Ja poracav od Greestore: https://goo.gl/EcX634 ali taa cena bese koga bea popustite pred ~ 1 mesec.[DOUBLEPOST=1519894323][/DOUBLEPOST]Druze aj ako ne e tajna od kaj ja kupi 35000? Ja segde kaj so zirnav e okolu 42-43k
@Ayk
Podatocive sho gi prakas izgledaat odlicno, i mu go pokazav tvojov post na tatko mi da go prochita bidejki koga se odluciv na inverteri da se toplam nekako beshe protiv i ne mu beshe jasno kako so klima mozes da se toplis i ne samo toj nego i dosta lugje mi go vikaa onoj muabetot "Abe so klima nemozis da se stoplis", " abe toplinata od klima i toplinata od parno ne e ista", "utre deca ke imas, kako kentoplis vo drugite sobi" i slicno. I ne samo tvojov post, treba da go sednam eden den i site korisnicki postovi da gi prochita od "klimashive" so podolgo iskustvoInace toj beshe najmnogu da stavam peleti, a i od zena mi nejzinite ne bea mnogu srekni koga rekov deka inverteri ke stavam.
E sega imam edno prashanje, bidejki ne mi e jasno ako znaes ti ili drug da mi go odgovori vo odnos na defrostite. Dali toa shto velis deka imalo nasobrano dosta belo okolu nadvoreshnata edinica e dobro za klimata da ima tolku mraz na nea? Ne i shteti?
Toa e normalen del od rabotata na klimite, ako zamrzni ce odmrzni. Iskreno i za toa difrostite ne mi e ni tolku gajle. Ako e stetno za klimata neka mu ja misli proizvoditelot so dava garancija