Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Abe ne znam dali ja voopsto i da ja nosam. Imav ideja da ja zemam jas, da ja delam smetkata na dva dela, po dogovor, i da prikazam vrednost od 350 eur za sekoja poedninecna edinica, no ke treba da odam dva pati do Grcija, i da rizikuvam nesto da trgni na loso. I na kraj tuka nekade da mi izlezi smetkata.
Vaka za 100 eur, go prefrlam celiot rizik na taksistive i ja plakas koga ke ti ja isporacaat.

A za garancijata, ne veruvam deka ke imam problemi. Duri i da izleze nesto na loso vo garanten rok, imas zasteda od nekoi 400-500 eur da go pokries kvarot.
A i deka ke imas garancija ovdeka od iskustvo znam deka ti e djabe.

ако може мислење за климава PANASONIC има еуровент, а според ценава 31К мислам дека е прифатлива особено што се работи колку толку за познат бренд

Dali ovoj Panasonic e dobar dali ima eurovent cenata e odlicna.

ако може мислење за климава PANASONIC има еуровент, а според ценава 31К мислам дека е прифатлива особено што се работи колку толку за познат бренд

Во никој случај двата панасоници се многу слаби и не се за посериозно греење. Подобро некоја понискобуџетна клима отколку нив.

Колку троши парно на струја?
На пр. да речеме груба пресметка за 70 квадрати стан со радијатор во две спални, дневна и купатило, во случај да е пуштено од 16:00 до 22:00h во тек на работни денови и цел ден од сабајле до вечер за викенди? Ме интересира груба математика пошто не е користено до сега од кога сум во овој стан, па дали е подобра опција радијатори на струја/ панелки или парното?

На котлето стои ознака kW 12, 18, 24... (o_O) и не знам натака што пиши избледено е.

Sto bi rekol za vivax aeri ili vivax aevi?

Aeri со Pdesign од 2.8 и 28000 денари е поевтино и поисплатливо од панасониците кои имаат Pdesign 2.5.
Aevi колку што видов има Pdesign 2.7 и 34000 денари па не е многу многу за разгледување

Aeri ми е многу слична на LCLH по старо Lomo или по ново Fairy, но без документи може само да си погаѓаме :)

Aeri со Pdesign од 2.8 и 28000 денари е поевтино и поисплатливо од панасониците кои имаат Pdesign 2.5.
Aevi колку што видов има Pdesign 2.7 и 34000 денари па не е многу многу за разгледување

Aeri ми е многу слична на LCLH по старо Lomo или по ново Fairy, но без документи може само да си погаѓаме :)
Jas so klimi nemam mnogu iskustvo ama vaka spored opis aeri mi stoi kako najdobra opcija za toj cenoven rang. Plus e so noviot freon r32 ,ako se zeme kao prednost freonot

Jas so klimi nemam mnogu iskustvo ama vaka spored opis aeri mi stoi kako najdobra opcija za toj cenoven rang. Plus e so noviot freon r32 ,ako se zeme kao prednost freonot

За поголема просторија од 25м2 со просечна изолација не би ја препорачал...

Decki, vo vrska so moeto prasanje, kolkav popust moze da ocekuvam pri poracka na klima nad 60.000 nekoj komentar da slusanam, ili iskustva?
Kolkav popust koga ste kupuvale ste dobile?
Brat, maksimum shto bi dobil, ako mu se pojavis so kesh vo race e 7% popust. Inace smetam deka 5% sigurno bi dobil. Jas za tri Mitsu klimi dobiv "samo" 7%.

http://ecommerce.abs-one.com/photobook/eShops_57/scheda_mono_mini_apple_pie_r32.pdf

Неверојатни бројки од 0.19 кв минимална работа на компресор и pdesign od 3.3 што подолу објаснува дека бил измерен на -10 температура... Не знам колку може да биди ова верно.

https://www.hisenseitalia.it/clima/...ini-apple-pie/#modal-etichettaenergetica-35kw
Во секој случај ова чудо за кое што има документи само на италијански излегува дека е подобро од се што имаме разгледувано до сега

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom