- Член од
- 30 јуни 2008
- Мислења
- 2.048
- Поени од реакции
- 1.348
Fala za info
Dali imas informacija sto marka na compresor imaat klimite ?
Незнам.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Fala za info
Dali imas informacija sto marka na compresor imaat klimite ?
odlicna BLACK FRIDAY PONUDA Best Buy
Прегледај го приврзокот 199994
Прегледај го приврзокот 199995
Прегледај го приврзокот 199996
odlicna BLACK FRIDAY PONUDA Best Buy
Прегледај го приврзокот 199994
Прегледај го приврзокот 199995
Прегледај го приврзокот 199996
Абе, малку ќе ме нема и Тундрата најдобра клима а? Не е фер!!!
.... не е, барем не кај 3,5ките... Midea (со многу смешни букви кои го означуваат моделот, или скратено Mission по нормална цена ... и искрено ми изгледа најдобар избор во таа ценовна класа до 25,000! http://setec.mk/index.php?route=product/product&path=10169_10170_10172&product_id=72202 Релативно нов модел е (од лани или од преклани) ...многу е популарна кај северниот сосед. Тие се среќни да имаат оригинал модели и реални цени кои почнуваат од 450-500Евра на Fujitsu (а не како кај нас што прават оние што у 4 квадрати ја нудат со уште 3-4 бренда), а одма по него по популарност велам ми се чини е Мидеа Мишн. Инвертер со SCOP 4.2, убава модулација (162-1750), follow me функција, многу филтри (што особено за ова поднебје е корисно), надворешна 29,5кгр (интересно е дека габарит те. по димензии надворешната е поголема од оние на популарните кај нас 3,5ки), тивка внатрешна 22/29/32dB... 3Д проток на воздух... греач на надворешна, со што велат оперативна до -25 (ова па баш и не ми е некој атрибут особено ако се уклучува на -5*С!)... max издув до 650м3, WiFi команда веќе се подразбира... се на сѐ ми изгледа солидна клима за парите! Сепак не верувам дека некој од форумов ја има и би можел ова да го потврди или негира, така да ова е само мој впечаток ... но како и да е, добро е што излезе на пазарот Mission како и Hissense (Hitachi) за здрава конкуренција.
Има интересно видео на YT за оваа клима од 20тина минути, убаво е да се види како работи, како модулира (кој има трпение, многу е досадно!... и штета типот што го направил видеово при услови на надворешна температура од +8*C ... откако при вклучување (загреа до 24*С) трошејки 900-1200, по 20тина минути потрошувачката се симна на 400 па се стабилизира на 250-300W (види во второто видео) https://www.youtube.com/watch?v=XYXAbNTbYkE... и веројатно така држи подолго на тие температури!?
Dali imas izolacija ?Препорака за инвертер некаде со цена околу +/- 500 евра, некакви искуства со Gree, i Vivax или некоја друга препорака.. Ви благодарам.
Dali imas izolacija ?
Dali e kuka ili stan ?
Kolkava kvadratura sakas da grees/ladis ?
Bidejki si vo kuka bez izolacija moj savet ti e da odis so 5.5kw klima ovaa klima ili pak ovaa klima ako ima na zaliha.Куќа е без изолација, простор 25-30 м2..
Јас недопишано упѕе а тој одговорил веќе, појмам немам што ти препорачал на тебе - На Вас е да одлучитеBidejki si vo kuka bez izolacija moj savet ti e da odis so 5.5kw klima ovaa klima ili pak ovaa klima ako ima na zaliha.
Ti preporacam 5.5kw klima bidejki ako stavis 3.5kw klima vo kuka bez izolacija ke se maci i klimata no i ti nema da si zadovolen ( stoplen ) so 3.5kw klima
Od 5.5kw dobra e i ovaa klima.