Најдобар скутер до 50цц? (не-кинески)

• Креатор на темата Креатор на темата deXterche
  • Време на започнување Време на започнување
Абеее компјутерџии. Не ве бива многу за моторите :icon_lol:

Дербито мене ми е најубаво искрено. Ама толку пари не би дал. Океј, мое мислење!

Ама кога би требал да бирам, би ја избрал по овој редослед: јамаха (минарели хоризонтална машина - одлична за тјунирање, брембо кочници, паиоли амортизација, абе топ!), априлија (пиаџо агрегат со многу добар пренос, можда и најдобар пренос од сите), дерби (истиот пиаџо агрегат, изгледот е феноменален, цената не е :) )

Инаку, дербито има и каиш и ланец. НЕ Е само на ланец. Всушност машината е иста од пиаџо, меѓутоа сместена е понапред (под резерварот и возачкото седиште) и наместо диференцијалот да оди директно на тркалото, тие ставиле запчаник и ланец за да го донесат до задното тркало (бидејќи агрегатот е напред).

Батка, јас имам Томос АПН 6 , од 1999 год. има извозено 37 илјади км и незнае за дефект, еднаш само мењав клип и карики на 25 илјади км некаде , троши 2л /100км , ако сакаш да се изнавозеш на мотор само Томос, ефтин за одржување неможам да кажам лошо за него.

Батка, јас имам Томос АПН 6 , од 1999 год. има извозено 37 илјади км и незнае за дефект, еднаш само мењав клип и карики на 25 илјади км некаде , троши 2л /100км , ако сакаш да се изнавозеш на мотор само Томос, ефтин за одржување неможам да кажам лошо за него.

:) Абе имав и ја шеска ама на времето :D за издржливост стварно немам зборови и за малата потрошувачка али изгледот му е катастрофа :) + на тоа седиштето кај ќе ставиш женска ? или позади нека седи на багажникот :)

Убава е џилерата само светлата ги утнале малце ама не е страшно. Од секогаш бев фан на Априлиа па ќе гледам да ја најдам таа црната прво. Вистина ги има премногу ама ај не сакај ги :icon_lol:
Ako купуваш априлија веке најди добро место безбедно затоа што во градов априлии парче ги прават познавам јас лично само 5 луѓе на кој им ги имаат од двор украдено...чувај ја на многу мнгоу безбедно место.

Брат ќе ојш на Железничка имат Киа салон и внатре продавет вакви поквалитетни мотори. После оди накај Битола патон шо е имат два салони Хундаи и Рено. Во тој Рено имат квалитет доста или Инсајт Ауто се викат појма немам.

Во хамачи центаров донесоа априлии, киа е нивни дилер ама ми е малце шубе пошо само кинези продаваа до вчера. Прашав денес сите бои ги имаат а и 100 евра се певтини од генералниоб за пиаџо што е хммм

Готово, го земав овој
Nero-Aprilia_12_lat_406x375_cropped_406x375.jpg

Сеа за сеа топ спид 55км/ч блокиран, па после 1000км ќе видиме како ќе биде коа ќе извадам блокажи :)
Него да прашам, коа ги вртам тркалата се слуша како да се трие дискот со кочницата, нормално е тоа? Нема отпор ама се слуша малце триење.

Готово, го земав овој

Сеа за сеа топ спид 55км/ч блокиран, па после 1000км ќе видиме како ќе биде коа ќе извадам блокажи :)
Него да прашам, коа ги вртам тркалата се слуша како да се трие дискот со кочницата, нормално е тоа? Нема отпор ама се слуша малце триење.

Со здравје да го возиш :)
хмм за триењето најверојатно дека се нови сеуште плочките

Готово, го земав овој

создравје да се вози, и мој совет клајму џианели одма, за подобри перформанси, звук и работа на моторо, се разбира ако мојш да одвојш 150тина еура :)

создравје да се вози, и мој совет клајму џианели одма, за подобри перформанси, звук и работа на моторо, се разбира ако мојш да одвојш 150тина еура :)
Да го развозам и ќе му ставам, здравје наредна сезона :)
--- надополнето: 15 јуни 2012 во 20:05 ---
Него коа ќе го деблокирам ќе добијам на забрзување или само на крајна брзина?

