Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
P desing 4.8kw na -10
e50a89d8ea11a98c8c8e38c58727038e.jpg

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Sporedi ja tundrava 5.5 so hansol 3.5
Koj ima plus a koj minus karakteristiki isto cena sporedba?

Hansol12 SCOP=4,6 A++
Tundra18 SCOP=4.0 A+

Tundra Pdesign 4,8 ama do 4,8 ke stigne so grealka od 900w
mokjnosta na klimata e 3,9kw a ne 4,8
Razlika vo mokjnost e samo 400W, no vo SCOP e golema razlika

Attachments

• TundrGrealka.jpg
    TundrGrealka.jpg
    236,4 KB · Прегледи: 22
Последно уредено:
Za Kolku moze hansolot da se zeme najnisko? Cena moze I vo pp
Izduv kaj tundrata e 900,kaj hansolot Kolku e?
Maksimalna potrosuvacka koja moze da ja povlece kolku e kaj hansolot?
minimalna potrosuvacka?

Za Kolku moze hansolot da se zeme najnisko? Cena moze I vo pp
Izduv kaj tundrata e 900,kaj hansolot Kolku e?
Maksimalna potrosuvacka koja moze da ja povlece kolku e kaj hansolot?
minimalna potrosuvacka?
Po ona sto kazuvaat Hansolot do 1900W moze da povlece, a minimalno imase video ovde ama go izbrisal, do 110W spustase odlicna modulacija imase na videoto
https://forum.kajgana.com/threads/Најекономично-греење-затоплување.39011/page-1131#post-8320401
Za Tundrata slucajno ili namerno nikoj nepokaza minimum

Sta sam ja poceo , pa to svi znaju.Gree je klasa sa Midea,Haier i ostalim Kineskim proizvodjacima.Malo gore,malo dole,zavisi koji model .
Ja pisem ozbiljno i korisno.Trudim se da budem koristan a ti krenuo u trgovinu i marketing klima uredjaja Kineskog Gree.
Totalno si neozbiljan i pristrasan.To sto Gree NAPISE na PAPIRU da ima two--stage kompresor, meni to nista nije vazno i nije znacajno.
Kada Fujitsu i ostali renomirani proizvodjaci napisu oznaku kompresora, to ima znacaj i vrednost.

Потполно се слагам, @Strelec и остали гт1 свБ ботови од грее, земаат јаки маржи за секоја клима и никако верување на форумов. 1000 пати напишав отвори си бе дечко форум грее и прај си се јак колку си. има простор тука за рекламирање на кајгана ќе си платиш банерче и тоа е тоа. а ти тука да манипулираш со години да ми величаш некој кинез дека е space shuttler иди бре освежи се на чешма. и никао не сваќам сериозно ништо што ќе промовираат ваков компресор ваков опсег на работа. исто ко лада да ми пишува хибрид модел дека извадиле. соземи се и престани да манипулираш маржата земи ја на друг начин не со манипулации. и не скокај многу на секоја добра вест од сериозни производители (секако не мислам на грее). потполно се согласувам со @zzoranpetrovic .

Потполно се слагам, @Strelec и остали гт1 свБ ботови од грее, земаат јаки маржи за секоја клима и никако верување на форумов. 1000 пати напишав отвори си бе дечко форум грее и прај си се јак колку си. има простор тука за рекламирање на кајгана ќе си платиш банерче и тоа е тоа. а ти тука да манипулираш со години да ми величаш некој кинез дека е space shuttler иди бре освежи се на чешма. и никао не сваќам сериозно ништо што ќе промовираат ваков компресор ваков опсег на работа. исто ко лада да ми пишува хибрид модел дека извадиле. соземи се и престани да манипулираш маржата земи ја на друг начин не со манипулации. и не скокај многу на секоја добра вест од сериозни производители (секако не мислам на грее). потполно се согласувам со @zzoranpetrovic .
Baterija, nisto ne ti ostanuva osven da places....te razbiram.
Tvoite komentari se prazni muabeti, prodolzi taka i ponataka.

Hansol12 SCOP=4,6 A++
Tundra18 SCOP=4.0 A+

Tundra Pdesign 4,8 ama do 4,8 ke stigne so grealka od 900w
mokjnosta na klimata e 3,9kw a ne 4,8
Razlika vo mokjnost e samo 400W, no vo SCOP e golema razlika
3,9kW е на -15 степени кај тундрата. Колку дава хансолот на -15?
Исто ве прашав и за краунот и амберот, како се перформансите на минусни температури, за жал не добив одговор.

Инаку моментално тундрата е на акција во сетек за 33250, уште утре трае попустот.
Прашање до сите, има ли подобра понуда за тие пари на нашиов пазар?

Abe -15 stepeni se 2-7 dena od 150 do 180 dena grejna sezona ,eden panel za tie ladni denovi i zavrsena rabota.
Ние ваму долу Аласка Прилеп/Битола не би рекле дека неколку дена се над -10 :))) сепак имаш добра поента неколку дена се -15 во други градови

Ако ги занемариме тие 7дена со темп од -15 тогаш Тундрата18 во сите преостанати 180дена од грејната сезона по она што е покажано за двата модела ке работи многу поглупо од Хансолот12 или ке работи како Он/Офф клима.
Дефрости по часовник.... издув огромен....мислам дека е 18кава е погрешен избор за простор од 35 како што најчесто и ја ставаат.

Последно уредено:
Abe -15 stepeni se 2-7 dena od 150 do 180 dena grejna sezona ,eden panel za tie ladni denovi i zavrsena rabota.
Потполно се согласувам со тебе, но информацијата е полезна за да се добие сознание за реалниот капацитет на климата. Очигледно на климиве на грее ова им е слабата точка.
И за Скопје е така, често не се ни толку, но во добар дел од Македонија овие температури траат многу подолго.

Ако ги занемариме тие 7дена со темп од -15 тогаш Тундрата18 во сите преостанати 180дена од грејната сезона по она што е покажано за двата модела ке работи многу поглупо од Хансолот12 или ке работи како Он/Офф клима.
Дефрости по часовник.... издув огромен....мислам дека е 18кава е погрешен избор за простор од 35 како што најчесто и ја ставаат.
Ja stavaat bidejki nemaat izolacija pa mislat da nadpolnat toplotni zagubi so pogolem kapacitet.

Не бе СвБ не плачам само те боли вистината. стрелецов пења му фати устата од лажење и вртење на вистината како му одговара на кинезов. прочитани сте од сите. не манипулирај, отвори си форум нова тема нови другарчиња па ќе те прашуваат која клима иде со бокалче која со апарат за турско. итн... тука си битен. инаку мора да разберете сите ниту грее е посебен ниту тундра е посебна клима, едноставно се погодиле картите на некој модел во некој период од годината со увозот за добра цена и тоа е тоа. а причи земи си хансол кроун биле најјаки клими па некој си амбер, абе иди олади се. кои се тие муабети. на волку избор и квалитет во светот да ми величаш некој си амбер или некое си грее таму. ќе треснеш многу брзо.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom