Не знам зошто ти се потребни сите тие параметри за да дадеш мислење твое.
Еве мојава клима 7kw многу ретко прави дефрост и кога се минусни температури а кога прави дефрост за 2-3 минути почнува припрема првин набива температура на изменивачот внатре бидејко претходно изменубачот е бил ладен од правење на дефрост и одма почнува да си дува топло.
Проблемот кај дечкото така да кажам лаички е со сензорот за температура сигурно стои до некоја пластика која е стоплена од греењето и зрачи топлина и го лажи сензорот и затоа му се накачува температурата на климата и после дефрос несака да вклучи да дува ќе треба да спадне температурата за да почне да работи.
Ja pa neznam zasto tebe ne ti se potrebni tie podatoci i si siguren vo sto bil problemot?
Bara odgovor a nisto od zlatkovoto:
"Aj sega poleka ušte ednaš, koja klima, kolku m2, koja zadadena T, mesto položba na klimata dali blisku do plafon ili bočen zid i najvažno brzina na izduv." Ne odgovori!
Ne sfakjam raka ke mu se umorese?
On ima zort a ne Zlatko.
Dalje ona sto go kaza ti laicki deka zagreanata plastikata mu zraci e uste edna teza koja mozda e tocna u slucajov. Eve ja ke dodadam i deka mozebi taka raboti klimata odnosno firmverski dreme minuta dve tri posle defrost nabiva pritisok vo freonot podolgo vreme. A mozebi i on misli deka zavrslil defrostot pred toa da e taka pa mu se gleda deka dreme klimata podolgo od potrebno za negovata percepcija. Eve tukusto mu postaviv i ja dodatni prasanja.
Poenta mi e koga si dzivana neiskusen klimadzija odgovaraj prvo so te prasale pa posle mudruj.
Sve ova so dobra namera go zboram da ne bidam loso sfaten od tebe i drugite.
P. S Edna fotka od klimata so okolnite 1.5-2m vo kadar ke razresi mnogu dilemi istotaka...

. Jas za sega imam 100dena ne iskluceno klima ured gream na 25 do 29 stepeni nikogas auto sekogas na 3-5 brzina ( ako vi znaci toa nesto) soba 35m2 preku den 55m2 preku nok(otvoreno vo hodnik i druga soba) i vkupno potroseno 1500kw.