Да го развозам и ќе му ставам, здравје наредна сезона :)
--- надополнето: 15 јуни 2012 во 20:05 ---

Него коа ќе го деблокирам ќе добијам на забрзување или само на крајна брзина?
нешто ситно на забрзување и нормално крајна. гледај дур не го одблокираш и не го напрајш првио сервис чувај го појче, за убо да се разработи, не качувај друг, внимавај на ладен старт ( ко че го запалиш почекај 10тина секунди да падна вртежите) и не го стегај до крај.

пс, и дај некое сликче опни :)

нешто ситно на забрзување и нормално крајна. гледај дур не го одблокираш и не го напрајш првио сервис чувај го појче, за убо да се разработи, не качувај друг, внимавај на ладен старт ( ко че го запалиш почекај 10тина секунди да падна вртежите) и не го стегај до крај.

пс, и дај некое сликче опни :)
Приметив на сабајле коа ќе го палам нејќе одма да запали, треба на курбла да удрам 4-5 пати додека повлече бензин. А после да го оставам 5-6 саати нема гајле пали одма, ама пак утредента треба на курбла неколку пати да се удри додека запали. Нормално е ова?
Иначе уште не е развозен само 15км има чекам докуметнтите да ми стигнат да го регистрирам.

Приметив на сабајле коа ќе го палам нејќе одма да запали, треба на курбла да удрам 4-5 пати додека повлече бензин. А после да го оставам 5-6 саати нема гајле пали одма, ама пак утредента треба на курбла неколку пати да се удри додека запали. Нормално е ова?
Иначе уште не е развозен само 15км има чекам докуметнтите да ми стигнат да го регистрирам.
не би требало да е нормално пошто на жешково мојата кинеска на прва пали. да ти објаснам како да го палиш. немој многу многу на курбла, се аби. значи нормално, стегаш кочница и дугмето за палење без туража или сосема мала. задржиго дугмето не појче од 2 секунди. ако нејчи пробувај пак. ако го палиш правилно не би требало да не пали а ако не пали веројатно оти не е разработено. објасни подетално.

не би требало да е нормално пошто на жешково мојата кинеска на прва пали. да ти објаснам како да го палиш. немој многу многу на курбла, се аби. значи нормално, стегаш кочница и дугмето за палење без туража или сосема мала. задржиго дугмето не појче од 2 секунди. ако нејчи пробувај пак. ако го палиш правилно не би требало да не пали а ако не пали веројатно оти не е разработено. објасни подетално.
Барав по интернет и најдов дека ако е потопло испарувал бензионт од карбуратор па требало време да повлече од резервар па да запали. Одкако ќе го запалам цел ден си пали нормално на прва преку дугме ниту еднаш не вергла а и не сецка коа ќе запали си се понаша најнормално машината ама утредента исто се дешава мора на курбла првиот пат, или па ќе треба да верглам на дугме 4-5 пати.

Е сеа се мислам пошо кај мене е апла неразвозен (15км) па тоа испарувањето да е позначително, ќе прашам на сервис да видам што ќе ми кажат.

Барав по интернет и најдов дека ако е потопло испарувал бензионт од карбуратор па требало време да повлече од резервар па да запали. Одкако ќе го запалам цел ден си пали нормално на прва преку дугме ниту еднаш не вергла а и не сецка коа ќе запали си се понаша најнормално машината ама утредента исто се дешава мора на курбла првиот пат, или па ќе треба да верглам на дугме 4-5 пати.

Е сеа се мислам пошо кај мене е апла неразвозен (15км) па тоа испарувањето да е позначително, ќе прашам на сервис да видам што ќе ми кажат.
dexterche со здравие да си ја возиш априлијата и кажи нешто дали си задоволен до сега..пошто и јас сум заинтересиран за априлија па ако можиш кажи нешто поке ..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom