Најдолгиот муабет

• Креатор на темата Креатор на темата THE_CHOSEN_ONE
  • Време на започнување Време на започнување

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.735
Поени од реакции
1.341
Голем број од вас на форумов поминуваат стотици ако не и илјадници саати пред тастатурата полимизирајќи и расправајќи на најразлични теми со најразлични луѓе.
Ме интерсира дали доколу би се нашле во 3д светот со некој лик од форумов со кој ви иде муабетот дали би можеле 5 саати без престан да правите спонтан муабет?
Јас по природа сум комуникативен така да кога ќе се сретнам со моите пријатели може да поминат 5,6 саати во муабет без притоа да го сетам времето.
Значи мислам на ефектни 5,6 саати не на муабети од типот на "да видиш каков клип од интернет имам снимено на мобилниот" или "барса ме зезна за 3000-ки" или некои бош муабети за некои рандом промискиутетни луѓе по градот.
Многу пати сум бил во друштво каде после пола саат иницијално запознавање или прераскажување на догодовштините во измината недела доаѓа моментот "штама" значи едно 10 минути сите ќутат како да сме некои монаси во манастир со завет на молчење и во такви ситуација секогаш се осеќам под притисок да ја разбијам монотонијата во што и успевам.
Тие штама моменти не настануваат поради немање на заеднички интереси тие настануваат од причина што мисловните активности и читањето книги се заменети со континуирано вегетирање пред телетексот со пет ливчиња и пиво или поради целосна затупеност или ботираност.
Мојот најдолг муабет како што можам да сетам траел 14 саати.
Секое среќавање со луѓето кои ги сметам за пријатели можам да поминам неброено време дебатирајќи на секоја могуча тема без разлика дали се работи за спорт,политика,философија,психологија,религија, наука или вртларство.

Јас сум тотално спротивен. Кога ќе почнам да муабетам со луѓето, веднаш се присеќаваат дека треба да си ја измијат косата, ископаат градината, итн.

Значи, обично мојот најдолг муабет со луѓето трае 10 секунди (апсолутен рекорд), пред да се свртат на другата страна, т.е. да настане престан. ;)

Јас сум тотално спротивен. Кога ќе почнам да муабетам со луѓето, веднаш се присеќаваат дека треба да си ја измијат косата, ископаат градината, итн.

Значи, обично мојот најдолг муабет со луѓето трае 10 секунди (апсолутен рекорд), пред да се свртат на другата страна, т.е. да настане престан. ;)

Не е до тебе, до нив е. :wink:

еххх на времето пубертетски љубовни години:P по 24/7 зборував на мсн .. секоја вечер до 5 ,6 сабајле.. рушевме рекорди па и до 8 ..

ја сум од тие шо се забораваат...се сеќаам една вечер почнавме конверзација неколку луѓе на мсн кај 20h а таа конверзација заврши некаде кај 6 сабајле...прстиве не си ги сеќавав :vozbud:

на мсн секоја вечер до 3 а кога нема школо ака Лето до раните утрински часови ака 6 :) Ама во група 4-5 , а кога сте само двајца по 1 саат си like Whatever....goddddddddddd :kesa:

Во ријл лајф најдолгиот муабет ми беше со братучед ми и траеше цела вечер. Од полноќ, до 7 часот сабајле. :)

А во... мсн светот :), со некои личности се случувало по цел ден да правам муабет, со прекини за време на оброци. Ал воглавном тоа се дешава кога нема услови за да седнам на кафе со нив.

Не ми е пријатно да седам со некој/и и да владее штама. А уште помалку па сакам кога цело време јас треба да го водам разговорот и нормално, кад-тад ќе ми се потрошат темите за муабетење и кога ќе настане штама, пак од мене се очекува да разбирам монотонија. :/
Отворена сум да муабетам на било која тема, ал да не водам монолог.

Најдолг муабет ми беше со една најдобра другарка. Таа вечер кај неа спијав и од 12 и пол ко фативме да муабетиме до 5 не престанавме(тоа беше кога беше тоа со црната дупка ... и од пусти страв не заспавме)... тогаш богами премногу се изназборвавме.
Имам со некои личности со кои можам цел ден и ноќ да правам муабет и да не ми е досадно, а има некои со кои две три реченици се доволни.. а после од снемување инспирација што да се каже се е тишина.
Мислам дека долгите муабети се резултат на слични интереси.

Најдолг муабет, со најдобрата другарка вчера, значи го срушивме рекордот, бев кај неа од 3 сатот поучекта, до 9 сатот вечерта... 6 саати непрекинати муабети, буквално на секоја тема, присеќање на годините што поминалие, аналиризрање на некои наши постапки, паднаја големи заебанци и дури малку се скасавме на некои теми. Ама морав да заминам, па го продолживме муабетот денес од кај 3 до кај 7 сатот. Измеѓу, таа се спремаше за да одиме на кафе - муабетевме, тргнавме за на кафе по пат - муабетевме, на враќање - муабетевме..
Со неа страшно добро ми оди муабетот.
По природа сум зборлеста многу, ама не можам со секој да седам со саати да прам муабет.

А погоре што читам муабети на мсн.. дајте луѓе бе малку дружење(за тие што е изводливо), сепак е друго во живо. Јас не можам на мсн, по пораки или на фејсбук. Вештачко е, го нема говорот на телото, фаците, гестикулации... заплеткување на јазикот и смеење поради тоа... она заразното смеење..

А погоре што читам муабети на мсн.. дајте луѓе бе малку дружење, сепак е друго во живо. Јас не можам на мсн, по пораки или на фејсбук. Вештачко е, го нема говорот на телото, фаците, гестикулации... заплеткување на јазикот и смеење поради тоа... она заразното смеење..

На 2 000 км оддалеченост не е баш изводливо во живо.:)

На 2 000 км оддалеченост не е баш изводливо во живо.:)

Ајде и за влакно мора да се фатите.
За тие што е изводливо.
Ете ќе го сменам и погоре постот, да нема забуни :)

Најдолг муабет што сум го правела до сега е со еден другар на facebook значи буквално секој ден рушиме рекорди, збориме по цел ден со мали паузи за ручек!
Дури почнавме да се плашиме дека нешто не е во ред со нас :back:

со пчелката бе.. покрај 2 саата на мсн.. после истепавме 4 саата на телефон.. и пак продуживме околу 2 саата на мсн... е тоа е кондиција

Најдолг муабет што сум го правела до сега е со еден другар на facebook значи буквално секој ден рушиме рекорди, збориме по цел ден со мали паузи за ручек!
Дури почнавме да се плашиме дека нешто не е во ред со нас :back:

не е во ред.. боље искочете на кафе.. него на фејсбук цел ден.. алооо

Избегнувам долги муабети по мсн и телефон, затоа што ми е многу поубаво со некој да направам муабет во живо, да се најдеме некаде и да се разбереме како луѓе, да го гледам во очи кога ми зборува и слично.
Мсн муабетите ми служат повеќе за забава, за неозбилни работи и не траат долго, обично два часа дали ми траел најдолгиот муабет, затоа што не сум секогаш на компјутер. Исклучок се нормално муабетите со роднините во други градови, странство и другарите од други земји :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom