Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ништо не ми е јасно.Sekoj moze da go napravi da spista kolku saka, samo sto nekoi ne se vodat po potrosuvackata tuku po temperaturata na izduvot….nekoi proizvoditeli nesakaat da imat izduv na greenje ponizok od 35-40C, zatoa sto ne e prijatno custvoto.
Zatoa na ladenje klimite spustat bez problem. Jasno li e sega!!!
Дали тој Amber е специјално направен за тебе? Или случајно се погоди дека е така, според конечна контрола во фабрика ? Или не ја пишуваш вистината?Vcera Amber Premium + , 12K , nadvoresna temp 11C, modulira na 125W, alal da mu e.
Steta sto ne si kupi, pomina promocijata.
Daj be dogovorete se koga pisuvate barem na eden jazik da pisuvate….smeski zivi….kolku dusi ste….hahahaНишто не ми е јасно.
Радијаторите од 1960-тите во стан на роднина се васиона за таква клима од 21. век. Може да бидат топли до 35 степени, а луѓето вообичаено живеат во стан. Замисли дека радијаторите се топли на 47C 15 минути, а потоа целосно ладни по еден час. Какво греење е тоа?
Економичното, удобно греење не беше измислено сега, туку пред 70 години, кога за прв пат започна централното греење преку топлани.
Дали тој Amber е специјално направен за тебе? Или случајно се погоди дека е така, според конечна контрола во фабрика ? Или не ја пишуваш вистината?
Ако ја кажуваш вистината, која е температурата на издув на тој уред и дали ти одговара?![]()
А што може да ти одговори?! Слично како стрелец со неговиот ЕЕВ од 100 Е, треба да се заклучи дека изјавите на продавачите на Грее се сосема неверодостојни (вака културен политички термин//// Се трудам да пишувам колку толку македонски поради другите членови. Ги чекам одговори ..... ////
![]()
SI gi pomešal na greenje nema HAIER 12-ka pod 400-500 W, MIDEI ima kolku sakaš pod 300W...... Najdi mi 12-ka HAIER na greenje da odi na 300 W vednaš go kupuvam.И ако пола форум овде изјавува дека еден добро одбран Хајер не оди под 300 В, или Мидеа 400-500
Najverovatno Amberot ti e kosmar be drugar sigurno go sonuvas pa od usta ne go vadis gledaj si ti tvoite Fugicu so tezina od 15 do 30 kila nadvoresna a vnatresna da ne pravime muabet od 7 do 10 kila pa sto je to be bolane detska igracka pa stavi nekoe video a ne samo ovde kako baba dilizerusa si stanal a i smesen si citam no ne sum pisuval malku zabegavte od temava toa pa toa modulacija ta modulacija izduv tolku izduf ovolku bok da cuva .Ништо не ми е јасно.
Радијаторите од 1960-тите во стан на роднина се васиона за таква клима од 21. век. Може да бидат топли до 35 степени, а луѓето вообичаено живеат во стан. Замисли дека радијаторите се топли на 47C 15 минути, а потоа целосно ладни по еден час. Какво греење е тоа?
Економичното, удобно греење не беше измислено сега, туку пред 70 години, кога за прв пат започна централното греење преку топлани.
Дали тој Amber е специјално направен за тебе? Или случајно се погоди дека е така, според конечна контрола во фабрика ? Или не ја пишуваш вистината?
Ако ја кажуваш вистината, која е температурата на издув на тој уред и дали ти одговара?![]()
Temava im e napravena boli glava(da mi izvinat kako pred selska kooperacija se pija pivo i se muabeti za lanskiot sneg-koj i go nemase) !Najverovatno Amberot ti e kosmar be drugar sigurno go sonuvas pa od usta ne go vadis gledaj si ti tvoite Fugicu so tezina od 15 do 30 kila nadvoresna a vnatresna da ne pravime muabet od 7 do 10 kila pa sto je to be bolane detska igracka pa stavi nekoe video a ne samo ovde kako baba dilizerusa si stanal a i smesen si citam no ne sum pisuval malku zabegavte od temava toa pa toa modulacija ta modulacija izduv tolku izduf ovolku bok da cuva .
////// Nemam vlezni modeli na japonski klimatizeri, ..........pa tie se malku poteški otkolku što pišuvaš............ Za moite klimi opšto se znae kakva rabotna kultura imaat. Ne pišav deka Amber modulira na 125w, tuku @Sv B .... pa ubavo go prašav koja e temperaturata na izduvot. //////Najverovatno Amberot ti e kosmar be drugar sigurno go sonuvas pa od usta ne go vadis gledaj si ti tvoite Fugicu so tezina od 15 do 30 kila nadvoresna a vnatresna da ne pravime muabet od 7 do 10 kila pa sto je to be bolane detska igracka pa stavi nekoe video a ne samo ovde kako baba dilizerusa si stanal a i smesen si citam no ne sum pisuval malku zabegavte od temava toa pa toa modulacija ta modulacija izduv tolku izduf ovolku bok da cuva .
Vidi pretpostavuvam deka i Haier pa i koja i da e ke simne ispod tie 300 pa duri i ispod 200w potrosuvacka vo odreden moment ama kolku dolgo ke raboti vo toj rang e prasanjeto sto treba da se odgovori za da se dobie realnata slika.А што може да ти одговори?! Слично како стрелец со неговиот ЕЕВ од 100 Е, треба да се заклучи дека изјавите на продавачите на Грее се сосема неверодостојни (вака културен политички терминИ ако пола форум овде изјавува дека еден добро одбран Хајер не оди под 300 В, или Мидеа 400-500, или разни Грее мин. на 500-700, а одеднаш се појавува ЕДНО Грее од негов продавач со 125 В, тогаш или изјавата е “неверодостојна“ или (ај да му се даде отстапница, наш чоек е) моторот на компресорот има 2/3 пробиени намотки/закочени лагери па онака едвај си вртуцка
![]()
![]()
Sekoja cest na @zlatko_ti412 i celata avtomatizacija koja ja ima doma napraveno i grafikonite koi gi spodelil za da pokaze ako odreden ured raboti vo negoviot prostor.Мене воопшто не ми се веродостојни информациите за потрошувачка на струја кога само се става слика од апаратчето што мери потрошња.
Тоа ми доаѓа исто како јас да земам да возам автомобил на отворен пат и сум достигнал брзина 90km/h 5та брзина и доаѓа некоја блага удолница и јас во тој момент правам слика 2.5l/100km и се фалам после гледај колку малку ми троши колата.
Веродостојно би било место слика да ставите видео од пример 2 саати убрзано во 5 мин како се снима апаратчето.
Мод греење, вентилатор автоматски, темп 22С. Без никакво вклучување на тивок мод или ноќен мод или еконо мод или само прва брзина на вентилатор...
И по можност навечер откако ќе се скрие сонцето при надворешна темп околу 0.
Исто ако може да се снима и температурата на издув.
Да се знае за толку и толку потрошена струја, тоа и тоа се добива.
Е тоа би биле веродостојни информации.
Мислење, критики помеѓу VIVAX AERI+ и Haier Tundra smart plus??
3.5kw ми треба во овој ценовен ранк.
Дали новава Тундра има еуровент?