kW. Проблемот се јавува во 10% од сезоната за греење кога надвор е постудено и топ.пумпа не може да постигне температура на водата повеќе од 45 степени целзиусови. Дали Бафер со ел.греач или ел.котел на струја како бекап за овој период или сосема друго решениеПрегледај го приврзокот 319994?
Лепи од кај испадна сега новово правило дека мораш да имаш бафер? Па дури и ел.греач?Vi sekoj slucaj treba da imas bafer so el greac, neznam zosto ne ti e instaliran do sega.
Vo tvoj slucaj min 9kw el greac vo bafer.
100 lit ti e dovolno.Која големина на бафер препорачувате?
Zalno e sto znaenjeto za toplinska vozduh-voda ti e nikakvo, pa uste komentiras.Ефикасноста на системот не можеш никако да ја подобриш! Со ел.греач и коп1 може само да ја расипеш.
Сега ти гледаш да се стоплиш и тоа е тоа. Очигледно системот е "оптимизиран" да грее само до 0ц. Ова во наводници оти чисто сумњам дека некој нешто "оптимизирал" туку ти е продадено на тезга "зимај-носи и немаш гајле". Дали сум во право не знам ќе треба сам да кажеш, ама многу ме интересира каква ТП имаш?![]()
Лепи од кај испадна сега новово правило дека мораш да имаш бафер? Па дури и ел.греач?
Машала, машала... ја мислев ова "Стар Трек" технологија беше?
П.С. нели вашиве со вграден греач идеа? Или уште еден треба за магијата да фати?
Тоа јас мислам најдобро да си прашаш од кај што ти го местеле системот.Која големина на бафер препорачувате?
Нека ти стаат 100л бафер со 9kw греач... удри математиката колку ќе ти троши на саат скапа струја и клај прстот на глаа дал ќе е економично решениево или само најевтино ќе го решиш инвестициски проблемот.100 lit ti e dovolno.
Batali gi nepismenive sto sufliraat, resi si go najeftino problemot sto go imas.
E vakvi strucnjaci ima vo gree sto vrska nemaat ,samo gleda da sitni vo momentot pa posle kupuvacot kriv ,tesko na gree ako se site vakvi i tesko na musterii.Тоа јас мислам најдобро да си прашаш од кај што ти го местеле системот.
Ако ти го местеле од Грее, тогаш слушај си го @Sv B, ќе ти среди тој![]()
Нека ти стаат 100л бафер со 9kw греач... удри математиката колку ќе ти троши на саат скапа струја и клај прстот на глаа дал ќе е економично решениево или само најевтино ќе го решиш инвестициски проблемот.
Само бааги економична топлинскава да не ти дојде со 12+kw потрошна на сааат.
Автоматски споено мислење:
Екстра прашај си го @Sv B зошто 100л се доволно а зошто не 500л на пример?