Болиглава
A cold fact
- Член од
- 16 јуни 2007
- Мислења
- 4.701
- Поени од реакции
- 2.353
Една 10ка за сефте де.. брееееееееј
КАРЛ КАРЛ КАРЛ
Го гледаше? Ако да, сериозен си?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Една 10ка за сефте де.. брееееееееј
КАРЛ КАРЛ КАРЛ
Го гледаше? Ако да, сериозен си?
Ме замисли сеа.Значи сите три се претенциозни, тоа што мене ми се допаднал Holy Motors се брише со тоа што тебе ти се допаднал To the Wonder, така да слободно без предрасуди глеј си го Upstream Color![]()
А горењето на јаглен колку загадување носи? Не викам дека мазутов е поарен...ама муабетот ми е дека би требало да се ориентираме на нешто по еколошко иако по стандардот и развиеноста сме многууу назадЕве цени на јаглен од Индонезија
http://www.thejakartaglobe.com/busi...oal-price-fell-last-week-survey-shows/#more-'
Калоричната моќ е дадена во килокалории
1 килокалорија = 4,186 КЈ = 1,16 КWh
Moжете да видите дека јаглен со калорична вредност од 4500 калории, што значи со моќност од 5,2 КWh/ кг чини 51,40 долари за тон
Цена за еден КWh е 0,0514 : 5,2 = 0,01 долар = 0,48 денари.
Инаку со јаглен увезен од Индонезија се затоплува Љубљана. Тамошната Топлификација користи исклучиво ваков јаглен
Но, за нас, далеку е Индонезија....
Ova se konkretni iskustva so novite modeli? Znam deka starite modeli se losi ama novite modeli navodno gi falat? (barem na bugarskite forumi)Za greenje ti e ili za ladenje???
Ako e samo za ladenje mozes da projdes i so poeftini klimi, ako ti e za greenje vo oktomvri i mart togas e ok, ama amo ti e za greenje vo januari i februari togas soberi pari i kupi nesto drugo, bidejki na niski tempreraturi se gubi kapacitetot.
Јас топлев цела зима со истиот ЕлЏи инвертер на линкот соба од 40 кв. без никаков проблем. Го купив во Нептун 29.000 ден. на попуст и сум задоволен со потрошувачката и перфомансите.Za greenje ti e ili za ladenje???
Ako e samo za ladenje mozes da projdes i so poeftini klimi, ako ti e za greenje vo oktomvri i mart togas e ok, ama amo ti e za greenje vo januari i februari togas soberi pari i kupi nesto drugo, bidejki na niski tempreraturi se gubi kapacitetot.
Каква изолација има собата?Јас топлев цела зима со истиот ЕлЏи инвертер на линкот соба од 40 кв. без никаков проблем. Го купив во Нептун 29.000 ден. на попуст и сум задоволен со потрошувачката и перфомансите.
Додуша беше лани помека зима, ама и кога фати еден период поларна температура ми бркаше работа со тоа што нон-стоп работеше и не го исклучував.
Одлична изолација...Рехау Генео со тројно стакло плус изолација со стиропор. Имаше некоја промоција на продавницата кај мене во селово и дадоа попуст од 5000 ден. Сега ми текна дека всушност ја платив 29.990 плус за монтажа уште 3500 ден.Каква изолација има собата?
Цената во Нептун сега е 35илјади, како ќари толкав попуст?![]()