Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Го гледаше? Ако да, сериозен си?

Не сум, незнам ни дали ќе го, ме изруга за високите оцени, а една 10ка едвај сум дал, и тоа за сефте на киното.

Не се разбираме веќе, што ни се случува we be driftin apart man..

Значи сите три се претенциозни, тоа што мене ми се допаднал Holy Motors се брише со тоа што тебе ти се допаднал To the Wonder, така да слободно без предрасуди глеј си го Upstream Color:D
Ме замисли сеа. :)

Ај ќе му направам restore од ресајкл бинот за секој случај.

grande-juve
Хахах добра е и Ана. Не знам зошто додека ја гледам Кетрин си мислев на оваа Робин. Уште една прекрасна MILF

103259j9x5kdftfdzlqaqn.jpg

Еве цени на јаглен од Индонезија
http://www.thejakartaglobe.com/busi...oal-price-fell-last-week-survey-shows/#more-'
Калоричната моќ е дадена во килокалории
1 килокалорија = 4,186 КЈ = 1,16 КWh
Moжете да видите дека јаглен со калорична вредност од 4500 калории, што значи со моќност од 5,2 КWh/ кг чини 51,40 долари за тон
Цена за еден КWh е 0,0514 : 5,2 = 0,01 долар = 0,48 денари.
Инаку со јаглен увезен од Индонезија се затоплува Љубљана. Тамошната Топлификација користи исклучиво ваков јаглен
Но, за нас, далеку е Индонезија....

Кевин Смит денеска на фејсбук :
941926_10151369133561930_272498664_n.jpg

IT IS ACCOMPLISHED! CLERKS III, FIRST DRAFT!
At 137 pages, it plays like THE EMPIRE STRIKES BACK of what's now become the Clerks Trilogy. And I am SO in love with it. Pictured is the script with the clapboard we used on the original CLERKS. Both the old clapboard and the old filmmaker are ready to go back to Jersey for the last time...

Еве цени на јаглен од Индонезија
http://www.thejakartaglobe.com/busi...oal-price-fell-last-week-survey-shows/#more-'
Калоричната моќ е дадена во килокалории
1 килокалорија = 4,186 КЈ = 1,16 КWh
Moжете да видите дека јаглен со калорична вредност од 4500 калории, што значи со моќност од 5,2 КWh/ кг чини 51,40 долари за тон
Цена за еден КWh е 0,0514 : 5,2 = 0,01 долар = 0,48 денари.
Инаку со јаглен увезен од Индонезија се затоплува Љубљана. Тамошната Топлификација користи исклучиво ваков јаглен
Но, за нас, далеку е Индонезија....
А горењето на јаглен колку загадување носи? Не викам дека мазутов е поарен...ама муабетот ми е дека би требало да се ориентираме на нешто по еколошко иако по стандардот и развиеноста сме многууу назад

Момци, што велите за клима инверторите од LG?

Знам дека не можат да се мерат со Јапонците, ама би сакал да прочитам некое мислење за LG. Конкретно ме заинтересира LG CS12AF цената за 3.5KW моделот е накај 35.000д. Во продавницата ме убедуваа дека за греење на 32м2 (релативно добро изолирана просторија) е доволен овој модел (наводно 3.7 COP)...

http://www.lg.com/rs/klima-uredaji/lg-CS12AF/technical-specifications
  • Kapacitet hlađenja
  • (Min/Procena/Maks) - W: 900/3500/4040
  • (Min/Procena/Maks) - Btu/č: 3,070/11,900/13,800
  • Kapacitet grejanja
  • (Min/Procena/Maks) - W: 890/4010/5100
  • (Min/Procena/Maks) - Btu/č: 3,070/13,700/17,400
  • Ulazna snaga
  • Hlađenje - W: 1060
  • Grejanje - W: 1080
  • Vrsta strujanja
  • Hlađenje - A: 4, 7
  • Grejanje - A: 4, 8
  • Hlađenje - W/W: 3, 3
  • Hlađenje - Btu/č: 11, 26
  • C,O,P
  • Grejanje - W/W: 3, 71
  • Nivo buke Unutr (zvučni pritisak, 1m)
  • Unutr, (V/S/N/Sleep) - dB(A) ± 3: 38/33/25/20
  • Težina unutra&šnje jedinice: 8,5 kg
  • Težina spoljne jedinice: 28 kg
  • Garancija: 3 godine
  • Zemlja porekla: Turska

Za greenje ti e ili za ladenje???
Ako e samo za ladenje mozes da projdes i so poeftini klimi, ako ti e za greenje vo oktomvri i mart togas e ok, ama amo ti e za greenje vo januari i februari togas soberi pari i kupi nesto drugo, bidejki na niski tempreraturi se gubi kapacitetot.

Ako e samo za ladenje mozes da projdes i so poeftini klimi, ako ti e za greenje vo oktomvri i mart togas e ok, ama amo ti e za greenje vo januari i februari togas soberi pari i kupi nesto drugo, bidejki na niski tempreraturi se gubi kapacitetot.
Ova se konkretni iskustva so novite modeli? Znam deka starite modeli se losi ama novite modeli navodno gi falat? (barem na bugarskite forumi)

Јас топлев цела зима со истиот ЕлЏи инвертер на линкот соба од 40 кв. без никаков проблем. Го купив во Нептун 29.000 ден. на попуст и сум задоволен со потрошувачката и перфомансите.
Додуша беше лани помека зима, ама и кога фати еден период поларна температура ми бркаше работа со тоа што нон-стоп работеше и не го исклучував.

Јас топлев цела зима со истиот ЕлЏи инвертер на линкот соба од 40 кв. без никаков проблем. Го купив во Нептун 29.000 ден. на попуст и сум задоволен со потрошувачката и перфомансите.
Додуша беше лани помека зима, ама и кога фати еден период поларна температура ми бркаше работа со тоа што нон-стоп работеше и не го исклучував.
Каква изолација има собата?
Цената во Нептун сега е 35илјади, како ќари толкав попуст? :)

Каква изолација има собата?
Цената во Нептун сега е 35илјади, како ќари толкав попуст? :)
Одлична изолација...Рехау Генео со тројно стакло плус изолација со стиропор. Имаше некоја промоција на продавницата кај мене во селово и дадоа попуст од 5000 ден. Сега ми текна дека всушност ја платив 29.990 плус за монтажа уште 3500 ден.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom