Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување

40 години а...?

That-Belongs-In-A-Museum-Indiana-Jones.gif

Gledam se snajduvas so eurovent ,aj ako si vo moznost najdi mi za GREE G TECH 12.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Dok ti ne daju te podatke...
Ja sam skoro radio punih 20 dana :( eurovent u home varijanti za 2 kom Gree Muse 12.

Rezultat ispitivanja:
Na 0C, na svakih 55 min daje 15kw, po 1 min u proseku.
Mere zastite:
3m ispred nje je preporucljivo da sav namestaj bude od azbesta, a setnja u toj zoni samo u vatrogasnom odelu.

Dok ti ne daju te podatke...
Ja sam skoro radio punih 20 dana :( eurovent u home varijanti za 2 kom Gree Muse 12.

Rezultat ispitivanja:
Na 0C, na svakih 55 min daje 15kw, po 1 min u proseku.
Mere zastite:
3m ispred nje je preporucljivo da sav namestaj bude od azbesta, a setnja ispred nje samo u vatrogasnom odelu.
Pa i mojava gree g-tech nekako slicno raboti pa si rekov zaradi sto ne spusta pod 600w da ne ima eurovent pa da ima cop 6.77 (hahah)a ne kazal nikoj ,ili pak ako e kako sto velat vo prodazen salon deka minimum proizvedena toplina e 1000w a mene mi trosi 600w minimum na cas izleguva deka klimava ima cop 1.66 .

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Прашање до секој со солидна изолација.

Дали имате потреба од ладење со клима в лето или е доволно ладно внатре дома ?
До сега во неколкуте жешки денови на околу 30-34 степени, дома ми беше прилично ладно и немаше баш никаква потреба од пуштање клима за ладење, па ме интересира кај другите со слична или уште подобра изолација како е во лето.

Koe e vaseto mislenje za klimava?
Влезен модел на митсу! Ако ти е за ладење и догревање во меѓусезона супер. Ако го планираш за примарно греење... заобиколи го во широк лак.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom