Најдобра РС игра за 2012-та година

• Креатор на темата Креатор на темата old_School_mk
  • Време на започнување Време на започнување

Најдобра игра за 2012?

• Вкупно гласачи
    43
BLOPS 2

Туку дај нешто поопширно кажете, ова она, вака така.

PES2013 i COD-BO2 multyplayer :D
single player neam izigrano izminative 2-3 godini :pos:

Пола од овие не ни можам да ги играм ... па че си играм кантер со ботој xD

Far Cry 3 незнам како си можел да ја пропуштиш,таа е за 5 класи подобра и од Max Payne 3 и Hitman,а сум ги свртел и трите така да моја препорака ти е што поскоро да почнеш да ја играш,во однос на графика,звук,гемплеј тоа е најдобриот first person shooter што излегол до сега,дефинитивно мој број еден фаворит за оваа година.
Ја пропуштив затоа што до сега излегоа 4 пача за неа и уште не е средена. За Max Payne 3 и Hitman Absolution излегоа 2 пача и не закрпуваа нешто големо туку ситници (на Max Payne 3 највеќе multiplayer-от). А.к.а рс портовите беа одлични уште од излегување.

И многу мрзам споредби од типот "5 класи подобра" кога везе немаат 2ве со Far Cry 3. Far Cry 3 може да се споредува со игри од типот на Crysis, Just Cause 2, TeS серијалот итн....

Исто така играва не е и нема ни да биде најдобриот fps што излегол до сега затоа што сеуште постои Half-Life 2.

btw, иако BF3 е од лани, Close Quarters и Aftermath вреди да се спомнат како супер одлични DLC-а и доста подобри од некои останати игри што излегоа годинава (као Black Ops 2 на пример).

A што точно на ТЕБЕ не ти е средено со играта???

1. Spec Op: The Line
2. Dishonored
3. Far Cry 3

+
I am alive
CoD

Најлошите 5 за мене годинава. Тhe Line беше прилично океј, ама некаде на 30 посто пред крај стана смрт и ја играв за да видам крајот, дека единствено тоа и вредеше, приказната. Ништо револуционерно, онака шутерче. Dishonored не ја завршив, фузија од игри и пак досадна. Алал да им е, инаку не дека мразам вакви игри, стелт играње обожавам. CoD веќе видено, едино графика и беше и тоа. I am Alive.. грдо сивило, далеку од најдобра игра или топ листа. Eдинствено Far Cry е во ред, и знам дека само јас останав што не ми се допадна дека воопшто не ми се играше нешто слично. Нема веза, како и да е, продолженија ни продаваат само. Од Far Cry 3 до Max Payne 3, до Creed 3...

Иронично пак мене, најмногу пред екран ме задржаа портови. Од севкупно преку 100 часови Dark Souls, и 50тина Darksiders II. <3

Без нив, најдобри игри, одамна и се таксав на Max Payne. Creed за првпат не ми беше досадна, башка отворен свет, оптимизирана.. топ. Исто прилично забавна да ми се најде на листа беше Prototype 2. Оpen world, нескриптирани сцени.. free roaming се убив, со се странични мисии, дека како приказна главно ориентирана траеше кратко. Alan Wake беше одлична и вредна да се најде на мојата листа. Binary Domain исто доста потценета игра, а нуди доста забава.

Oсвен овие од листава како инди најдобра Tiny and big: granpas leftovers.
Како и да е, најзаслужено Max Payne, земено во обзир EVERYTHING!

Море и Шерлок е уба, то шо ме исфрли и со голема тага ја делетирав е друга работа :(
Графичкава ја мразам од дното на душата. Само на јутуб си ги гледам игричинава убај.

Ја пропуштив затоа што до сега излегоа 4 пача за неа и уште не е средена. За Max Payne 3 и Hitman Absolution излегоа 2 пача и не закрпуваа нешто големо туку ситници (на Max Payne 3 највеќе multiplayer-от). А.к.а рс портовите беа одлични уште од излегување.

И многу мрзам споредби од типот "5 класи подобра" кога везе немаат 2ве со Far Cry 3. Far Cry 3 може да се споредува со игри од типот на Crysis, Just Cause 2, TeS серијалот итн....

Исто така играва не е и нема ни да биде најдобриот fps што излегол до сега затоа што сеуште постои Half-Life 2.

btw, иако BF3 е од лани, Close Quarters и Aftermath вреди да се спомнат како супер одлични DLC-а и доста подобри од некои останати игри што излегоа годинава (као Black Ops 2 на пример).
Споредба има оти ние сепак правиме муабет за игра без разлика во која група спаѓа.Прост пример ти е game of the year awards кој се одржува секоја година,таму не прават поделба на групи и подгрупи туку сите игри без разлика од жанрот fps,third person,action adventure и нивните подгрупи сите тие влегуваат во изборот за најдобра игра на годината,значи за игра на годината правам муабет и од тука ние не правиме споредба мегу филм и игра за да викаш дека нема споредба,туку правиме споредба мегу игри без разлика од жанрот игра си е игра и има такви што ти се свиѓаат што ти оставиле добар впечаток и такви што не ти се свиѓаат не ти оставиле добар впечаток.
А веќе ако тебе ти е толку омилена оваа класификација на игрите јас убаво ти го потенцирав тоа во минатиот пост дека fc3 за мене е најдобриот fps што излегол до сега значи не само за 2012 туку и за годините уназад.

За мене најдобра е Dishonored, ептен уживав играјќи ја. Далеку најинтересен gameplay, и некако освежување ми беше во stealth жанрот. Покрај тоа и графиката ептен симпатично ми изгледаше, океј приказна.

Како fanboy би ја спомнал и Mass Effect 3, but that ending, it still hurts inside...

Вредни за спомнување - The Walking Dead, поради начинот на кој се раскажуваше приказната и степенот до кој не вклучуваше во истата, нешто на што не сме навикнати во zombie apocalypse type of games, а и прилично забавна ми беше, besides all the melancholy.
- Far Cry 3, исто така ептен забавна, само мислам дека ако се фокусираше повеќе на survival style, далеку подобра ќе беше. Сакав да биде повеќе rpg like, штом веќе тргнале кон тој правец, најмногу поради тоа што од самиот почеток си John Rambo, а не она што треба да бидеш, lost and frightened little college kid. Со други зборови, прелесна беше. Ама мала забелешка ми е тоа, пријатно изненади играва. И онака со стрела си терав преку целата игра.
- Alan Wake, добар survival horror, ме убеди дека не е толку линеарна иако беше прилично линеарна. И оваа игра најмногу поради приказната и начинот на кој што се отплеткуваше истата ја сместувам тука. Треба и саундтракот да се спомне, одличен.
- Torchlight II, I killed a billion of monsters, I liked it.
- Assassin's Creed III, навивав за темпларите, само да си кажам.

И толку од мене. Се распишав а требаше само да кажам дека Dishonored ми е GOTY и толку.

Инаку ептен слаба година, доволно ми говори само тоа да се присетам колку од игрите што ги играв годинава не беа излезени во 2012 (среќа што многу постари игри имаат replay value). А пак ако земеме да ја споредуваме со 2011, уште полошо изгледа.

Mac)), Toneh
Ако може да ставите една анкета сеа, пошто гледам дека веќе мање-више истите игри се вртат.
- Max Payne 3
- Hitman Absolution
- Far Cry 3
- Dishonored
- Assassins Creed 3
- евентуално и XCOM

1.Sleeping Dogs
2.Assassins Creed 3
3.Hitman Absolution
4.Far Cry 3
5.Max Payne 3

eventualno moze da se stavi i Dishonored

Имаше доста интересни наслови оваа година. За мене на прво место како што кажаа погоре е The Walking Dead. После неа Assassin's Creed 3, едноставно уживам во играва. За третата позиција не можам да кажам точно која ми е, па ќе ги ставам само онака: Diablo III, Sleeping Dogs, Darksiders 2, Max Payne 3.

Едноставно што не сум можел да и дадам шанса е Far Cry 3, но и таа со време :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom