B
Blade Torch
Гостин
Е многу убав скринерот за Fences
Чекаме следен...
Чекаме следен...Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Чекаме следен...
[DOUBLEPOST=1483554503][/DOUBLEPOST]не е проблем плакање, проблем е што не ми се инвестира бог знае колку во станов, бидејки планираме да купиме и да се преселиме во куќа али се уште не можеме еве да најдеме нешто што ни одговара, а штом најдеме куќа станов го продаваме, и сега да ставам некој уред што кошта некој 5-6 илјади евра и после да му го дадам на некој бакши не ме фака есап.колку квадрати мислиш да загреваш по што така лесно прифаќаш сметка од 20.000 ден. тоа е една просечна мк плата?
Инаку да, скапа е топлотната пумпа ама 20к сметки сигурно нема да имаш. 20к се многу пари за струја и греење за просечен МК стан. Ако си спремен да плаќаш 20к месечно за струја претпоставував можеш да инвестираш во квалитетно греење за да бидеш комплетно и економично стоплен.
Тебе бојлерот те јади, мој предлог: http://www.rimeko.com.mk/mk/?id=7&prov_id=1771 Откога ставив вакво нешто немам мака со топла вода и пониска сметка.
Инаку има многу начини да заштедиш струја. Готвење на плин, лед светла, економични ел.уреди се собира.
Инаку LIKE за AERI не сум го пишал, добар избор е и тој.
. Ne sum bogat ama podobro ce pustam slika na facebook od Ohrid a doma ce zivim bez da merim previse na vaga nego da pustam slika od Parga a da ziveem vo temnica doma.LolСите нфс имале добри приказни, да не почнувам од Underground 2, Most Wanted, Carbon, Undercover, низ игрите како што напредуваш имаш cutscenes со приказната така да критиките не ти се основани.
Lol
Stvarno me mrzi da ti objasnuvam. Uzivaj si deka ne mi se osnovani.
не сакам да ти контрирам но мислам дека грешиш дека во Норвешка не се греат на дрваDa ne zaboravime deka ziveeme vo Makedonija, a ne vo Norveska (btw oni sigurno ne se great na drva!) i nemoj vo ista recenica da spomnuvas MKD i nuklearna energija ili veternici.
NIKOJ NE SE GREE NA DRVA OD STO SAKA, TUKU OD STO NEMA POEVTIN IZBOR.
Ti ne si so site be covece. Site gledaat kako da se otkacat od drvata i site povrzani zaebancii so niv (secenje, cepenje, skladiranje, gjubre ,cistenje na pecki i ogaci....) Baska zagaduvanjeto. Bogatite na drva se greele, se slusas li samiot so zboris i pisuvas. Bas vo Norveska na toj standard i tolku plin i struja so imaat kolku sakas i parno za nivni standard gabe nekoe tele so drva ke se ebava. Moze samo vo nekoi zatucani sela kaj so ima troa postaro i nerazgledano naselenie.не сакам да ти контрирам но мислам дека грешиш дека во Норвешка не се греат на дрва
Климата во Норвешка, зиме не е многу постудена од Скопје Норвешка е под вијание на Голфската струја така да зимите не се многу постудени, а летата се прилично постудени Таму нема јулски горештини
https://en.wikipedia.org/wiki/Oslo#Climate
Така да и таму најголем број се греат со клими, ради цената
Инаку и таму побогатите се греат на дрво. На клима, исто како кај нас се греат сиромасите
Јас би сакал да се греам на дрво, ама скапо е
Еве печка на дрва во Норвешка
![]()
http://www.homecrux.com/2016/10/26/...rway-offers-stunning-views-of-waterscape.html

Мислам дека не со во право. Какво цепење и сечење?Ti ne si so site be covece. Site gledaat kako da se otkacat od drvata i site povrzani zaebancii so niv (secenje, cepenje, skladiranje, gjubre ,cistenje na pecki i ogaci....) Baska zagaduvanjeto. Bogatite na drva se greele, se slusas li samiot so zboris i pisuvas. Bas vo Norveska na toj standard i tolku plin i struja so imaat kolku sakas i parno za nivni standard gabe nekoe tele so drva ke se ebava. Moze samo vo nekoi zatucani sela kaj so ima troa postaro i nerazgledano naselenie.
Cukni ja malce taa lejkata...![]()
Takva slicna ili skoro ista pecka imas npr vo programot na Prity za max 300e. I so kur ako e 1700e? Poarno li topli, pomalce li zagaduva, ima li COP kako klimite ili kako....Мислам дека не со во право. Какво цепење и сечење?
Дрвата во цел свет се продаваат исечени. изцепени, исушени, пакувани во торби или наредени на палети
Какво загадување од дрво? Кој ви го тоа рекол? Кој ве излажал? Од што дрвото може да го загади воздухот?
Луѓето користат дрво за затоплување од почетокот на историјата. Што има поубаво од огин од дрво, покрај камин, со чашка пијалок и во друштво, со муабет?
Тоа за загадувањето го слушате од Грујо и Зајко, кои велат дека од дрва се загадувал воздухот и треба да се топлиме на гас. Кој друг ви рекол дека од дрва се загадувал воздухот?
Ќе купите една клима од 200 евра или инвертор од 400 евра и мислите... да некажам што?
Ајде да ве видам извадете пари и платете 1700 долари за ваква печка
![]()
http://www.hayneedle.com/product/ma...xtag_hayneedle&ntclickid=-9078537747434527452
А ова не е ништо во однос што се може да се купи
А вие, бидејќи сте сиромаси и не можете вакво нешто да си дозволите ми зборувате - вака било, онака било на дрва - демек кисело било грозјето
Но нема бегање - ние сме сиромаси и ќе си се топлиме со клими - ноѕете ќе ни мрзнат, а богатите ќе се топлат на дрва и ќе си уживаат

Види што ми порачуваш и види што ти сам си напишалNe pisuvaj gluposti ke ti se smeat. Site so se great na drva kaj nas trazat nacin kako da gi otkacat, ama nekoj ni za pusta klima ne moze pari da soberat. Inaku ima li poubava rabota od termo pecka pa da ja pustis nonstop na max i ic da ne se zamaras kolku struja ke lapne (demek za bogatite ako praime muabet).
Eve jas ke ti pozelam za nova god dedo mraz da ti donese nekoja ubava pecka ili kamin na drva. Pa da vidis kolku ubavo e da se macis so drvata. Uste ako si vo zgrada pa da treba da gi vleces na sprat abe ubaina, besplaten fitnes.Види што ми порачуваш и види што ти сам си напишал
А од термопечката лета стаклена волна на сите страни
Јас сум сиромав и се греам на клима, ама имам голема желба да си имам камин или убава печка. Па за празник или кога ќе ми дојдат гости или кога е многу ладно да си запалам оган и да си уживам
А вие слушајте ги Грујо и Зајко дека со дрва се загадувал воздухот