Најдобра музичка декада?

• Креатор на темата Креатор на темата Erich Zann
  • Време на започнување Време на започнување

Најдобра музичка декада

• Вкупно гласачи
    71
  • Гласањето е завршено на .
Сега секое време си има своја музика, и добра и лоша. Ама веќе кога бирам најдобра музичка декада, тоа нека биде постмилениумската. Порано се слушале многу помалку жанрови, а денес се прават различни жанрови, мешавини од веќе постоечките, од што има различни видови песни за сечиј вкус. Така да од крајот на 90ите, па навака според мене ја има најдобрата музика, а и многу хитови излегле.

:)

со постов мислиш конкретно за еден жанр во музиката, или мислиш дека најдобра музичка декада е почетокот на 21век?

Бев на Фет Џо во Скопје, кога беше дел од Таксират и не можам да ти го опишам моето разочарување. Од тогаш го викам Фејк Џо :D

Мада, не беше негова кривица зошто фејкерите у публика единствена песна што му знаеја беше what's love со Ашанти.

Братот почна да рецитира од ТуПак, California Love, дечко од Бронкс, за западот :D хахахахаха

И да, lean back ќе ја заборавев :)

Бев на Фет Џо во Скопје, кога беше дел од Таксират и не можам да ти го опишам моето разочарување. Од тогаш го викам Фејк Џо :D

Мада, не беше негова кривица зошто фејкерите у публика единствена песна што му знаеја беше what's love со Ашанти.

Братот почна да рецитира од ТуПак, California Love, дечко од Бронкс, за западот :D хахахахаха

И да, lean back ќе ја заборавев :)

Глеав видеа некои, многу мртва публика :D
Требало и straight out of compton за да се дозакопа :pos:

со постов мислиш конкретно за еден жанр во музиката, или мислиш дека најдобра музичка декада е почетокот на 21век?
Не зборам ниту за еден жанр, ниту за сите жанрови, туку мислам на неколку жанрови кои мешајќи се при крајот на 20 и почетокот, па навака на 21 век направиле многу добри песни кои мене лично повеќе ми се свиѓаат за разлика од оние порано.

Но квалитетот на музиката е дефинитивно во пад како времето оди понапред. Секако дека и во денешницава има исклучоци, секоја им чест. Но еве пример, рок музиката денес и рок музиката порано се неспоредливи. Но во денешницава има многу поголем избор на песни, составени од жанр - мешавина на жанрови, кои многу лесно влегуваат во увце и се привлечни за мене. Затоа и гласав за постмилениумска.

:)

Глеав видеа некои, многу мртва публика :D
Требало и straight out of compton за да се дозакопа :pos:

Имаше уште некој таков испад да кажам, само не ми текнува. Ќе го подпрашам другар ми и баш ќе ти пишам ако му текне и него.
Него, кога сме кај странски рап артисти, ме демне некоја клетва, увек сум мртов болен. Не бев на ОНИКС, не бев на ДЈ Премиер, не бев на КРС1 али затоа B Real во старо Колосеум, леле човече, што беше тоа :D

382990_2355973731126_893746407_n.jpg
[DOUBLEPOST=1429631504][/DOUBLEPOST]@Erich Zann тоа што слушаме рап, не не прави рапери. Никогаш нема да ја сфатите разликата, вие обични смртници :D

Од 2005 музиката некако ко да стагнира. Се едно исто ми е, лупа бас, истите текстови, истите фори ги форсират. Во последниве 10 год дали 3-4 добри рап или рок песни сум слушнал. Поп музиката ко за деца, само за тинејџери да ја намениле само. Едина светла точка е електронскава музика што зема повеќе замав.
Иначе според мене од 80-95 најдобра музика се вадеше.

Од 2005 музиката некако ко да стагнира. Се едно исто ми е, лупа бас, истите текстови, истите фори ги форсират. Во последниве 10 год дали 3-4 добри рап или рок песни сум слушнал. Поп музиката ко за деца, само за тинејџери да ја намениле само. Едина светла точка е електронскава музика што зема повеќе замав.
Иначе според мене од 80-95 најдобра музика се вадеше.
Пример која ти е добра песна рок од последните 10 години? :)

Вака сега не знам што да ти издвојам. Добри рок песни искочија од албумите only by the night од kings of leon, am од arctic monkeys. RHCP, Foo Fighters Green day, Pearl Jam имаа по една добра песна за овој период и тоа беше се. Иначе ја слушам комерцијала, тоа што се врти по радијата тоа слушам, така да рок најмалку се изнаслушав последниве години.
Ако треба да издвојам добри песна ќе кажам Sex on fire и Do i wanna know, овие последни 10 год највеќе впечаток оставија овие 2 песни, хитови беа.

Јас нема да гласам
Секое време имало своја музика - Единствено класичната музика и денес се слуша.
И бесмислено е да каже оваа музика е најдобра
Ќе појаснам со пример:
Од 1935 година е песната Por una cabeza
Се работи за прекрасен танго:
А кој денеска слуша или игра танго?
Еве можете да ја слушнете и прочитате за песната
http://en.wikipedia.org/wiki/Por_una_Cabeza
https://www.youtube.com/watch?v=ZgcqijaUxdg

Од 70ти и 80ти па и 90 има доста легендарни бендови али да морам да изберам само една декада за слушање тоа би била постмилениумска. Какви бендови има од 2000та наваму само што не се толку популарни.[DOUBLEPOST=1429696691][/DOUBLEPOST]

Тоа ти е фаличноста рок. Рокот умре, али какви метал бендови има денес растураат. Има метал бендови многу боље од класиците како Iron Maiden Металика и остали. Али уште нема рок бенд од калибар на Цепелин или Парпл.

Пеџа е рапер со тапија, му се познава по црвените очи на сликата :D

Иначе девеесетите наравНо

Иако дебелкото ми е при срце тогаш испадна и еден од нај мамојебачките дисови

ради тоа шо откако Пак бил застрелан на пат накај студиото на Биги и после тоа ја вади песнава

Кјуб си ја диса екипата

Ако стаам песни од Pac ќе падне форумот

Шукур да стаам уште песни коа пак ќе забораам некој, еве пар траки шо онака ми текнаа одма.

Маање фристајл на улица? Ете го. На 17 години искинал некој си курназ таму.

Маме му ебам многу ми е криво шо не сум живеел таму да ги фатам тие журки у пичкуматерину.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom