Od prasina samo Konji vi ostanale bidete realni a ne da se spreduvate so Brendovi koga se raboti za No Name![/QUOTE]Pozdrav od GREE No.1
Hahahaha….kolku ste smesni….hahaha
Srbitite imaat dobra “za dobrim konjem se dize prasina”…...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Od prasina samo Konji vi ostanale bidete realni a ne da se spreduvate so Brendovi koga se raboti za No Name![/QUOTE]Pozdrav od GREE No.1
Srbitite imaat dobra “za dobrim konjem se dize prasina”…...
Imas dokaz za sve ovo ? ............Gree Soyal e od visoka klasa na Gree. Unikalen dizajn, voedno i funkcii. Seriozen izmenuvac na nadvoresnata edinica, 2.5 reden, energetska perfektna A+++ i na ladenje i greenje. Moze da se kaze deka 12k e mnogu jak klima ured. Cenata isto taka i e vo momentov perfektna. Mislam deka nema da zgesis ako se resis za Soyal.
Ima funkcija samocistenje, ne obvrnuvaj vnimanie na hejteri tuka.
// Dize se prasina samo za konjima koji znaju i jedno i drugo i trece. .....Da elegantno hodaju, ....... da elegantno kasaju, ........... ali i da trce kao uragan. A prevashodno da ..... SLUSAJU BEZUSLOVNO DZOKEJAPozdrav od GREE No.1
Srbitite imaat dobra “za dobrim konjem se dize prasina”….
Proizvodot ne ja zasluzuva cenataSekoja cest kakov dobar marketing pravite na Gree, moze i bonus da ima ….hahaha
Pozdrav od GREE No.1
Razmisluvam dali GREE SOYAL GWH12AKC-K6DNA1A ili MITSUBISHI MSZ-FH35VE DELUXE
MItsubishi imam dve i sum prezadovolen, minimalna potrosuvacka a grejam zimno vreme so ednata 44 kvadrati so 200KW na 21c, na mesec potrosuvacka bez gasssenje 24h na den
Razmisluvam mi treba uste edna za vo drug objekt dnevna okolu 20-25kvadrati dali isto da si zemam mitsubishi ili ovaa GREE SOYAL ima isto dobri karakteristiki
Vee molam nekoj iskusen da mi pomogne
za mitsubishi znam sto e no pak mi treba sovet blagodaram odnapred
Abe ne e Beko.Zarem se prodava ovoj model na Mitsubishi seuste?
Drugo ne znam koj e ovoj Soyal brate ama ako e stvarno 1000€ iskreno ne bi go ni poglednal, za taa cena ne rizikuvam nego ke idam veke na toa sto sum se uveril deka dobro raboti.
Ako si zadovolen od mitsubishito i si spremen da dades 1000+ evra koja e logikata da ides na gree? cisto me interesira tvoeto razmisluvanje.
Inace da i gree imaat prostojni i licencirani klimi ama ne site, I za razlika od midrange ponudata nekako postojano se pojavuva nov SUEPR PREMIUM ured na 2 godini a stariot paga na 50% i ponisko
Od koga ja pratam temava kako trgnaa, Hansol pa Amber pa UCrown vrhunac od klima sto ti ja znam sega e poefrina od Bekoto @filipinec sto go otece, pa Soyal i pak Amber so naznaka Nordic da im dojde pak glaven konj.
Nekako epten cesti promeni, ako tolku go opravdale imeto nemalo da menuvaat tolku za da gi zbunat potrosuvacite
Ti si mi zbunet nekako.Дали некој знае кај климиве што истакнуваат одвлажување (а тоа се речиси сите понови) има ли некаква регулација или барем исклучување на истото? На пр. не сакам да одвлажува, или тоа мора да врти, како кај ТА кои го сушат воздухот.
Kad vec pominješ dokaze, šta bi na kraju priče sa onim dugo i pompezno najavljivanim dugometražnim filmom, iz MythBusters edicije?Imas dokaz za sve ovo ? ............
Zasto te ovo pitam ? Zato sto se nisu u mnogim segmentima bas ti skupi modeli pokazali sa kulturom rada dobro. UCrown, Amber, GTech
Mislim, ohladiše se kokice, ponestaje piva, društvo nervozno, isčekivanje i napetost na vrhuncu. Hoće li to uskoro?samo da se pripremim kako treba ovih dana/////
@riker
//// Ne sekiraj se. Bice sve relevantno i trasparentno ------- sa skupljim meracima i temperature i daljine, sa svim podacima o objektu (prikazani i na video snimku). ----------Cak cu se potruditi da ako mogu jos transparentnije sve snimim nego Zlatko _-------- bar se nadam. //// Hocu i ja da se uverim da ta klima pravi problem i u prelaznim periodima i nece da sidje ispod 650-700w i da uspe da se zaustavi tek na preko 2C od zadate i to u skoro 40m2 !!!////// Jer mi tako stric (stari masinski inzenjer) vec dve godine trabunja i davi me !!! ///// Ja mu ne verujem ---- zato cu i da uradim merenja ----
pa kom opanci----kom obojci !!!
Se trolaat Gree tuka loso modulirale ne bile kako japanskite, nemale sertifikati i slicno.Abe ne e Beko.
Favorit se vika,a taa ti e No.1 vo odnos na cena performansi.Sto mu fali na 24btu za 630evra.Nadvoresna so 40kg tezina.Favoritkata e klima i pol vo odnos na kineskive za tie pari .Samo e evtina deka ne plakas transport od Kina,a voopsto ne e polosa od kineskive.I taa ke stopli 40+ m2.So pet brzini a ima pdh 4,5KW na -10c.Imas i Nordic od neize so grejac.I turcive se izmoderile i stavaat greaci,za 2-3 evra i op eto ti greenje i na -25c ko kineskive nordici.
Treba da bidam sulud da dadam za kinez 1000 erejki bez sertifikat.Ke dam uste 30% i ke kupam krsten japonec.
A za pomalce pari sekako Faforit,nisto ne mu fali vo odnos na kineskite.
kInez bi paltil od 24 btu do 600-700evra.
Sto znam jas taka razmisluvam.
A gi zaboravivme i korejskite ,LG i Samsung.I toa zamislete,skoro site lg i Samsung se soEEV,ne se kapilarki.
Site dobro moduliraat.
I tie imaat dobro modeli i smetam deka se nepravdno potceneti a i vo niv ima dobri uredi.
A nekogas se naogaat i po nekoj zaostanat model kako prethodno sto vcera go spomnav Vivaksot,samo treba ubavo da gi poznavate modelite.
Najvazno za ene e pravilno dimenzioniranje,ili ako treba i eden broj pogolema klima so dobra modulacija,i voosto nema da ima nikakov problem.
Е добро, објасни за физиката на влажниот воздух што за некого може да е корисно. Но не ми одговори на прашањето, па да бидам појасен вака: дали функцијата одвлажување е одвоена на даљинското или е автоматски вклучена при ладење/грееење ? На моите страи клими (над 15 години двете) во модовите има посебно одлажување , покрај греење, ладење, само фан и ауто. Дали и сега е така со поновите клими.Ti si mi zbunet nekako.
Pa na greenje nitu edna klima nema odvlaznuvanje.So samoto greenje na prostorot po automatika vozduhot e potopol i se siri.
Taka da kolicestvoto na voda vo samiot vozduh e ista ,no so sirenjeto poradi zagrevanjeto relativnata vlaznost vo prostorot opaga,i dobivame custvo deka ni e suv vozduhot.
E sega kaj ladenjeto e obraten ciklusot.Pri ladenjeto sekogas ja odzemame relativnata vlaznost od prostorot,a i toa celta.Da ja namalime relativnata vlaznost na povisoki temperaturi vo letno vreme za da se custvuvame poudobno vo prostorot.
Pimer vnatresna temperatura vo prostorot od 26c i vlaznost od 65-70% e dosta neudobna.
A pak istata tempertura so 45-50%vlaznost e dosta popodnosliva vo letno vreme.
E sega taa funkcija sto ja kazuvas ti za odvlaznuvanjeto e nameneta za vo leten period,a ne za zimen.
Site vo leto se borime da go odvlaznime prostorot.Klimatizerot e dosta dobar i uspesen odvlaznuvac vo leten period.
A vo zima pak jas koga se premnogu niski temperaturite,mi fali vlaznost i dopolnitelno go navlaznuvam prostorot.
На моите страи клими (над 15 години двете) во модовите има посебно одлажување , покрај греење, ладење, само фан и ауто. Дали и сега е така со поновите клими.
Pa imas eden kup kineski klimi so se poskapi od Favoritkava a nemaat sertifikat,a ke gi platis poskapo od neize.I tie klimi se poskapi a voopsto nemaat nikakva modulacija.Ajde ti najdimi so pdh 4,5kw na -10 po produkt fishe sto komotno ke zagree 40m2 nekoja druga.E sega bila 24btu pa ne trebalo da se stavi,vo 40m2.Pa taa ima isto min. izduv kako i Haier Tundra od 18btu od 600m3 i maksimum izduv od 900m3.Znaci Haier mozi da se stavi a ovaa deka bila 24btu ne trebalo.Se trolaat Gree tuka loso modulirale ne bile kako japanskite, nemale sertifikati i slicno.
Ovaa Favoritkava ima li sertifikati? Za 600€ modulira kako japonka ili?
Da ne me svatis pogresno so furanje na modelot i tolku falenje nekoj moze i da go zeme i posle da kuka.
Gree se daleku od cveke za mirisanje, posebno so ekipata tuka, a i klimicinjata im se malku preceneti so cena, ama pa koi ne se gledaj gi japancive sto ceni stavile u mkd (nordic ediciite u svedska im se poeftini)
LG, Samsung, Panasonic pa i Gree, Haier, Vivax, Midea vrsat super rabota pod uslov da se dobro dimenzionirani. Moze nema da rabotat tolku ekonomicno kako Toshiba,Daikin,Mitsubishi ama pa i so cena ne se ramnat so niv (ok ima Pnasanoc modeli sto se dosta dobri i seriozna konkurencija na 3kava, ama i so cena se tuka)
Stojam na toa deka najbitno e pravilno dimenzioniranje na uredot (a 24btu ne e pravilno vo 40m2 ama dobro) pred se za da odberes ured koi gi zadovoluva potrebite na prostorot, posle toa doaga budzetot, ne mozes na nekoj sto vika deka moze da potrosi 40000 denari da mu vikas abe prisoberi uste malku zemi Daisekai, a istata e duplo ako ne i poveke od budzetot.
Mozam da kazam kao e kaj Toshibata,posto imam dve Toshibi.Kaj mene odvlaznuvanjeto e posebno,i se setira vo mod odvlaznuvanje ima posebno kopce.Toa e samo koga ke ladi klimatizerot,a ne igra nikakva uloga vo greenjeto.Imeno togas klimatizerot ventilatorot na VE go vrti po moja procenka vo prva brzina,a temperaturata sam si ja biras.Potrosuvackata kaj Toshiba Suzumi16 pri odvlaznuvane se dvizi okolu 300-400w,a dodeka kaj Toshiba Shoraj 24btu ,ja kupiv krajot na letoto,ja nemam seuste isprobano.Temperturata izduvot na Suzumito koga go testirav bese okolu 6-8c vo mod na odvlaznuvanje.Е добро, објасни за физиката на влажниот воздух што за некого може да е корисно. Но не ми одговори на прашањето, па да бидам појасен вака: дали функцијата одвлажување е одвоена на даљинското или е автоматски вклучена при ладење/грееење ? На моите страи клими (над 15 години двете) во модовите има посебно одлажување , покрај греење, ладење, само фан и ауто. Дали и сега е така со поновите клими.
Ova e tocno nemaat nikakva modulacija osobeno poskapite modeli!!! Ovoj model go prodavaa 80k pa go spustija magicno na 40k??? Denes 100% mi potvrdija deka Amber modelite nemaat samocistenje isto I drugite modeli bile taka samo najevtinite navidno imale ama ne e ni toa sigurno!Vaistinu vaskrse ! Sve najbolje, da si ziv i zdrav ..... i puno uspeha u marketingu !