Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Znaci vo princip ne bi trebalo da i shteti na klimata, nego samo shto e neprijaten zvukot?
Vidi ovdeПрашање за математичари или искуство за сметкиве месечно во khw сепак сите то не интересира сметките
Пример да земеш две клими скоз исти едната со Capillary другата со EEV/EXV (соба уба изолазија) знам голема улога има м2 и климата модело али се надевам че разберете ... capillary vs eev колку % има загуба capillary
Malce offtopik, ne razmisli da gi ostavish cigarite?![]()
Знам како работат двете најважно е да си стоплен дали била капирала или еев без разлика дали е која е климата најважно е kwh на месечно .. за ценава потполно се сокласувам
Izvadeno ti e luleto.?
Da ne ima mraz kaj kompresoroz pa stega malce.
Eve zosto Daikin e mercrdes kaj klimite
Eve 2kw na ladenje ama 3.5kw na greenje.-samo boja da se odberi i kes malce poveke da se potrosi.
niedna klima postavena da gree prostor koj ima pogolemi toplotni gubitoci nego klimata shto dava kw, nema da raboti dobro i ke pravi defrosti. Slushaj me sho ti pisham.Ama Mercedes......
Mercedesov napraven da se gasi po 8minuti na sekoi 50 minuti.....
niedna klima postavena da gree prostor koj ima pogolemi toplotni gubitoci nego klimata shto dava kw, nema da raboti dobro i ke pravi defrosti. Slushaj me sho ti pisham.
sredi si go prostorot so izolacija i nema da ti pagja temperaturata 2 stepeni za 5-10 minuti i nema da osekas koga ke pravi defrost. Ne mi se mene krivi klimite gola shto mi e kukjata.[DOUBLEPOST=1548627137][/DOUBLEPOST]Ajde bre.... I na 24 da ja postavis i na 28 pak na isti tajming zastanuva za defrost. Dali imalo ili nemalo mraz na nea taa pak si zastanuva i pravi defrost. I seto toa im e napraveno vo odreden interval na nadvoresna temperatura od 0 do -6. Koga nadvor e taa temperatura mislam deka klimava najloso raboti. Eve cela vecer se ja posmatram sto pravi. Namestena na 24 so sobna temperatura 23c pravi defrost sekoi 50-55 minuti. Potoa ja namestiv na 28c so sobnata krena nekade 25.5c, i pak na 50-55minuti zastanuva za defrost. Razlikata e vo toa sto koga ja mestam na 28c dodeka trae defrostot ne go gubam komfortot doma so paganje na temperaturata vo sobata. Znaci temperaturata si paga isto za stepen-dva ama edno e da padne sobnata temperatura od 23 na 21.5 a drugo e od 25.5 na 24.
Neznam zosto gi pravat vaka klimive ama mene ova ic ne me bendisuva
sF50 i koja beshe drugata klima sho ja imas, maka mi e da listam sega da baram?За три месеци: Ноември, Декември и Јануар просек сметка 5200 денари, ако одбијам редовните 2000 кои и вон грејна сезона ги плаќам, излегува дека сум се греел за 3200 месечно(63 м2). Есапот испадна подобар од ланската година, тајната е што откога ке зајде сонцето ги спуштам скоро сите ролетни. Осум спиштени ролетни ми прават заштеда од отприлика 1000-1200 денари. Век живеј, век учи се!
П.С. Има продужеток поговорката со болдот, а он вика: и на крај пак будала ќе си умреш![]()