Најдобар тренер

• Креатор на темата Креатор на темата Il Chino
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е најдобар тренер?

• Вкупно гласачи
    240
Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
kako so gledam uste za najdobar fudbalski trener fali tema :))
Pa vaka spored mene ima povekje dobri treneri eve gi moite top 10:
---------------------------------------------------------------

Ferguson
(spored mene the BEST Ferguson ima se ona sto eden fudbalski strateg treba da go poseduva, plus mnogu me impresionira koga go sleze beckham na zemja, koga izigravase Beksot deka e pogolem od klubot),

Wenger
(Golem respekt za nego ima ''nos'' za mladi talenti kakvi samo igraci izrasna od mladinskite timovi na arsenal),

Mourinho
(The Special One bateto e zakon),

Benitez
(navistina me iznenadi so svoite menadzerski sposobnosti i toa go dokaza protiF barca)

Capello
(Eden od najdobrite vo rabotata ama mislam deka vremeto na takvi treneri vekje pomina povekje e komandant odkolku trener)

Lippi
(Spored mene zaedno so ferguson najvlijatelniot trener vo polednava dekada)

Huillier
(pravi cuda so Lyon go napravi francuskoto prvensto 6 sezoni so red vekje stanuva neinteresno)

Spaletti
(Eden od najnadeznite treneri an denesnicata ja prerodi Roma)

Rijkaard
(vnese revolucija vo ''Igrata'' ja napravi barca da go igra najubaviot fudbal na planetata)
[SIZE=-1]
Hiddink
(navistina strateg za respekt bi sakal nekoj od golemite klubovi da go zeme za trener napravi cuda so Koreja, Avstralija a sega i so Rusija)

go cekam vaseto mislenje pozdraFFFF.....:)
[/SIZE]

друг пат ко ке ги опишеш (атрибути енд стаф) не го прави тоа како 4 годишно дете....цитирам " Ferguson(stariot lisec od sekogas ja znael pobedni4kata formula)" мислам....

Фали тема, не форумче. Ако сакаш можеме и да направиме форум за најдобар тренер, мислам не е проблем. Бог да чува.

Инаку не знам кој е најдобар. Сите се некако како што би рекла Марина блах :)

Rijkaard - najbolji eeee ale aleeee:vozbud:

hahaah odma na sila ivie ajde ke se popravam prFo mi e temice :)

aj sea zadovolni ili neso da smenam pak??? :)

1.hitzfeld- edinstven covek koj ja ima osvoeno ligata na sampionite so dva razlicni kluba(dortmund 97 i baern 2001 + nespekjnoto finale 99)

2.mourinho- arogantno kopile, mnogu me nervira ama koj uspeal da osvoi kup na uefa i liga na sampioni posledovatelno so PORTO(!) zasluzuva respekt. a i da napravis TIM od eden kup zvezdi kako vo chlesea ne e mala rabota

3.lippi- obicno zaspivam na utakmici na klubovi/reprezentacii so on gi vodi ali bszmilosno efikasen e mora da se priznae

4.fergusson- respekt za tolku godini vernost kon eden klub... iako ova boli zaradi finaleto 99

5.hiddink- so mali reprezentacii cuda pravi a so psv mnogu nesrekjno izgubi vo polufinale na liga na sampuioni pred nekoja godina...bas bi sakal da go vidam na celo na nekoj stvarno golem klub

dobar e hitzfeld da ama patriotski razmisluvas ne e toj za vo kategorija so ovie 10mina osven spalletti koj navistina deli ama veruvaj ke bidi eden od najdobrite treneri na svetot. Iako navivam za inter nemozam da go smestam Mancini vo ovie desetmina bidejki ne zasluzuva...p.s do nekade i vo pravo si za titulite vo CL ama hitzfeld nekako ne mi se vklopuva so ostanatiVe... pozdraFFFFF.........

Spored mene toa e Delio Rossi. Od tim bez niedna dzvezda napravi eden od najdobrite timovi vo Italija.

Tuka e isto i Sir Alex Ferguson. Nema sto veke da se kaze za nego. Covekot e legenda. Za dvaeste godini pominati na klupata na United, ima osvoeno 8 tituki vo Premier liga (sigurno cekori kon devettata), 5 vo FA Cup, 2 vo Liga kup i po 1 vo Liga na Sampioni, KPK, Evropski Super Cup i Interkontinentalen kup.

super e i rossi se slozvam so tebe ima nadez za lazio da se bori i za kvalif. za CL se duri e toj trener, ako ne go zemi nekoj od pogolemite clubovi. isto od italijanskite treneri go postovam i [SIZE=-1]Cesare Prandelli i [/SIZE][SIZE=-1]Walter Novellino [/SIZE][SIZE=-1]vo posledno vreme se povekje se pojavuvaa mladi i dobri treneri vo spanija i italija i ke zaboravev da go spomenam i [/SIZE][SIZE=-1]Bernd Schuster bravo za nego toj uspea od Getafe da napravi tim za respekt vo spanija, tim koj ne vi gi ostava 3 boda bez borba i ja ima najdobrata odbrana vo evropa spored moite statistiki br i za nego ne e cudo sto go baraat duri i vo Real M.
[/SIZE]

Rafa Rafa... никој друг... останатите се премногу форсирани...

Има човекот тактика па може со релативно послаб тим, да уништи појак!

jove_bt напиша:
dobar e hitzfeld da ama patriotski razmisluvas ne e toj za vo kategorija so ovie 10mina osven spalletti koj navistina deli ama veruvaj ke bidi eden od najdobrite treneri na svetot. Iako navivam za inter nemozam da go smestam Mancini vo ovie desetmina bidejki ne zasluzuva...p.s do nekade i vo pravo si za titulite vo CL ama hitzfeld nekako ne mi se vklopuva so ostanatiVe... pozdraFFFFF.........

zasto be brat da ne ti se vklopuva? mislam potkrepi so nekoj fakt.

6 sezoni samo vo baern- 4 tituli, 2x kup, liga na sampioni i interkontinentalen...

hitzfeld vkupno vo 12 sezoni:

6 tituli vo domasno, 2x domasen kup, 2x liga na sampioni(uste ednas- edinstven na koj ova mu uspealo) + finale, 1 interkontinentalen kup...

eve fakti nurnberg bayern 3-0
achen bayern 1-0
i drugi kiksovi i devete poeni zad schalke a od nedela ke bidat i 12 zatoa bidejki nema da ja zemi titulata dobro ne e on vinoven presliot trener imase katastrofalna sezona. ama jas licno go zamraziF poradi nurnberg i aachen me zafrkna v kladilnica za 11 000 i za 2500:)))))))

Може ќе испаднам предавник, за Манчестер сум, али гласав за Мурињо. Мислам дека нема подобар тренер од него моментално. Јес да Челзи се дрва, и ништо нема да направат сезонава, Мурињо напраи чуда со нив и со Порто. Ејј, со Порто да земеш Лига на шампиони, и со Челзи две години по ред да си шампион у првенство, па и не е мала работа. А иначе нема збор дека Фергусон може некој да го надмине во тоа што го напраил со со Манчестер, и што допрва ќе го праи. :pehar: Тотален риспект за него.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom