Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Zashto be ne ja pustija nedela dena porano akcijava, za kaj baldzkata valjda posledniot Hansol go montiraa vo Makedonija.

Mada, gi gleav servisnite na Hansol i Ucrown, ne uspeav da zabelezham znacajna razlika, nekoj znae da kaze sto e razlikata osven panelot i eve izrabotkata. COP? kw na - 7? na - 15?
Ucrown ima 2.5 reden izmenuvac I twin stage kompresor - osetno e pojak od hansolot

Можеш да се исценкаш за 12 Аери јас 24.500 ја зедов... кешот одвара врати :)
Другар од каде ја зема? За толку пари?? Да одам одма да земам? Фала ти однапред

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

Другар од каде ја зема? За толку пари?? Да одам одма да земам? Фала ти однапред

Има продавници низ Прилеп даваат попусти нее само за Vivax и други модели на клими .. ако имаш кеш ќе се ценкаш :)

Има продавници низ Прилеп даваат попусти нее само за Vivax и други модели на клими .. ако имаш кеш ќе се ценкаш :)
Ха. Прилеп е друго... Јас овде во Ск одам и не даваат. Вика дечко коа ќе бидат на попуст тогаш. Во секој случај фала ти другар..

Fala mnogu korekten sovet , taka ke bide ili LN mitsu eventualno FN postariot model so r410 ili Daikin staylish koj e poskap 500e ama ima nekoj filtri plus .

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ако ти е за стил види ја Mitsubishi LN која има неверојатен финиш и неверојатно брзо може да се изгребе ако не внимаваш.
Истото важи и за "stylish" климите од други брендови (чест на искључоците)
LN е многу убава за око освен ако не ти смета „кутија“ дизајнот. Од друга страна LN доаѓа со вграден wi-Fi модул кој на другите модели треба да се доплати 50 евра. Можеби не ти се проблем 50 евра но дефинитивно ќе ти претставува проблем да се вгради затоа што треба да се расклопи десниот дел од климата.
Страшно звучи но во пракса е три минути работа. Згора на се, модулот е со жица а кај LN го имаш внатре

Мој совет, сепак, е да не одиш на дизајн туку да одбереш клима со неутрален изглед. Stylish климите за некоја година можат да бидат out па да се нервираш.

Иначе Mitsubishi FH е одличен избор.

Здраво на сите. На форумов сум нов. Деновиве сум во потрага за нова клима, па би ми дошла добра помош. Имам дневна соба + кујна одвоени се со една врата (50м2) со супер изолација и нови рехау прозори и дневната и кујната имаат по 2 внатрешни и 2 надворешни ѕида. На мислење сум за 5.5kw па ми треба предлог за клима. Буџет со се монтажа ми е 62.000 денари. Исто така потребна ми е уште една клима за соба 20м2 и ходник 7 квадрати со иста изолација како дневната соба ( + ходникот е внатрешен) и се мислам за 3.5kw, тука буџетот ми е околу 25.000 денари.До сега од бреднове ги гледав Toshiba, Gree, Carrier, Haier и Daikinод салоните Gree i Energija i Daikin во City Mall. Секоја информација и секоја помош е добредојдена.

Климите се следни кои до сега се земени во предвид, меѓутоа ми треба помош за да можам да се одлучам.
3.5 kw

Gree Fairy LCLH Wifi GWH12AAC - K6DNA1D – 29.990
Daikin SENSIRA FTXF35A – 36.000
Haier TIDE Green 12AS35TAMHRA /1U35YEMFRA – 24.990

5.5 kw
Gree Fairy -20 LCLH Wifi GWH18ACD-K6DNA1D/I – 49.990
Gree U-CROWN -30 LCLH Wifi GWH18UC-K3DNA4F – 59.990
Daikin SENSIRA FTXF50A – 55.319
Carrier 42QHB18D8S – 52.990
Carrier 42QHC018D8SW – 51.990
Toshiba RAS-18J2KVG-E – 57.990
Carrier 42QHC018D8SW – 47.990
Toshiba Suzumi Plus RAS-16PKVSG-E – 59.990

Прашање до @Strelec која е разликата на конзолна GREE 5.5kw и COOPER & HUNTER конзолна 5.5 KW, гледав спецификациите се многу слични ама ако може да ми објасниш која би ја купил и зошто.

Прашање до @Strelec која е разликата на конзолна GREE 5.5kw и COOPER & HUNTER конзолна 5.5 KW, гледав спецификациите се многу слични ама ако може да ми објасниш која би ја купил и зошто.
Подобар опис од ова у моментов неможам да смислам па ке го линкам постот на колегатa @FlegmaFX
Со акцент на овој дел
"И треба еднаш за секогаш да разберете дека климите со различна налепница а кои носат „машина“ од Gree не се нужно исти. "
Cooper i Hunter e OEM brend na Gree
Cooper i Hunter nema proizdovstvo i na nivnata slika od fabriklata vo dalecina pisuva GREE Electric App...
CiH fabrika.jpg
Gree-Factory-Image.jpg

Последно уредено:
Климите се следни кои до сега се земени во предвид, меѓутоа ми треба помош за да можам да се одлучам.
3.5 kw

Gree Fairy LCLH Wifi GWH12AAC - K6DNA1D – 29.990
Daikin SENSIRA FTXF35A – 36.000
Haier TIDE Green 12AS35TAMHRA /1U35YEMFRA – 24.990

5.5 kw
Gree Fairy -20 LCLH Wifi GWH18ACD-K6DNA1D/I – 49.990
Gree U-CROWN -30 LCLH Wifi GWH18UC-K3DNA4F – 59.990
Daikin SENSIRA FTXF50A – 55.319
Carrier 42QHB18D8S – 52.990
Carrier 42QHC018D8SW – 51.990
Toshiba RAS-18J2KVG-E – 57.990
Carrier 42QHC018D8SW – 47.990
Toshiba Suzumi Plus RAS-16PKVSG-E – 59.990
Za dnevnata toplo ti preporacuvam
DAIKIN FTXF50A od pricina sto jas go imam i edna zima veke pominav po maica so preramki za 13 000den cela sezona od 8 meseci. Za drugara soba neka se izjasnat poiskusnite.
Pozdrav

Sent from my SM-A750FN using Tapatalk

Подобар опис од ова у моментов неможам да смислам па ке го линкам постот на колегатa @FlegmaFX
Со акцент на овој дел
"И треба еднаш за секогаш да разберете дека климите со различна налепница а кои носат „машина“ од Gree не се нужно исти. "
Cooper i Hunter e OEM brend na Gree
Cooper i Hunter nema proizdovstvo i na nivnata slika od fabriklata vo dalecina pisuva GREE Electric App...
Прегледај го приврзокот 221581
Прегледај го приврзокот 221582
@Strelec druze sakas da kazes deka TST ne isto kako gree lomo lc

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom