- Член од
- 24 јули 2008
- Мислења
- 666
- Поени од реакции
- 134
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Најди таков утикач(ако има некаде тука да се купи), и напарај си мал продолжен со шуко каков ти одговара на климата.Купив еден обичен мерач ама изгледа се зафркнав. Не можам да ја уклучам климата зошто тоа металното цевче смета. Личи на заземјување.... Или што и да е.... Ќе мора да купувам нов мерач без такво.... Прегледај го приврзокот 275410м....?
Ваљда не смеам да користам дополнителен приклучок на тоа? Или нема врска?
Prijatel kolku saka neka e ne fala ne sakam Klimi so Greaci ednostavno ne mi treba klima so greaci toa si e moj stav Nikogas nema da kupam klima so greaci !Само за @најубав Греачите на ОФФ клима ... Ќе те кандисаме да земеш клима со греачи)))))
Прегледај го приврзокот 275420
Komplicirani se tie oznaki, ne e lesno ni Mitsu da kupis, edno vreme se trolase deka imaat najtocni podatoci.dali moze nekoj da kazi zosto kaj nas mitsubishi LN 35 ILI 50 imaat oznaka VE a na nikoja druga stranska stranica ne postoi takva oznaka LN 35 VE. sekade se so oznaka VG VGHZ . i toj sto ima LN da vidi sto pisuva na negovata dali LN VE ILI VG
Prostorijata ti e SUTEREN!!Taa jas so ja imam vo tabelata na Toshiba ,sto ja imase pisuvase 3,6 kw.na -7,togaS nemase ni evrovent ni nisto.
Odamna beja tie vreminja.Posto si ziveam jas i si ja poznavam prostorijata, ne veruvas deka sam si napraviv energetski pasos na mojava prostorija.Koj znaj sam ke si napravi,vrz dolgogodisno iskustvo.
Pa jas i ne se grejam na - 15,spijam koga e temperaturata -15,i nemam videno emperatura -15,noke e.A TOSIBATA si ja ostavam si topli taa.Iko ke se razbudam toplo. Zavetno mesto,a -10,imm.
Da ,od Bitola bev.I sati vo ovie 10 godini pod-10 se brojat na race,sem noknite.
Baraj vidi si kolku pisuva vo tabelata za TOSHIBA,suzumi 16. NOMINALNA 3,6 NA -7c na 60 hz
Ima i maksimum 4,25 na -7c .Za sekoj stepen ima i hominalna.i maksimalna
U tabelata na Tigar4e ja nema Hisense a mu ja nudis...ne razbiram kakov si ti toa strucnjak(te zaebavam, razbiram mnogu dobro)...energetska ima li ovaaa Hisens i ProductFiche....nema Eurovent za vlez u tabelata na Tigar4e i odma e jasno deka nema da vleze na tabelata i da ja podbutnes....Погледај ја табелата од "" tigar4e ""
Избери од таму нешто. Одреди си ги приоритети-те, према нив избери.
Јас и Хајсенс Енерџи би ја погледнал
Bar za vecer da go probasКупив еден обичен мерач ама изгледа се зафркнав. Не можам да ја уклучам климата зошто тоа металното цевче смета. Личи на заземјување.... Или што и да е.... Ќе мора да купувам нов мерач без такво.... Прегледај го приврзокот 275410м....?
Ако 16 и 18 делено на 3,41 е исто онда купи си ја било којаЗдраво.Ќе ве молам за мала помош.Ми треба клима за загревање и ладење на простор (дел од стан) од 60m².Се мислам помеѓу Toshiba ili Daikin и двете се 5.5kw,и што е тоа клима 16ка или 18ка,што означуваат тие бројки?Фала ви.
Ама што значат бројките 16 или 18?Ако 16 и 18 делено на 3,41 е исто онда купи си ја било која
Значат 16 deka e 16000бту и 18 deka e 18000бту BTU=BritishTermalUnit koe vo Wati se presmetuva ako se podeli so 3,41Ама што значат бројките 16 или 18?
Значи не играат голема важност во затоплувањето на домот.Фала ти.Значат 16 deka e 16000бту и 18 deka e 18000бту BTU=BritishTermalUnit koe vo Wati se presmetuva ako se podeli so 3,41
Само што тие вредности 16 и 18 важат само на +7C надворешна температура....и сите бараме колку им е снагата на -7 и пониски температури каде БТУ или Watite им е доста помала па пример од 16ка станува 11ка и од 18ка станува 14ка