Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Прашање до секој со солидна изолација.

Дали имате потреба од ладење со клима в лето или е доволно ладно внатре дома ?
До сега во неколкуте жешки денови на околу 30-34 степени, дома ми беше прилично ладно и немаше баш никаква потреба од пуштање клима за ладење, па ме интересира кај другите со слична или уште подобра изолација како е во лето.

Koe e vaseto mislenje za klimava?
Влезен модел на митсу! Ако ти е за ладење и догревање во меѓусезона супер. Ако го планираш за примарно греење... заобиколи го во широк лак.

Влезен модел на митсу! Ако ти е за ладење и догревање во меѓусезона супер. Ако го планираш за примарно греење... заобиколи го во широк лак.
А што Вивакс ќе грее од 20000,Мидеа или некое друго губре а овој не

Прашање до секој со солидна изолација.

Дали имате потреба од ладење со клима в лето или е доволно ладно внатре дома ?
До сега во неколкуте жешки денови на околу 30-34 степени, дома ми беше прилично ладно и немаше баш никаква потреба од пуштање клима за ладење, па ме интересира кај другите со слична или уште подобра изолација како е во лето.
Sekako deka treba ladenje iako imas izolacija no ne tolku kako koga bi nemal izolacija
Jas imam izolacija no sepak letno vreme treba ladenje po prijatno e koga klimata e vklucena
Na kraj kraeva se zavisi kolku podnesuvas toplo

А што Вивакс ќе грее од 20000,Мидеа или некое друго губре а овој не
Епа ист Пдизајн имаат тие од 20 бона и овој од 34 бона...
Постерот не напишал ни за што му треба ни кај ќе го става! Така да најдобар одговор е овој...

Koe e vaseto mislenje za klimava?
Епа ист Пдизајн имаат тие од 20 бона и овој од 34 бона...
Постерот не напишал ни за што му треба ни кај ќе го става! Така да најдобар одговор е овој...

Влезен модел е и иако вика 3иполка во името тоа е за ладење... а усвари... како и сите влезни модели и овој е 2иполка на греење.
Јас верувам во документите на Мицубиши дека не се лаже... како во некои други брендови...
Еве Product Fiche-то вика на -10С дава 2.4kW без бекап греење.

Така да, ако за просторот ти се доволни 2.4kW на -10С... зш да не!

Еве извадок од сервисното упатство.
Носи 7.3cm3 компресор произведен во Кина и 0.72кг од постариот R410A фреон.

HJ35service.png

Исто еве ти и извадок од еуровент.
HJ35.png

Јас има 5,5 многу слаба за греење, до кај 5 степени надворешна брка работа
Ти да си збараш добар мајстор да ја провери.... пошо за 5ката Product Fiche-то вика на -10С дава 3.8kW без бекап греење.
Добро далеку е од 5kW ама сепак свесен си дека е влезен модел.

Влезен модел е и иако вика 3иполка во името тоа е за ладење... а усвари... како и сите влезни модели и овој е 2иполка на греење.
Јас верувам во документите на Мицубиши дека не се лаже... како во некои други брендови...
Еве Product Fiche-то вика на -10С дава 2.4kW без бекап греење.

Така да, ако за просторот ти се доволни 2.4kW на -10С... зш да не!

Еве извадок од сервисното упатство.
Носи 7.3cm3 компресор произведен во Кина и 0.72кг од постариот R410A фреон.

Прегледај го приврзокот 298281

Исто еве ти и извадок од еуровент.
Прегледај го приврзокот 298282

Ти да си збараш добар мајстор да ја провери.... пошо за 5ката Product Fiche-то вика на -10С дава 3.8kW без бекап греење.
Добро далеку е од 5kW ама сепак свесен си дека е влезен модел.
Drvo od model na Mitsu t.e. KRS

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom