Sungerot Bob
Живеј го животот
И по квалитет е такаПо цена, даПо квалитет е обратно.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
И по квалитет е такаПо цена, даПо квалитет е обратно.

И по квалитет е така![]()
Од кога Филипс произведува екрани? Ова му доаѓа како да ми фалиш Nokia, а 1 дел не е произведен од нив
Panasonic не го бројам, затоа што е прескап за нас. Ако споредиме еден Samsung и еден Panasonic, разликата во цена ќе биде +30%. Ако не и повеќе 
LG е втора класа Samsung![]()
иста класа се ,еве сега и еЛЏи праваат екрани и тоа со iPS Panel додека самсунг не е 
Кој те лажеиста класа се ,еве сега и еЛЏи праваат екрани и тоа со iPS Panel додека самсунг не е
![]()
Со што споредуваш IPS Panel?
Со LED или LCD двете се исто ,а со iPS е поддруго...
IPS и LED не се споредува. IPS e тип на екран, а LED е осветлувањето. Исто и LED и LCD
IPS е LCD! Имаш и LCD осветлен со LED
Муабетот, дека имале и другите "посилни", па и LG сега е "силен", не држи. И фиќо е кола, ама не е BMW нели? Samsung има Super PLS и дава многу подобри перформанси, а е поевтин за производство. Први со IPS почнаа Hitachi, за да ја пренесат технологијата на Panasonic. Ако веќе споредуваме LCD со OLED(AMOLED) екран, тоа е веќе друго. Генерално, LCD е добар за графика (линии) и текст. За видео, анимации и слично...OLED. Има посилни, поживи бои, потемна црна, посветол е, и троши помалку струја.Инаку Pioneer купува екрани од Sharp, па види ти сегапионер па дури и шарп...па види сега .

--- надополнето: 21 декември 2013 во 15:17 ---
Инаку Pioneer купува екрани од Sharp, па види ти сега![]()
Pioneer е тој прв што применува со iPS Panel ама не му оди бизнисот оти беше многу скап над 5000 долари и се откажа производство за ТВ,а шарп го купија патентот за iPS од Pioneer и со тек на време кога паѓаа цените за изработката на iPS Panel и ете шарп го има .А тиа што кажуваш приказни за ЛЕД и Олед и се друго прашај ги другите поупатени од мене бидејќи сега нешто не сум во тек 
Слободно нека каже некој технички спремен, дали сум во право или не? LCD и LED немаат врска едно со друго. Едното е тип на екран, другото тип на осветлување. Различно е, не можеш да споредуваш. Земи во рака два телефона, еден со каков сакаш LCD (нека е и iPhone5) и еден Galaxy 3/4. Сам ќе ја видиш разликата.

Добро изгледа си во право,сепак нешто сме побркале за Pioneer оти специјалност му е плазма ,a не iPSPanel или LCD бидејќи Pioneer секогаш праваат само плазма и ништо друго![]()
За плазма екран сум и јас, само што рок на траење е фиксно 3 години.Само LCD на кажува ништо. Она што кај нас се подразбира под LCD е всушност LCD CCFL, односно LCD екран осветлен со неонки, а LED e LCD LED, односно LCD екран осветлен со диоди.Слободно нека каже некој технички спремен, дали сум во право или не? LCD и LED немаат врска едно со друго. Едното е тип на екран, другото тип на осветлување. Различно е, не можеш да споредуваш. Земи во рака два телефона, еден со каков сакаш LCD (нека е и iPhone5) и еден Galaxy 3/4. Сам ќе ја видиш разликата.
Само LCD на кажува ништо. Она што кај нас се подразбира под LCD е всушност LCD CCFL, односно LCD екран осветлен со неонки, а LED e LCD LED, односно LCD екран осветлен со диоди.

Пиши си до која цена бараш,па да ти препорачаме нешто.Инаку имам дома самсунг од 8 серијата.Нешто незамисливо е и ми се чини дека нема нешто подобро на пазарот.
Е сега со овие поевтините незнам како е.Пред некое време гледав евтин филипс кој беше смарт и со 3д за под 20000 денари.