Можеш да се исценкаш за 12 Аери јас 24.500 ја зедов... кешот одвара врати9ка Аери или 12ка Тундра, Аеми, Аехи за 16м2 неизолоран простор?
400 евра им е буџетот на едни роднини.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Можеш да се исценкаш за 12 Аери јас 24.500 ја зедов... кешот одвара врати9ка Аери или 12ка Тундра, Аеми, Аехи за 16м2 неизолоран простор?
400 евра им е буџетот на едни роднини.
Ucrown ima 2.5 reden izmenuvac I twin stage kompresor - osetno e pojak od hansolotZashto be ne ja pustija nedela dena porano akcijava, za kaj baldzkata valjda posledniot Hansol go montiraa vo Makedonija.
Mada, gi gleav servisnite na Hansol i Ucrown, ne uspeav da zabelezham znacajna razlika, nekoj znae da kaze sto e razlikata osven panelot i eve izrabotkata. COP? kw na - 7? na - 15?
Другар од каде ја зема? За толку пари?? Да одам одма да земам? Фала ти однапредМожеш да се исценкаш за 12 Аери јас 24.500 ја зедов... кешот одвара врати![]()
Има продавници низ Прилеп даваат попусти нее само за Vivax и други модели на клими .. ако имаш кеш ќе се ценкашДругар од каде ја зема? За толку пари?? Да одам одма да земам? Фала ти однапред
Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk
Ха. Прилеп е друго... Јас овде во Ск одам и не даваат. Вика дечко коа ќе бидат на попуст тогаш. Во секој случај фала ти другар..Има продавници низ Прилеп даваат попусти нее само за Vivax и други модели на клими .. ако имаш кеш ќе се ценкаш![]()
Ако ти е за стил види ја Mitsubishi LN која има неверојатен финиш и неверојатно брзо може да се изгребе ако не внимаваш.Fala mnogu korekten sovet , taka ke bide ili LN mitsu eventualno FN postariot model so r410 ili Daikin staylish koj e poskap 500e ama ima nekoj filtri plus .
Sent from my iPhone using Tapatalk
Hansol ima twin stage isto.Ucrown ima 2.5 reden izmenuvac I twin stage kompresor - osetno e pojak od hansolot
Здраво на сите. На форумов сум нов. Деновиве сум во потрага за нова клима, па би ми дошла добра помош. Имам дневна соба + кујна одвоени се со една врата (50м2) со супер изолација и нови рехау прозори и дневната и кујната имаат по 2 внатрешни и 2 надворешни ѕида. На мислење сум за 5.5kw па ми треба предлог за клима. Буџет со се монтажа ми е 62.000 денари. Исто така потребна ми е уште една клима за соба 20м2 и ходник 7 квадрати со иста изолација како дневната соба ( + ходникот е внатрешен) и се мислам за 3.5kw, тука буџетот ми е околу 25.000 денари.До сега од бреднове ги гледав Toshiba, Gree, Carrier, Haier и Daikinод салоните Gree i Energija i Daikin во City Mall. Секоја информација и секоја помош е добредојдена.
Подобар опис од ова у моментов неможам да смислам па ке го линкам постот на колегатa @FlegmaFXПрашање до @Strelec која е разликата на конзолна GREE 5.5kw и COOPER & HUNTER конзолна 5.5 KW, гледав спецификациите се многу слични ама ако може да ми објасниш која би ја купил и зошто.
Za dnevnata toplo ti preporacuvamКлимите се следни кои до сега се земени во предвид, меѓутоа ми треба помош за да можам да се одлучам.
3.5 kw
Gree Fairy LCLH Wifi GWH12AAC - K6DNA1D – 29.990
Daikin SENSIRA FTXF35A – 36.000
Haier TIDE Green 12AS35TAMHRA /1U35YEMFRA – 24.990
5.5 kw
Gree Fairy -20 LCLH Wifi GWH18ACD-K6DNA1D/I – 49.990
Gree U-CROWN -30 LCLH Wifi GWH18UC-K3DNA4F – 59.990
Daikin SENSIRA FTXF50A – 55.319
Carrier 42QHB18D8S – 52.990
Carrier 42QHC018D8SW – 51.990
Toshiba RAS-18J2KVG-E – 57.990
Carrier 42QHC018D8SW – 47.990
Toshiba Suzumi Plus RAS-16PKVSG-E – 59.990
@Strelec druze sakas da kazes deka TST ne isto kako gree lomo lcПодобар опис од ова у моментов неможам да смислам па ке го линкам постот на колегатa @FlegmaFX
Со акцент на овој делНајекономично греење (затоплување)
Сите 3 функционираат плус ауто.Не е тајна 19.900ден е купена од електроелемент Toa e dobro znaci midea se potrudila da go sredi toa okolu fan brzinite Vakvo ti e dalecinskoto ?forum.kajgana.com
"И треба еднаш за секогаш да разберете дека климите со различна налепница а кои носат „машина“ од Gree не се нужно исти. "
Cooper i Hunter e OEM brend na Gree
Cooper i Hunter nema proizdovstvo i na nivnata slika od fabriklata vo dalecina pisuva GREE Electric App...
Прегледај го приврзокот 221581
Прегледај го приврзокот 221582
Twin rotary ima HansolotHansol ima twin stage isto.
Go prasuvam slednovo:
1) Cop na - 7
2) kw na - 7?
Ostajte tezini i kompresori i paneli.